~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 11 januari 2012

Fortsättning från gårdagen, del: 2.

Av ~ Ruth ~ - 11 januari 2012 22:10


       


Det var varmt och skön inomhus, vedspisen glödde och den gamla katten myste i fåtöljen bredvid kaminen.  Lars satt i full utemundering, med riktiga vinterskodon och tjock jacka, inte för att han skulle ut, var tydligen vardagsklädsel när kylan biter utomhus.

 

Hörde att när det är rejält med minusgrader kan det vara rimfrost på golvet inne. Som tur är det väldigt lågt i tak vilket ger varmare temperatur eftersom värmen alltid stiger upp i taknivå, knappt 2 meters takhöjd, jag behöver knappt sträcka på mig för att lägga handen i taget och jag är ringa 163.

 

När vi kom dit hade Judith tvättat på gammalt vis i en liten byggnad bakom huset, sedan får vedkaminen där inne värma dom våta kläderna så dom blir behjälpligt torra, sedan får det efterhand tas in i huset och torka på linor vid spisen, allt går, men ack så jobbigt. Det måste ju bäras in vatten också för allt som kräver vatten.


        



Så lite kuriosa, där ser ni hur ett körkort såg ut 1914, samt ett intyg för godkänt. 2 foton från denna stora begivenhet. Paul var far till Lars, mycket stolt var han över sin far, dessa 2 papper samt fotona var inom glas och ram tillsammans och hängde på hedersplats i köket.


        



Tog också några foton från fågelautomaterna ute. Katten och fåglarna går sida vid sida där ute, hon rör inte fåglarna, men så kommer det en iller då blir det fart på gammalkatten, den skall bort haha.
Räv stryker dagligen omkring där ute både dag och natt, konstigt att den inte tar katten, livet är förunderligt, djuren lever i samförstånd och respekt för varandras liv, helt unikt i mina öron och ögon.


Har många flera foton, men det får räcka med dessa, vill inte blotta dom för mycket, det är beundransvärda och gästvänliga människor som kräver all beundran och respekt.

Kram till er alla.



 
 
Maria

Maria

11 januari 2012 22:59

Dom ser ut att ha de bra trots allt slit, jag undrar om dom vill ha det på något annat vis. Fina domherrar jag hade häromdagen ett gäng skulle gå in å hämta kameran när ja kom ut igen så var dom borta.
Ha det fint/kramen

http://torparmor.blogspot.com

 
Bettan

Bettan

11 januari 2012 23:23

Men gud så goa dessa människorna ser ut. kan tro att de är trevliga. Berörde mitt hjärta enormt. & som vanligt fantastiska bilder du bjuder på.
Kramis Bettan

http://www.walkonfire.se

 
Carina, Boris & Gänget

Carina, Boris & Gänget

12 januari 2012 00:07

Härliga bilder på beundransvärda människor! Hur står de ut? Meen säkert vill de ha det så som de alltid har haft det.

Kramen från oss alla

http://eklovens-fotoblogg.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

12 januari 2012 01:21

Suttit och titat på bildern och lst...de två inläggen..om hur det gamla paret har det..idag..2012...fattbart, att det fin dom som har det såi dags dato!!!!
Och så lite värme..och inget vatten--Ungefär som när VI växte upp..när vi var små....
Rut, jag har skrivit och kopterat av..recptet på min blogg..på rotfruktsgratängen! Tror att det var du som frågade...eller så var det nån annan..Kram!!!!

http://margitholm.blogg.se

 
lillis

lillis

12 januari 2012 06:41

Oj vad jag beundrar dessa människor som kan leva på detta viset utan vatten. Så goa och rara dom ser ut.Fina kort som alltid.
Ha det gott min vän
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Anita Lundwall

Anita Lundwall

12 januari 2012 09:30

Fina bilder du visar, intressant att se hur dina vänner bor & lever, synd att de skall ha så kallt. Men jag förstår att de vill bo kvar så länge det går.Har de bara kaminen som värme källa?
Du är i vinterlande vi har regn regn blött grått trist
kram Anita Lundwall

http://tisalaya.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

12 januari 2012 11:42

Väldigt fina bilder.Ja, tänk att man kan leva så enkelt.Så gulliga gamlingar.Krama de från mig.Det ser såå mysigt ut i stugan:)
Kram!

http://bilderblogg.bloggplatsen.se

 
Yvonne R

Yvonne R

12 januari 2012 12:19

Vilket jobb dom måste ha att bo så. Men dom trivs säkert jätte bra.
Fina kort du visar.
Kram

http://yvonne.bloggagratis.se

 
margus

margus

13 januari 2012 00:09

Tack för intressanta reportage och fina bilder! Ett dokumentärt besök, ja, det finns fortfarande många som har det så enkelt. Förmodligen trivs de med valet. Funkar så länge man är frisk, men sen...?

http://margus.bloggplatsen.se

 
Cina

Cina

13 januari 2012 09:02

Tänk så folk bor 2012 men de trivs o det är huvudsaken och de skulle säkert inte trivas att på annorlunda. Säkert kärnfriska oxå.
Tack för underbart fina bilder på dina vackra fåglar vännen.
Hoppas du har det gott!
Kramen min älskade vän!

http://heavenladyn.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Love

13 januari 2012 17:29

Jag beundrar dessa människor som kan vara nöjda med sitt liv utan allt som vi tror är nödvändigt. Deras omtanke och värme strålar igenom i ditt inlägg. Jag hoppas dom får många år tillsammans för de liv dom lever ger dom verklig lycka.
Skulle ha skrivit i bloggen i dag men annat kom emellan.
Ska göra räksmörgåsar till i kväll och mysa med mannen.
Ha en bra helg och må så gott min vän.
Kramizz!

 
charlotte

charlotte

13 januari 2012 20:52

Tittar in och beundrar din ork och alla fina bilder här på bloggen! Spännande med ett hem som dina vänner har, jag blir alltid lite nostalgisk och kan nästan känna lukten från ett hem som deras. Inbillar jag mig i alla fall. Det ligger något kvar i mitt minne från ett hem liknande deras. Vems? Ja det vet jag inte.
Hoppas du har det bra och att du fortsätter med ditt skrivande. Jag kommer åter, så fort jag bara får ordning på mina planer... kramar

http://ihimlenlyserstjarnorna.blogspot.com

 
gerty

gerty

13 januari 2012 22:30

Så fina bilder,tänk att bo så, men dom verkar ju var nöjda med det, och tänk att vi gnyr när strömmen försvinner, tack för det trevliga telefon samtalet, alltid lika mycke att babbla om har vi

http://bloggplasten.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

13 januari 2012 22:31

Dessa två människor verkar leva ett enkelt liv utan större bekvämligheter. Jag kan tänka mig att de vill bo kvar i sitt invanda och inte vill flytta till något modernare för allt smör i Småland.
Intressanta dokument och fantastiskt vackra fågelbilder.
Ha det gott!
Varm kram,
Lambergsfrua

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards