~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 6 maj 2010

Jag är förlamad i knoppen

Av ~ Ruth ~ - 6 maj 2010 23:17

  


Har sovit väldigt lite dom senaste 2 dygnen, det känns verkligen i huvudet, 6 timmar på 48 timmar är för lite. Det är inte stora rapporten som kommer in i dag. Vad som är viktigast för mig nu är att allt skall vara bra i valplådan och att mitt huvud kommer tillbaka.

Mor och barn mår bra, men fy så äckligt att hålla rent efter dom tycker hon, den rollen är det si och så med ännu, men det kommer. Mjölk har hon, är rädd för mjölkstockning på dom 2 nedersta tuttarna, jag får försöka pressa ut i den mån det går. Hon får normalfoder ett par dagar tills det blir ok med mjölktillgången. Jag är glad för mina 2 små som ligger i lådan så jag flaggar i dag för för mor och barn.

En natt till startar nu när man sover med ett öga och öra öppet. Valparna måste ju kissas och bajsas dom klarar ju inte det själva så jag fuktar bomull med barnolja och stimulerar, det som mamman inte har lärt sig ännu får jag sköta och det blir många gånger under natten.

Hälsar på er i morgon.

Tusen tack för alla kommentarer, ni är underbara.

 
 
Anki J

Anki J

7 maj 2010 01:53

Grattis till de små liven! Alltid lika tråkigt när man inte klarar de små och det är väl medaljens baksida för oss uppfödare. Hoppas att du får någon sömn i natt!
Kram

http://www.jankils.se

 
Anita

Anita

7 maj 2010 07:47

Tänker på dig och förstår att du måste sova med ett öga i taget just nu. Gott att de små mår bra men är det så att valpar inte kan kissa och bajsa själva första tiden?? Jag är helt analfabet på sånt där ... Jag har ju bara sett det gulliga med småttingar. Berätta !!!
Jag håller tummarna för att du ska orka och att vovvarna fortsätter må bra.
Stora kramen !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

 
lillis

lillis

7 maj 2010 08:15

Hoppas att du fått sovit lite i natt. Vad skönt att höra att mor och barn mår bra
Ha det gott
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Cavvetjejernas matte

Cavvetjejernas matte

7 maj 2010 10:54

Å vad roligt att Nowah och de små mår bra! Förstår att du är trött och hoppas du kan få tid till lite vila och någon slummer mellan skötseln av de små. Hon lär sig nog så småningom att göra det själv. Inte alltid lätt att vara förstagångsmor.
Kram

http://www.cavaliersajten.bloggplatsen.se

 
gerty

gerty

7 maj 2010 11:10

Gott att dom små och mamman mår bra, hon lär sig nog snart att tvätta dom

http://bloggplatsen, se

 
Cina

Cina

7 maj 2010 13:01

Ja det är ett dygnet runt jobb att ha valpar det kan jag läsa här.
Men hoppas att du snart kan slappna av o sova lite.

Skönt att mor och barn mår bra.

Kramen

http://heavenladyn.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

7 maj 2010 13:41

Förstår att du är trött och halv sover nu.Flaggan i topp för bebbarna.De är väl otrolig söta kan jag tänka mig,och sötare kommer de att bli.Men sådär med kisset och bajset har jag aldrig gjort någon gång.Alina har aldrig tagit reda på bajskorvarna.När ska den andra tiken få sina valpar då?
Ha en skön helg Ruth!och puss på sötnötarna.
Kramen

http://lenaochpudlarnas-blogg.bloggagratis.se

 
Ammis

Ammis

7 maj 2010 16:38

Din stackare, du kämpar på du. Hoppas det lättar snart så att du får sova för man klarar ju inte hur länge som helst. KrAMelikram

http://ammis.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

7 maj 2010 17:29

Hej Ruth!
Stort Grattis till de små! Första gången jag försöker mig på detta med att skriva i en blogg så jag hoppas det blir rätt. Vill bara ge dig ett gått råd som jag fick en gång av Gertrud på Lyalands kennel, hon sa att om inte tiken förstod att hon skulle hjälpa sina små att kissa och bajsa så skulle man försöka sätta något gott på valparna så hon började p.g.a att det smakar gott t.ex flytande Milda, det fungerade på den tiken vi hade, tog någon dag sen förstod hon. Lycka till
Kram Anki

http://www.mimmidalens.3w.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

7 maj 2010 17:57

Kära Ruth!
Jag är precis "rudis" vad det gäller valpning och skötseln av de små så här i början. Jag vill bara säga, att jag beundrar dig för ditt engagemang och din stora kunnighet på det här området. Att sova med ett öga i taget låter fruktansvärt jobbigt, men jag kan tänka mig, att när man är mitt uppe i den situationen, faller det sig naturligt. Man har helt enkelt inget val. Jag önskar dig lycka till med jobbet och hoppas du får några timmars obruten sömn i natt.
Mina varmaste kramar till dig och dina små!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Lena Roshultskan

Lena Roshultskan

7 maj 2010 19:28

Usch, så tråkigt med förlusten av de små valparna, det måste kännas frustrerande *snyft*. Även jag beundrar ditt kunnande och engagemang och förstår att din sömn blivit lidande...Men stort GRATTIS till dem som överlevde!!!

Tack för dina mycket kloka ord hos mig och det kunde varit jag som sagt dem *skratt*, för just nu är det "på gång" med en grundlig inspektion innan jag bestämmer mig för ett svar på erbjudandet.
Fredagskramar till dig från mig!!!

http://roshultskan.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

7 maj 2010 23:07

Oj, Ruth!! VILKET JOBB DU HAR!!! Och nästan ingen sömn!!! men förstår att det är roligt också!!!
Kramen min vän!!!

http://margitholm.,blogg.se

 
Carina, Boris & Gänget

Carina, Boris & Gänget

7 maj 2010 23:30

Vilket jobb du har med de små, hoppas mamma lär sej hålla dom rena snart så du får sova. Skönt att hon har gott om mat iaf.

Kramar från oss alla

http://eklovens-fotoblogg.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards