~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 23 april 2010

Så våren kan ställa till det

Av ~ Ruth ~ - 23 april 2010 22:10

  

 
Det är visst någon form av vår-åkomma jag har drabbats av. Hur då ? undrar ni där ute, jo ser ni, på våren skjuter det skott över allt när solen tittar fram och jag träffades i ryggslutet, kallas "Ryggskott". Som Karin Boije skrev i sin dikt "det gör ont när knopparna brister", och det kan jag verkligen hålla med om, jäklar vilken pina. Att jag skulle få vårkänslor på detta viset hade jag aldrig kunnat ana ej heller hoppats på.
 
Tycker jag har fått min beskärda del nu, måste bli frisk för det är ju inte så länge till innan vi har valpning i huset och då måste man både kunna kröka rygg och vara alert.
Arne är duktig på att hjälpa mig, jag passar på att testa gränserna också, hur långt han är beredd att bistå med hjälp haha. Snart springer han benen av sig för att hjälpa.
 
Hade Pommes till middag, (jag satt på en stol och då kommer jag knappt upp i stående) det skulle röras om på plåten i ugnen, ropade på min hjälpreda som undrade om jag inte kunde böja mig ner till ugnen, svar: "kanske, men är rädd att jag skall bränna fingrarna, räcker med det som är av pina nu", han flinade, grymtade vagt och skötte sitt göromål.
 
Vid bordet så vräkte han i sig maten på noll, noll, så frågade han skall du inte ha mera ? : "joho, men äter sakta för jag vill inte få ont i magen också, har pinats nog", nytt flin och han lämnade bordet. Ett par timmar senare var jag på toan, ropar på min slav "kan inte torka mig där bak, behöver hjälp !! " hans svar: "DÄR GÅR GRÄNSEN !!", vet ju hur äckelmagad han är hahaha, jag fixade det ju själv skulle bara testa.
 
Försöker göra både det ena och det 3:e själv måste försöka hålla mig upprätt så mycket som möjligt, när jag lämnar stolen nu så blir det ett helsike.
 
Ha en riktig fin helg utan vår-skott, åtminstone var på din vakt så du inte blir träffad.
 

 
 
Lena

Lena

23 april 2010 23:46

2 veckor kvar oj så spännade.Ryggskott ja jag visste väl det,det gör ju så himla ont.Men jag har faktiskt klarat mig ännu efter denna kull kull,konstigt annars brukar jag alltid få ryggskott efter en kull.Jaså gubben ville inte torka ändan på dig hihi!sådär gick gränsen,hahaha!vi har oxå ätit pommes idag,först nu har jag lärt mig tycka om det.
Ta det lugnt nu och vila din rygg,du måste samla krafter inför valpningen.Det är rätt jobbigt att ligga efter golven i flera timmar.
Kram på dig och Arne.

http://lenaochpudlarnas-blogg.bloggagratis.se

 
Carina, Boris & Gänget

Carina, Boris & Gänget

23 april 2010 23:59

Spännande mage det där! Ska bli spännande att följa.
Våren är en härlig årstid med att som slår ut och alla skott som sticker upp här och var, men ryggskott vill man inte ha, det är som ogräs.
Lägg dej varmt så gör det iaf inte så ont.

Kramen från oss alla

http://eklovens-fotoblogg.bloggplatsen.se

 
Anki J

Anki J

24 april 2010 01:16

Ja, att du oxå skulle drabbas av vårskotten, hihi. Hoppas att du kan ta det lugnt och din duktige slav kan forts att hjälpa dig. Novah får knippa så att du hinner bli bra i ryggen din
Kram fr Skåneland

http://www.jankils.se

 
lillis

lillis

24 april 2010 07:00

Håll dig varmt klädd så brukar det gå över ganska snabbt.Det är tur att Arne är hemma och kan hjälpa dig.Vad kul det ska bli att följa lilla Nowah och hennes små valpar
Ha det nu gott och var rädd om dig
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
agge

agge

24 april 2010 10:18

Väktabletter, vetekudde och vila är det som gäller för dig nu. Skönt att du har din man som kan hjälpa dig i krislägen.
Vad spännande med valpar, ser fram emot att se vad det blir
Krya på dig
kram

http://jacastas.blogspot.com

 
Monica

Monica

24 april 2010 11:11

Humorn är det inget fel på i alla fall ser jag...tur det.
Idag skiner solen här så något *aprilväder* blir det nog inte vad det ser ut som nu i alla fall, men det kan växla om fort förstås.

Önskar dej en så bra dag som du kan ha med ditt ryggskott!!!

http://violett.bloggplatsen.se

 
Margit

Margit

24 april 2010 13:35

Hej Ruth!!!
Vi är i samma situation..just nu...du i ryggen..och ag revbenen,...känner igen dedär med ATT INTE ¤ENS KUNNA TORKA SIG...därbak...Så var det även för mej första veckan..Kunde inte med höger hand..så då fick jag använda vänstern...men den var liksom för kort...ocj massor med andra praktiska sake...som man inte klarar av...men nu kan jag fixa många sån a saker..men att sitta vi d datorn...gör ONT!! Lasse har nu lånat mig sin nya Laptop...s¨å då siter jag /ligger i fåtäljen...och int lika ont!!
Ösnka rdig tillfrisknande!!!! Har du några värktabletter att ta ??? Diklfenak??? Alvedon...och kanske lite starkare...? Har du varit till nån läkare.... eller?
Kram!!!

http://margitholm.blogg.se

 
Birgitta för närvarande i Kiruna

Birgitta för närvarande i Kiruna

24 april 2010 13:40

Så jobbigt med ryggskott!!! Nog har du minsann fått din beskärda del av sjukdom! Härligt att du har humorn kvar i alla fall ;)

Kram och krya på dig!

http://birgittas.bloggplatsen.se

 
Madde

Madde

24 april 2010 14:51

Låter inte kul med ryggskott. och förkylningen är inge rolig alls, långdragen tyvärr. Ska verkligen bli kul att ni får små valpar igen. Önskar att jag kunde komma ner och få snosa på dom sen.
Kram Madde

http://runezzaz.bloggplatsen.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

24 april 2010 17:50

Men kära go'a Ruth, sån't elände du har råkat ut för! Ryggskott som är så smärtsamt. Hppas du har några bra smärtstillande tabletter sim kan dämpa den värsta smärtan. Förstår att det känns ovant för Arne att bistå dig med ovana sysslor. Kan man inte torka sig där bak, kan man försöka duscha rumpan ren - utan att vrida ryggen förstås. Ja, tänk så handikappad man blir på ett ögonblick.
Tar du det lugnt nu, promenerar lite och rör dig med grace, kommer nog det värsta att vara över på en vecka ungefär. Då är du i hyfsat gott skick, när valparna kommer - så spännande:)
Tack snälla för allt beröm du öser över mig på min blogg :D
Varmaste krya-på-dig-kramar!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
"Bettan"

"Bettan"

24 april 2010 19:44

ha ha ha skrattar så tårarna rinner... Du e för skön gumman. Å en underbar make har du också... Kan riktigt se er framför mig när ni håller på... He he he främst när du ber om hjälp efter toalettbesöket.... Ha ha ha skrattar så jag kiknar.
Tack för att du trotts din smärta delar med dig stort leende... & jag hoppas att du ska vara på benen fullt ut innan valpningen är på gång.

Kram kram Bettan

http://dream-on.bloggplatsen.se

 
margus

margus

24 april 2010 20:54

Men kära nån, så mycket är på en gång. Är väl bekant med symptomen, säger det igen: Värme hjälper (själv brukar jag gå med en tröja knuten om ryggen), värmedyna (skaffa en om du inte har). Det tar tid för läkning, ha inte för brått. Ha en god helg, trots allt.

http://margus.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

24 april 2010 22:35

Hur är det med ryggen?går du krokig?
Kram och ha en bra morgon dag.

http://lenaochpudlarnas-blogg.bloggagratis.se

 
ingmarie

ingmarie

25 april 2010 13:39

Hittade hit genom en annan blogg
vilka fina bakgrunder du har, var har du hittat alla dom, jag tycker det är svårt att hitta sådant på nätet
Ha en fortsatt fin söndag

http://mimmiros.blogg.se

 
Lena \\\"Roshultskan\\\"

Lena \\\"Roshultskan\\\"

25 april 2010 17:09

Vill bara titta in för att försöka dra ur dig det onda i ryggen...jag försöker med ett lååångt snöre och hoppas det lyckas.*S*
Det är rätt Ruth...att testa gränser lär dig mycket om både det ena och det andra =D
Söndagskramar!!!

http://roshultskan.bloggplatsen.se

 
Ammis

Ammis

26 april 2010 20:56

Usch då Ruth, hun´t det kan bli. Hoppas du frisknar till snart. Min blogg har krånglat, därav inga inlägg, har bytt modem...??? Vet ej vad det beror på. Ha det gott. KrAMelikram

http://ammis.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10 11
12
13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards