~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juli 2012

Av ~ Ruth ~ - 23 juli 2012 21:18


     


Det är jäkliga stormliknande vindar dagligen. I dag skiner solen men det blåser så blommorna ute knäcks och far illa, åter en sådan klurig dag, klädseln har varit linne och shorts, det var varmt och fläktigt.

Fick lyfta ner amplarna som hänger som sommarfröjd ute på balkongen och på altanen, flera grenar har knäckts och låg på marken, inte kul. Nu har det lugnat sig lite så jag får väll hänga upp dom åter senare i kväll, eller är nog best att vänta till i morgon.

Annars har jag tagit det rätt lugnt i dag, så däringa små-lat som man kan vara med gott samvete, och jag skäms inte och sätter mig i skamvrån för det. Har snyggat till trädet som jag stympade för grannen, få se om det kommer någon reaktion vad det lider, kommer att ha svar på tal.

Tittar (lyssnar) på ”Lotta på Liseberg”, glada toner, just nu Caroline af Ugglas, hon sjunger bra, men flaxar som en kråka. Hon och Thomas Di leva är ett perfekt par på scenen dem skulle göra succé, inget ont i det, båda är bra sångare men mycket speciella och udda.

Nej nu har jag dravlat klart, ha det gôtt så hör’s vi i mõrra den dag.


♥ Kramen ♥

 

Av ~ Ruth ~ - 22 juli 2012 19:46


  

 Och ni hade inget att kommentera, ja så blev det då.


 


Grannen på kökssidan klippte ½:a häcken i slutet på veckan, så i dag har jag klippt det som ligger på våran lott, det var kämpigt. Har bara en liten sekatör att klippa med så det tog sina timmar och vattenblåser på ett par fingertoppar som jag har stuckit hål på och satt dit plåster. Jo då vi har elektrisk häcksax, men jag har aldrig testat den så jag klippte på mitt jobbiga vis.


   


 Sedan så sågade och klippte jag grenar på grannens Rosentry träd, han klippte rent grenarna på sin sida förra sommaren, men sparade resten det som hängde över på våran sida, han kunde jämnat den vid marken. Skall såga mera i morgon men måste han en mera grovtandad såg, så jag får söka i garaget.

Dessa bär är giftiga och smakliga för hundarna, dem får kräkningar och diare. Varje år så har jag fått satt galler vida omkring när bären faller mot marken orkar inte med det. Kanske får jag bannor när dom kommer hem efter sin semester, men det får jag ta. Detta blev min dag.


 

Mina tankar går i dag till Norge på 1:års dagen av terrordådet, ingen har glömt !


Kram på er alla, hoppas ni har haft en fin och solig söndag, det har jag haft.


 

Av ~ Ruth ~ - 21 juli 2012 23:39


     


Vill bara önska er god natt och hoppas ni får en fin söndag med sol.

Har pysslat och småplockat i dag, alltså bara tagit det med ro och vilat, lata dagar är inte fel det heller, känner att jag har behov av det nu.

Kram på er alla som besöker mig och tar er tid med en hälsning i kommentars rutan, då blir Ruth’n glader :D

Av ~ Ruth ~ - 20 juli 2012 22:04


 

 Har fått så sabla ont i min högra pekfingerled, det är den yttersta leden, den ligger alltid på penseln och trycker när jag målar, det ömmar så jag får en ofrivillig vila någon dag. Sysslolös blir jag inte för jag har så mycket annat att rota med och som ligger efter. Har i alla fall fått klippt den stora gräsmattan i dag, man vet aldrig när det kommer en skur igen och då är det skönt att den är klar.


 


 

Dotera och hennes man var och visade upp sin nya husbil i dag, bytte in sin husvagn. Nu är dem på väg till Stockholm för att hjälpa broder Robin och Nicklas med att komma igång med sitt altanbygge. Husbilen var fin och jag kan bara gratulera till det nya åket. Dem hade köpt med Pizza när dem kom och jag åt knappt en fjärdedel, nu har jag halsbränna, vet inte vad det var på den som triggade igång detta, det är så obehagligt.


Inte ett jota att se på TV:n i kväll så nu skall jag lyssna på P:4a och ”Karlavagnen” Nanne Grönvall håller i trådarna, hon är så härlig och har ett så sprudlande skönt skratt, en duktig programledare.


 


Flera har berikat min blogg med kommentarer i det förra inlägget, det blir jag så glad över, niger och drar på munnen, tackelitack.


Kramen

 


Av ~ Ruth ~ - 19 juli 2012 22:56


 



Trodde i min enfald att vi skulle vara befriade från vandalisering utanför dörren, det har inte förekommit något på länge. Ett typiskt fenomen är när skolorna har sommarlov, då kommer djävulen fram i många ungdomar. Lådan var ryckt upp från sitt betongfäste i marken och flyttad ca. 10 meter till den andra stolpen. Med möda och besvär kunde jag i sakta mak baxa den tillbaka och binda fast den i staketet. Grannen på andra sidan har en ny hög låda, den var vandaliserad, hur kan det vara ett så stort nöje att förstöra ?


Slutar mitt inlägg för i kväll. Snart inga kommentarer kvar mera, SNYFT :(

Kramen.

Av ~ Ruth ~ - 18 juli 2012 23:20

den senaste tiden så har jag målat, och det kommer att fortsätta så länge det finns lämplig färg i burkar och spänner. I dag har jag förberett målning av toadörren + dörrkarm. Har målat en hudgrind till data/hund rummet, även deras säng har blivit vit och fin, så nu avslutar jag projektet här inne.

Det är kyligt ute nu endast 9 grader, och det blåser dagligen, men inget regn. Som tur var så fick jag klippt hundarnas gräsmatta i går, det är mycket som skall skötas om när man är själv, men det får bli det som hinns med, man får försöka så gott det går och prioritera det viktigaste.

Häcken behöver klippas, men det får gubben ta hand om när han dyker upp här igen. Grannen på andra sidan klipper aldrig häcken så det ligger alltid på vår lott :( även om det skall vara delad vårdnad där så efterlevs inte det.

Sätter inte in några foton på dagens arbete, inget att se. Har nu varit på sjukhus hela kvällen, inte fysiskt men via TV:4 fakta, tycker sådant är så intressant och kan inte slita mig därifrån.

Skall se om jag kommer till sängs före 1-2 i natt, inte fel med ett par timmars extra sömn.

Kramen

 

Av ~ Ruth ~ - 17 juli 2012 22:50


     


Har inte gjort något åt mina 5 garderober med överskåp i mitt data/hundrum, men färgen ser gråsmutsig ut mot den vita väggen. Har lagt ner så mycket jobb på att måla dessa motiv i ljusblått och guld, även lampkupolen (eller vad den heter?) På grund av dörrarna hade jag starka planer på att sätta upp en fondtapet så inte skåpens färg blev så framträdande, men var rädd att jag inte skulle fixa det, därav målade jag vitt.

     


TV-byrån är nu klar, pimpade den med lite tapet på lådorna så den inte skule se så naken ut, jag blev nöjd. Har slattar av tapeter liggande och denna var det som jag tyckte kunna fungera.


Köpte en vägglampa på ”Röda korset” för kr:10:- som jag har haft liggande, den har en frostad glasskärm, gullig tycker jag. Så nu har jag plockat bort skrivbordslampan här vid datorn och satt den nya snett bakom stolen på väggen och ljuset räcker och det ser mysigare ut, inte bländar den heller.

 

Aftonrodnad när jag var ute vid 22:30 tiden och plockade sniglar, kan det betyda fint väder i morgon tro ?

 

Usch, detta inlägg blev långt, var inte meningen, men så blev det.

 

Kram och god natt.

 

Av ~ Ruth ~ - 16 juli 2012 23:45


       



Har kommit i måleriet rejält och inget undgår min pensel. Har hunnit med det jag beslöt mig för så jag är nöjd med min dag. TV:n står nu på en köksstol, byrån som skall vara där är nymålat och inte ditsatt ännu, den får torka tills i morgon.

Byrån för hundarna är nymålat och är på plats, har hängt upp 3 tavlor över.

Dörrkarmen på båda sidor intill mitt och hundarnas rum är vit och fräsch.

Nu återstår hundsängen och elementet, så är det helt klart där inne. Som vanligt så går klockan mot 01:05, men daterar bakåt så det kommer på rätt dag i min dagbok.

Nu skall jag vagga mig till sömns och hälsar på er till morgonkaffet.

Kram på er alla som nu sover gôtt sedan länge.

 

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards