~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juni 2009

Av ~ Ruth ~ - 12 juni 2009 22:38

 

I dag fick jag min CD-spelare + 2 talböcker och 6 olika köksknivar (märke Fiskars) från lyssnarklubben. Tror det är skitböcker, har börjat på den fösta som är på 9 cd-skivor, har lyssnat på dom 3 första, boken heter "Mannen under trappan" av Marie Hermanson, skall lyssna slut på alla skivor, men tror inte den blir bättre. Den andra boken heter "Sonat till Miriam" av Linda Olsson. Är det någon där ute som har läst dessa ? Blir nog att göra ett besök på bibban och titta på utbudet där. Har du något bra förslag, gillar inte däckare.


-------------------------------------------------------------------------

Har funderat mycket på liv och död i dag, vad kommer sedan, något måste ju finnas kvar, änglar tror jag inte på, men det är mycket inte vi kan förstå fören vi kommer till himlaporten och knackar på. Livet går vidare för oss här nere på jorden, skall försöka att förvalta mina dagar väl och glädjas åt varje dag som återstår av min tilldelade tid. Mina tankar går till mina kära bortgångna och min syster som som lämnade sina kära i går, vet att du har det bra nu och det unnar vi dig.


Av ~ Ruth ~ - 11 juni 2009 12:04


Min syster som led av cancer somnade in 10.15 i morse, skönt för henne att lämna detta jordelivet och alla plågor som denna fruktade sjukdom har fört med sig. Hon hade alla sina kära vid sin sida i natt. Ledsamt för barn, barnbarn,sambo, och syskon.

Vi är en hårt drabbad syskonskara när det gäller denna fruktansvärda sjukdom. Om morgondagen vet vi inget, vi får vara tacksamma för varje dag som tilldelas oss. Vi vet aldrig när han där uppe får andra planer för oss som är kvar här på jorden.


Vila i frid kära Marry, du är saknad av många !

Av ~ Ruth ~ - 10 juni 2009 14:31

Arne är helt förtvivlad över regnet som hindrar han från målning. Som tröst när han var och handlade så köpta han med var sitt Wienerbröd vilket vi båda älskar, men det skulle varit 3 till varje :-)


Ångrar:Registrerade mig för länge sedan på "Facebook" det är så många som addar mig, det är ingen idé för kommer inte att skriva eller verka där. Går inte att avregistrera sig heller, en gång medlem alltid medlem, skit ! Räcker gott med alla hemsidor och bloggen som jag pysslar med. Så ni mina vänner får hålla kontakten med mig via bloggen och mailen samt telefonen, där finns jag alltid !

Av ~ Ruth ~ - 9 juni 2009 14:16

Nu är den första gaveln på huset klar och den andra har påbörjats. Arne är flitig som en myra från morgon till kväll, duktig är han. Nu sätter han nytt fönsterkitt och målar omkring fönstren. Mulet och hotfullt där uppe. Färgen omkring fönstren skadas inte av en skur, men hade det varit husfärgen som är vattenbaserat då har det blivit illa. En granne på förra stället där vi bodde målade en stor vägg till långt ut på natten, sedan kom rejäla skurar och färgen var borta på morgonen, så vill vi inte att det skall bli.



Hela gräsmattan har invaderats av dessa små skalbaggar "Trädgårdsborre" och dom håller sig på gräsnivå. Den svärmar förmodligen och då uppträder dom i stora mängder ofta under dagen. Dessa kan göra stor skada i trädgården, särskilt på rosornas kronblad. Även på gräsmattor kan larven vid kraftiga angrepp få gräset att vissna och dö på stora områden. Hur många hundarna har käkat skulle varit intressant att veta.



Rozzie är nog den som fångar flest och vill inte gå in, jagar henne runt gräsmattan :-) Hoppas dom inte blir dårliga i sina magar, tror inte dom är speciellt goda blääää.


Skogsfrun undrar i mitt förra inlägg:

Vad har du gjort för att få veterinärer med tårta? Flitig kund? det gud förbjude eller har du ställt upp för pryoelever? Nä nu är skogsfrun nyfiken!;)

..................................................
..............

SVAR:

Tårtan och personalen kom utan anledning. Vi är nog dårliga kunder på kliniken, hundarna är alltid kärnfriska, peppar, peppar ta i trä. Vi har umgåtts i många, många år och upplevt mycket trivsamt tillsammans (går inte närmare in på det) och Arne fixar och donar på kliniken om något skall lagas, grejas och fixas.

Av ~ Ruth ~ - 8 juni 2009 17:08

Mitt på dagen så fick vi ett oväntat besök, så klart att det fanns Gevalia i skåpet. Veterinär med undersåtar från Lerums Djurklinik kom och bjöd på tårta, det är väl lyx på en måndag och helt utan anledning, himla gott var det. Fotade det som blev kvar så kommer du så får du också en bit !

Av ~ Ruth ~ - 7 juni 2009 18:28


Har haft "Ögonmigrän" i 3 omgångar i dag, får ett guldfärgat kugghjul i synfältet som hela tiden följer blicken, blundar jag så är det under ögonlocket. 3 x Curadon i dag. När det kommer så blir jag illamående och yr, är så jobbigt. Har haft detta i flera år och inte vetat vad det är fören jag läste om det på nätet. Tror det var Choklad med nötter som utlöste det, men vet inte säkert.


I dag har det kommit stora droppar regn från och till, nu kikar solen fram mellan molnen. Arne målar på husgaveln och jag har precis kommit in efter att jag har klippt hundarnas gräsmatta.


Har även cyklat med min "Berta" till ICA och handlat lite. Skall nu börja med lite middags förtärning, ett ständigt ont måste. Bara går och väntar på ett piller skall dyka upp som skall ersätta maten i grytor och pannor. Hittade inga jordgubbar i affären i dag, var så sugen på marägsvich med gubbar i.


Oj, nu kommer Arne och frågar om jag har börjat med någon mat, blir enkelt i dag, stekt fläsk, korv, bruna böner och potatis, snabbt och gôtt !


Ha en fin dag med denna fina blomma!

Av ~ Ruth ~ - 6 juni 2009 22:59

Nationaldagen har passerat helt obemärkt i dag för våran del, inget firande här inte, tycker denna dagen känns så påklistrat sedan det blev en röd dag i almanackan. Är nog för gammal för att uppskatta detta, kan aldrig bli som i Norge på 17 maj. Har inte flaggat heller i dag, flaggan har blivit fransig av all blåst och ingen ny är införskaffat ännu.


Har haft mina 3 barnbarns pojkar här en stund i dag, alltid riktigt mysigt att få rå om dom en stund.


Barnbarnet Liam 1 ½ år fick många pussar i dag, gillar läget och njuter.


Kevin och Sebastian tog en paus från hundarna och hittade på annat kul. Har roat mig med att titta på 3 Emil i Lönneberga filmer i dag, det var länge sedan jag såg dessa, riktigt kul faktiskt.


Skogsfrua undrade om vi skulle måla huset i samma rosa färg som förut. Vårat hus är inte rosa, utan svagt aprikos och det bli samma färg ännu en gång. Skall vi byta färg blir det dubbelt så kostbart och dubbelt så mycket jobb för då måste vi måla 2 gånger, så färgen som är nu får duga och inte har vi tröttnat på den heller. Vi är vane människor och byter vi färg så kanske vi inte hittar hem, man vet inte hur man blir i huvudet framöver :-)


Glöm inte min nya omröstning !

Av ~ Ruth ~ - 5 juni 2009 23:26

Total renovering utvändigt på huset har påbörjats, byggställning sätts nu upp på ena kortsidan på huset, det skall målas. Fönstren har påbörjats och i morgon kommer sonen och hjälper Arne att få upp ställningen helt upp till taknocken. Det här huset är så jäkla högt och stort så det är inte kul att ta itu med det.


 


När målningen är klar så skall nya tegelpannor upp på taket. Det blir ett slitigt jobb ett tag framöver. Hoppas jag kan hjälpa Arne lite med målning, men min högerarm är inte som den har varit så han får nog dra det tyngsta lasset, hoppas han pallar för det, vi är ju inte 30 år längre.


Har varit en kylig dag även i dag och natten skall bli tuff bara ett par grader. Hoppas att när detta vädret drar förbi att det kan bli lite skönare sommarväder 22-24* 


Hoppas ni alla får en trevlig nationaldag med vackert väder ock  lätt blåst så flaggan vajar vackert !


Nu skall jag sussa sängen / God natt !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards