~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 11 juli 2009

Sniglarna får lagens strängaste straff

Av ~ Ruth ~ - 11 juli 2009 23:35


När regnet äntligen kom så kom även mördar-sniglarna, hur i hela friden har dom kunnat överleva i denna torkan som var ? Nu är jag på krigsstigen med sockertång och sax, jisses så många jag har klippt dom 2 senaste dagarna, tjocka, feta varelser som är upp till 10-12 cm. långa. Skrev in dessa rader i mina kommentar, men sätter även in dom här:


" HUR AVLIVA SNIGLAR ?"


DET FINNS MÅNGA SET ATT FÅ BORT SNIGLAR, EN DEL STICKER EN STRUMPSTICKA GENOM DOM OCH SAMLAR I PLASTPÅSE OCH SLÄNGER I TUNNAN. ANDRA SÄTTER UT ÖLFÄLLA SÅ DOM LIDER EN LÅNGSAM DÖD OCH DRUNKNAR. EN DEL SAMLAR I EN BURK OCH STRÖR PÅ SALT (MYCKET PLÅGSAMMA AVRÄTTNINGAR) ANDRA SLÄPPER NER DOM I KOKANDE VATTEN (SNABB DÖD), JAG KLIPPER HUVUDET AV DOM OCH DÅ DÖR DOM PÅ EN 10 DELS SEKUND, SÅ DET ÄR DET MINST BRUTALA SETTET. INGA DJUR OCH VARELSER SKALL LIDA I ONÖDAN OCH PÅ PLÅGSAMMA SET. DET TOG LÅNG TID FÖR MIG ATT VÅGA KLIPPA, MEN HAR ÖVERVÄGT OLIKA METODER OCH SAXEN ÄR DET MINST PLÅGSAMMA OCH NU TVEKAR JAG INTE. HUR GÖR DU ?


En dag utan regn har det varit, men grått och hotfullt i luften, kom en skur i kväll. Min stora fina fuxia som stod i en tung kruka på altanräcket, blåste ner i dag av en kraftfull kastvind, blev så ledsen för nu blommade den så fint, var så kraftig och tät, bara 2 knäckta grenar kvar. Mina rosor äts upp av en vit liten mask som tuggar i sig bladen, har sprutat den en gång, men nu är det kaos till 1000.


Har haft besök av sonen Jerry och dom 3 barnbarnen i dag. Mamma Madde behövde sova då hon hade jobbat natten och skulle gå på igen för en natt till. Kul att få rå om pojkarna ett tag.

 
 
lillis

lillis

12 juli 2009 07:17

Synd på din fuxia som blåste omkull.Dessa
mördar-sniglar tycker jag är så läskiga.
Vad kul att du har haft besök av son och barnbarn det är kul att få rå om dom ett tag
Ha en bra dag
kramar

http://danslillis

 
Cina

Cina

12 juli 2009 09:15

Men så synd på dina blommor!
Jäkla skit!

Du dessa mördarsniglar är bara för äckliga tycker jag tur att jag inga har.

Men vet du vad du skall göra istället för att klippa dom mitt i tu......strö salt på dom så dör dom. Min broor har gjort det. Och läste i en veckotidning i veckan att salt var bra! Så du kan ju prova!

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
stinalill

stinalill

12 juli 2009 12:36

Tänk vad vädergudarna kan ställa till med - sopa ner din fina blomma i kras :( Och vilka äckliga sniglar! Men jag skulle aldrig förmå mig, att klippa itu dem - huvva! Tur att jag slipper såná på balkongen! Och små vita maskar *ryser*

Nu tittar solen försiktigt fram då och då i Skinnsberg - det finns hopp!
Kramiz

http://www.stinalill.bloggagratis.se

 
Ingen bild

RUTH BLOGGAREN

12 juli 2009 15:00

DET FINNS MÅNGA SET ATT FÅ BORT SNIGLAR, EN DEL STICKER EN STRUMPSTICK GENOM DOM OCH SAMLAR I PLASTPÅSE OCH SLÄNGER I TUNNAN. ANDRA SÄTTER UT ÖLFÄLLA SÅ DOM LIDER EN LÅNGSAM DÖD OCH DRUNKNAR. EN DEL SAMLAR I EN BURK OCH STRÖR PÅ SALT (MYCKET PLÅGSAMMA AVRÄTTNINGAR) ANDRA SLÄPPER NER DOM I KOKANDE VATTEN (SNABB DÖD), JAG KLIPPER HUVUDET AV DOM OCH DÅ DÖR DOM PÅ EN 10 DELS SEKUND, SÅ DET ÄR DET MINST BRUTALA SETTET. INGA DJUR OCH VARELSER SKALL LIDA I ONÖDAN OCH PÅ PLÅGSAMMA SET. DET TOG LÅNG TID FÖR MIG ATT VÅGA KLIPPA, MEN HAR ÖVERVÄGT OLIKA METODER OCH SAXEN ÄR DET MINST PLÅGSAMMA OCH NU TVEKAR JAG INTE. HUR GÖR DU ?

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

12 juli 2009 15:31

Men vad trist med din fina fuxia - och rosorna också! Ja, naturens krafter är inte lätta att rå på.

Mördarsniglar låter bara så äckligt. Vi har inga just där jag bor, men det är väl bara en tidsfråga. Tufft av dig att klippa isär dem. Hur man gör spelar nog inte så stor roll. Viktigst är väl att man tar kål på dem. Alltså: En död mördarsnigel är en bra mördarsnigel:)
God jaktlycka!
Kramar!

http://lambergsfrua.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

12 juli 2009 16:24

Hugaligen säger jag då bara...!

http://birgittasnya.blogg.se

 
Yvonne R

Yvonne R

12 juli 2009 17:25

Fyttitusan för mördarsniglar. Vi fick hit dom för två årsedan, uscha
Spaden är bra att klippa till dom ordentligt med.

http://yvonne.bloggagratis.se

 
Lena

Lena

12 juli 2009 17:45

Äsch det var ju bara en enkel smörgåstårta.Men god var den.Synd att du bor så långt borta,annars har du kunnat komma på kaffe & tårta.Bilden aj åh så äckligt med dessa mördar sniglar,kan knappt titta på bilden.
Kram vännen och ha en fin Söndag!

http://lenaochpudlarnas-blogg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Jenn

12 juli 2009 18:38

Greit å gjøre pinen kort ja,å strø salt på de er ingen god ide..da pines de og intet liv fortjener det.Din måte er bedre.
Kram og ha en fin kveld.

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

12 juli 2009 22:20

Sniglar är för äckligt att klippa, KAN inte! Vill inte tala om vad jag gör med dem, det är nog djurplågeri!!
Har du prövat nässelvatten på rosornas ohyra?

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
gerty

gerty

12 juli 2009 22:20

Har inga mördarsniglar tack och lov

http://prilyckans

 
margus

margus

12 juli 2009 22:40

Vilken MORDISK bild. Huuu.
Den första i sitt slag som jag sett.
Men instruktiv. Nu vet jag hur man gör OM det skulle behövas. Vi har inte sett några mördarsniglar än. Tack och lov.

http://margus.bloggagratis.se

 
Carina

Carina

12 juli 2009 22:42

Urk, men ett nödvändigt ont... Här har vi inte några sniglar alls. Jätteskönt!!! I vårt förra hus hade vi trädgården full

Kram Carina

http://www.eklovenskennel.se

 
Marianne

Marianne

12 juli 2009 22:52

Usch vilken otäck bild. Vi har som tur väl enbart svarta skogssniglar och de finns i överflöd. De förstör inget i trädgården och sedan äter de upp mördarsniglarnas ägg. Så hit vågar sig förhoppningsvis ingen mördarsnigel. Tråkigt att dina blommor blir förstörda av odjur och hårda vindar.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

 
Per

Per

15 juli 2009 13:58

Svårt att bli av med mördarsniglarna bara genom att använda ett sätt. Jag kombinerar Snigelgift (järnfosfat) bland blommorna och snigelstaket runt odlingslandet.

http://www.ljuvahem.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11
12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards