~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juni 2009

Av ~ Ruth ~ - 20 juni 2009 19:44

Inget väder för att sitta ute blev det i går, knappast i dag heller med allt regn, hagel och åska, efter kl. 16 så har det börjat klarna upp lite och regnet har gett sig i väg. Så var denna helgen över för i år, den blev lugn och fridfull. Här satt vi själva och stoppade i oss sill, färskpotatis, gräddfilsås och lilla nubben, svenska jordgubbar och grädde, vi tyckte att livet var behagfullt och härligt. Det har ju varit en hektisk vecka så det var skönt att bara vara. Det är nog tur att det regnar på Midsommar, lite lugnare på befolkningen, inte så mycket stök och trista saker som det annars skulle bli, många liv räddas och sorgerna blir färre. Det är nog en mening med det dårliga vädret. Nu sitter jag och tittar på "Berg flyttar in till Kikki Danielsson", inget mera att titta på i kväll, sedan blir det att ta fram stickateraljerna och då blir det en rätt och en avig. Skall ringa ett par telefonsamtal också, måste känna mig uppdaterat.

Av ~ Ruth ~ - 18 juni 2009 23:45


En stor eloge till duktiga arbetare, nu har vi ett pålitligt tak över huvudet. Mellan regnskurarna jobbades det. I dag lades det slutliga 3/4 teglet klart. Regnade fram till lunch sedan kom det kraftiga vindar och solglimtar, dom har trotsat allt. Arnes bror från Värmland åker hem i morgon vid 7 snåret och får fira midsommar med familjen, uppdraget är slutfört.


 



Nu återstår resterande målning, översta halvan på baksidan av huset samt framsidan, sedan är allt klart, ett stort arbete är slutfört denna sommar. Hinner nog inte skriva i era bloggar i dag, men skall glutta igenom och se om det har skett något stort med er under dagen.

Av ~ Ruth ~ - 17 juni 2009 22:34


I dag har jag inget att skriva om, men hoppas återkomma med något i morgon. Dygnets 24 timmar räcker inte till för mig när jag har jobbare på huset.

Ganska mycket marktjänst, och jag vill nog lite av allt i överkant. Kan tala om att jag nu har rena fönster och rena gardiner i matrummet, skönt, det är 3 stora fönster i det rummet, nu får dessa gardiner hänga uppe till nästa vår. Rummet blev så ljust med dessa gardinerna, riktigt mysigt tycker jag när dom släpper in så mycket ljus.


Nu är jag pömsig och skall snart knyta mig under filten, somnade inte fören vid 4 snåret på morgonen och då var det fullt liv på fåglarna ute och det gjorde inte saken bättre. Orsaken var att jag drack en stark kopp kaffe för sent, fick för mycket upp-piggande koffein i kroppen, vet att det straffar mig på detta viset så det är självförvållat, dumma Ruth.


Av ~ Ruth ~ - 16 juni 2009 23:35


I dag har det gått i ett, bakat och stökat handlat mat och kockelerat. Kl.5 till stickträffen, kom hem 21. Gubbsen kom ner från taket efter 11 timmars jobb i dag, dom är ihärdiga som myror. Direkt när jag kom hem så fick vi besök och nu försten har jag kunnat komma till datorn. Skall bädda till en extra säng, sonen skall sova över här i natt. Med 3 gubbs i huset så blir jag ett kärt mobb-offer, inte alltid dom är snälla mot mig, men ger igen så gott det går, brukar inte vara svarslös :-) Skall bli en kylig natt, förra natten bara 3,6 * I Värmland och Dalarna är det frostvarning i natt, blir nog rätt så kyligt här också. Tycker synd om blommorna ute dom suktar efter sol precis som oss. Har 2 stora tomatplantor, bara 2 blomklasar på varje planta. Så lite sol väntar jag på. I dag har det ju varit sommar så jag klagar inte, hoppas det fortsätter så ett tag framöver.

Av ~ Ruth ~ - 15 juni 2009 23:22


Vill visa denna toablomma (som jag kallar den :-) fick ett litet skott förra sommaren i en toarullshylsa i ett kuvert på posten från Carina i Sölvesborg, nu har den börja växa till sig, dax att byta till större kruka, sedan hoppas jag på doftande blommor framöver.


Måste starta detta inlägg med att vi har åter fått en sommardag med sol, skall hålla i sig några dager innan det skall komma nya droppar. Har inte haft tid med bloggen i kväll men skall försöka med några besök innan sovdax. Som ni inte har kunnat undgå att se så är det full rulle med huset, taket står på tur nu innan målningen fortsätter. Har haft 3 gubbs uppe på den höga höjden i dag, har kommit så långt som att rulla ut ny tjärpapp, sedan nya läktare och slutligen teglet så det tar några dagar. Skönt att få hjälp, Arnes bror kom hit från Värmland i dag för hjälp, så finns ju den snälla sonen Jerry som så troget hjälper pappa.



Den här Klivia'n fick jag av Gullan i Värmland förra sommaren, det var då en liten spröd planta, nu har den växt till sig och har fått en stor knopp som snart skall slå ut, roligt.


I morgon är det åter Stick-Café, den sista gången innan hösten, trist tycker jag, snyft, det är så mysigt och roligt. Mycket prat och goda skratt blir det dessa kvällar  !

Av ~ Ruth ~ - 14 juni 2009 19:38


I dag har vädret trivsamt, inte så varmt men ca. 18* mycket sol och några moln, har sluppit regn och det gör mig glad. På em. började det blåsa väldans. Arne har målat på baksidan av huset och jag har klippt gräs (inte alltid söndag är en vilodag).



Har en syster som är konstnär på att måla på frihand, steg för steg. Hon har målat under många år, nu visar jag några ägg. Hennes man snickrar allt mellan himmel och jord, kopior på gamla bruksföremål och hon målar. Alla-handa möbler både gammalt och nytt får en ny stil av flinka fingrar med känsla av konst och det som är vackert.




Även utomhus målas det allsköns konst. Hennes kunder är spridda över många länder.


En söt liten gäststuga, synd du inte kan knacka på så du får gå in och kika.

Är stolt över min syrra. Skall visa mera en annan gång om ni vill.




Ha en fin söndagskväll !


Av ~ Ruth ~ - 13 juni 2009 22:41


Inte kul för gubbsen att vara uppe på taket i detta regniga vädret, men dom fixade ner varje tegelpanna på lastbils-bingen och det med en hiskelig fart. Tur att taket inte är så brant så det gick bra. Vågade inte vara ute och titta, satt i köket med hjärtat i halsgropen. Efter helgen kommer dom nya tegelpannorna på plats om vädret blir gynnsamt och det skall det bli vad jag har hört, nya sommardagar väntas.



Hittade denna lilla husburna varelse när jag var ute och filmade gubbsen, det var inte Skalman för han hade en annan färg på sitt hus. Hoppas han lever, men tryggheten hade han i min vård över vintern, nu finns det inga garantier för hans ve & väl.



Är inte pionens blommor vackra, dom blommar sent i år. Har en annan som är rosa / vit men den har inte slagit ut ännu, dom väntar nog på sol och värme.


God natt på er alla mina trogna och goá vänner, vi ses i morgon !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards