~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juni 2009

Av ~ Ruth ~ - 4 juni 2009 23:21

Vintermössa är det bara att plocka fram i gen, lång kalsipperna lika så, sommaren blev kort, ja alldeles för kort. Fy vad det är kyligt ute, hade beslutat mig för att stänga strumplådan i några månader framöver, men tänk så fel jag tänkte. Redan klockan 5 i em. så var temperaturen nere på 6 ½ grad. En bit här i från så kom det en rejäl hagelskur, jaha tänkte jag snart snöar det också, men det blev inte så. Nu får vi se hur det blir i morgon, kanske lika bra att gå i ide.


Stickcaféet i går var riktigt trevligt. Jag och Berta slapp regn. Kom för sent (även flera med mig) för det startade en timma tidligare, stod på skylten utanför, men inte tusan går man förbi där dagligen och ser skylten, så det var en miss. Nu finns det en deltagarlista med telefon nummer och namn så nu får dom ringa runt så ingen missar om det blir förändringar med tiden eller dagen, så nu blir det nog ordning och reda. Det var ju ingen större fara, men 1 timma extra i det trevliga sällskapet hade inte varit fel.

Av ~ Ruth ~ - 3 juni 2009 16:04

Onsdag ja, då skall jag på stickcafé igen, stor risk för regn, inte kul när jag och Berta skall ut och lufta oss, men en trevlig stund omkring stickbordet vill jag inte missa.


Kyligt i dag med kraftiga vindar, aldrig kan det vara lagom värme ca. 20-22* då är det toppen, tror både djur och människor mår bättre helt almänt.


Skall testa det däringa med talböcker, har gått med i en klubb "Lyssnarklubben" får även en CD spelare så nu hoppas jag att jag också kan vara med och diskutera böcker och författare :-) Har läst mycket i mina dar, då romaner i pocket för det mesta, jo'då en och annan bok också. Nu kan jag röra mig fritt och bara lyssna utan att ha boken i näven, tror detta passar mig utmärkt.


Nu skall jag göra lite mat, enkelt och gôtt, Falukorv med mos, gurka och lingonsylt.

Hej då vänner !

Av ~ Ruth ~ - 2 juni 2009 17:52


Det var värmen som fick mig att bli döfärdig i går, även om det är en varm sol i dag också så är det kyliga vindar. Fick mig en cykeltur (jag och Berta) till torget och köpte blommor till 5 stora krukor (urnor), inga exklusiva växter men giller färgerna tillsammans. Har planterat i 3, men då började det blåsa kastvindar så allt flög omkring där ute så nu har jag ställt undan resten tills i morgon. Skall komma regn till kvällen och det är inte mig emot, det behövs verkligen för växtligheten. I natt var det bedrövligt varmt i sovrummet, fläkten räckte inte till. Funderade på att krypa ner i källaren där Arne har bosatt sig nu i ett par nätter, (hans säng räcker inte för 2) men orkade inte börja böka med madrass och övrigt så då fick jag våndas, men till natten blir det svalare.


Snart skall jag gå på en bloggrunda och då får du öppna för mig.

Ha det gôtt govänner !

Av ~ Ruth ~ - 1 juni 2009 18:59

Vet inte om det beror på värmen, eller har jag ingen lust, blir väl inte sjuk ? ja frågorna till mig själv är många. Hjärnans grå/vita spiraler går på sparlåga, eller håller dom på att räta ut sig, dom har det nog jobbigt  för svetten sipprar. I dag har jag varit handlingsförlamad, skulle ju köpa blommor var det tänkt, men har suttit i skuggan på altanen och stickat långa stunder. Min blivande cape är såååå drygt att sticka med dessa tunna stickor så varje långt varv ger lixom inget resultat, kan ju inte bara repa upp eländet, alla dessa timmar som jag har suttit och kämpat får jag inte tillbaka, bara garnet, näää får nog kämpa på tills hela skulten blir grå. I morgon skall det bli svalare och det tackar jag för.


Förra året vid denna tiden var det en enorm torka, gräsmattorna var totalt bruna, men det skall väll inte upprepas får jag hoppas.


Kram till er mina vänner.

Hoppas jag piggnar till tills i morgon, bara vädret avgör.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards