~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juni 2012

Av ~ Ruth ~ - 22 juni 2012 13:33


 


Nu är alla festligheter runt Midsommarstången i full gång. Jag hoppas så innerligt att ni har ett soligt och fin väder, inte minst för barnen, denna dagen är en stor och rolig dag för dom med dansen kring stången och alla lekarna.

Jag vet också att många barn fruktar denna helgen (så även många andra helger) pga. all sprit som konsumeras inom familjen och tillsammans med andra nära och kära, bråk, osämja och otrevligheter, barn skall inte behöva genomlida detta.

Jag är inte emot starka drycker, kan själv ta mig ett och annat glas, med det går aldrig över styr och ger aldrig skallebank dagen därpå.

Här blir det ingen sol vad det lider, där uppe är det en gråvit slöja över allt, regnvädret är i antåga. Hela förmiddagen var solig och varm, men se den glädjen som varar.

Önskar er alla en fin Midsommar med sol vart helst i Sverige ni bor.


Kör försiktigt när ni är ute på vägarna, så ta det varligt utan risker och irritationer mot andra trafikanter på vägarna. Kör inte bil med alkohol i kroppen, tänk på dina medtrafikanter, nära och kära ! 

Kramen.

Av ~ Ruth ~ - 21 juni 2012 22:00

Ja, gubbar och gubbar, skall man fira midsommar och vara ensam så skaffar jag go’a gubbs på egenhand, sådana som jag inte kan motstå. Söta är dom också och inga utlänningar (tro bara inte att jag är rasist, för det är jag inte), köpte 3 så det räcker, jag gör slut på dom snabbt   


         



Min frånvarande gubbe i Värmlandsstugan får besök i kväll, dotera med man och 2 barnbarn + Jennifers kille, så där blir det ett mysigt midsommarfirande med sill och nubbe.


Hoppas att alla mina bloggvänner och övriga vänner får en fin midsommar.


 


Kramar många, många.


Av ~ Ruth ~ - 20 juni 2012 20:44


   


Blomamplarna  jag köpte som jag trodde hade gjort sitt för ett par veckor sedan står åter i full blom, har ”Blomstra” gödning i vattnet varje gång dom får en skvätt, jädrans vad det gjorde susen, jorden var nog får dårlig i amplarna när jag köpte dom.


 



Har en liten Fläder, men titta så grenarna ser ut, ja alla ser ut så, full med små löss, vad sjuttsingen göra åt den, inte lätt att bekämpa, har du något tips ?


 


I dag har det varit ett strålande fint väder, nu inte ett endaste moln där uppe, i natt var det bara 4 grader.


Jag kan inte påstå att jag har fått så mycket gjort, har småpysslat hela dagen. Har kammat och friserat, samt klipp naglarna på alla hundarna, samt rengjort öronen, det tar tid det. När jag fotade dom i går så ser dom så ovårdade ut så jag skäms för bilderna jag satte in i går.


 


Har nu bytt layout i gen, 3:dje gången gillt, milda färger passar mig bättre i nuläget (tror jag). Den gröna har nu bytt ägare.


Vad skriva mera, nej jag tror det räcker för i dag.



Kram på er alla.


Av ~ Ruth ~ - 19 juni 2012 22:29


 


Sitter och tittar på fotboll, oj så bra dom spelar tycker jag, 1-0 mot Frankrike.


   


Har åter en ensam kajunge, slänger ut uppblött hundfoder och det kommer en uppsjö av kajor, denna lilla kraken springer och tigger en tugga från någon vuxen, men ingen vill mata, sedan satt den ensam på stenplattorna. Kommer ni ihåg ”Kalle” för 4 år sedan ”KLICKA HÄR”. Måste få den att äta, men att göra den tam som Kalle gör jag inte mera :-)


       



En rätt så solig dag har det varit, klippt hundarnas gräsmatta, tog några bilder på dom i em. tyvärr inte nykammade, men det är en vardagsbild.


Nu blev det mål av Sverige igen 2-0.

Kram alla vänner som besöker mig och skriver några rader, blir så glad.


Gillar inte denna layouten heller, grönt är inte min färg, nu blir jag knäpp, tror jag har tappat stinget, blir nog åter en ny i morgon. Är det någon som vill ha den så hjälprer jag till att sätta in den om du själv inte kan.

Av ~ Ruth ~ - 18 juni 2012 19:07

Men regnar gör det. Ut på dagen sken solen och det blev plötsligt 24 grader. Satte på mig lätta sommarkläder och linne,  tog mig en promenad ner till torget för att köpa lite förnödenheter och njöt det härliga vädret.

 

Såg några mörka moln där uppe, men trodde inte det skulle bli dårligt väder. Kikade i olika affärer, provade lite kläder och tog god tid på mig drygt ett par timmar. Fick även köpt min mat, 2 bärkassar blev det, kom ut och det vräkte ner, suck vad göra ? ingen paraply.

 

Köpte mig en mjukglass med nötkross och väntade, men regnet gav inte vika, satt nog nästan en timma, tog min kasse och traskade hemåt i ösregnet, fy vad jag frös, kläderna satt klistrade på kroppen efter kort.

 

När jag kom innanför dörren var det plötsligt bara 14 grader på termometern, inte konstigt att hakan dallrade av kylan och ärmarna såg ut som igelkottar.

 

Satte på mig torra varma kläder, lindade in mig i ett täcke och satte mig vid datorn och förpassade den gräslig layouten jag gjorde i går till dom sälla jaktmarkerna.

 

Nu skall jag på med regnjacka och gå 1:a kvällsronden med sax och mördarblick och eliminera snigelbeståndet, sista gången vid 23 med pannlampa.


Hoppas ni har haft en trevligare dag / kramen.

Av ~ Ruth ~ - 17 juni 2012 23:24

Min nya layout är den sämsta jag har gjort någonsin, så blunda och svälj :( skall göra en ny när jag får ork och den tror jag kommer inom kort haha, mår illa när jag ser den.

 

Här regnar det och jag har varit ute och klippt sniglar för sista gången i kväll, nu börjar dom att bli riktigt stora och fullmatade med barnägg, nu är det verkligen dags att förinta dom. Dom som du ser som inte är så stora är barn från förra sommaren, nästa sommar förökar dom sig, så nu gäller det att kämpa på.


Flera som jag tog i pannlampans sken i kväll var tjockare en min tumme och långa som mitt långfinger, så äckliga, fick nästan blunda när jag klippte dom.


Nu är det skall jag kika lite inne hos några av er, fortsätter i morgon tillsammans med kaffemuggen.


Kram och god natt

Av ~ Ruth ~ - 17 juni 2012 12:22

Hade fullt upp i går och på kvällen tittade jag på TV för att varva ner det blev 5:an som avslutades med filmen ” When a Man Loves a Woman”, en film om en 2 barns mamma som var alkoholist, en gripande och bra film. När den var slut orkade jag inte blogga.


      



Hittade här om dagen fröpåsar som jag har sparat, satte dom i 3 plastkuvöser och efter någon dag började det gro. Dom 3 i krukan är stockros, där det spirar och gror för mycket är fingerborgsblommor, men dom kommer så tät så jag vet inte min arme råd hur jag skall kunna sära på dom. På den 3:e påsen hade jag bara skrivit ”Röd” har ingen aning vad det är, men gror gör det där också, skall bli kul att se vad det blir för något. Kommer kanske mera i kväll.



Önskar er alla sommar och sol vart helst i Sverige ni bor.


Kramar


Av ~ Ruth ~ - 15 juni 2012 23:27


     


Titta så fina älgar vi har intill husknutarna vid stugan i Värmland, det är dottern Susanne som tog dessa korten när dom var där uppe en fiskehelg i maj. Lite dålig kvalitet men det är taget med mobilkameran.

Nog lyser dom mot grönskan och kan inte gömma sig mot faror, ett lätt byte att upptäcka för vargarna i skogarna där uppe.

 

Arne har nu bytt ut det stora fönstret på husgaveln mot 2 nya intillvarandra, så nu blir det fint och helt, nu är alla gamla fönster utbytta, måste bara köpa spröjs för det har vi på dom övriga för att få behålla den gamla stilen.

 

Tittade på fotbollsmatchen Sverige/England på Tv, så trist den slutade, nu är det över med VM och Svenskarna  kan åka hem med svansen mellan benen trotts att det var en bra match så lyckades det inte hela vägen.

 

Har inte direkt att skriva om i dag så jag önskar er bara en trevlig helg !

Å’du glöm inte att du är värdefull och unik, det finns bara en av dig och det är du.


Kramen.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards