~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 12 juni 2009

Lyssnar och funderar

Av ~ Ruth ~ - 12 juni 2009 22:38

 

I dag fick jag min CD-spelare + 2 talböcker och 6 olika köksknivar (märke Fiskars) från lyssnarklubben. Tror det är skitböcker, har börjat på den fösta som är på 9 cd-skivor, har lyssnat på dom 3 första, boken heter "Mannen under trappan" av Marie Hermanson, skall lyssna slut på alla skivor, men tror inte den blir bättre. Den andra boken heter "Sonat till Miriam" av Linda Olsson. Är det någon där ute som har läst dessa ? Blir nog att göra ett besök på bibban och titta på utbudet där. Har du något bra förslag, gillar inte däckare.


-------------------------------------------------------------------------

Har funderat mycket på liv och död i dag, vad kommer sedan, något måste ju finnas kvar, änglar tror jag inte på, men det är mycket inte vi kan förstå fören vi kommer till himlaporten och knackar på. Livet går vidare för oss här nere på jorden, skall försöka att förvalta mina dagar väl och glädjas åt varje dag som återstår av min tilldelade tid. Mina tankar går till mina kära bortgångna och min syster som som lämnade sina kära i går, vet att du har det bra nu och det unnar vi dig.


 
 
"Bettan"

"Bettan"

12 juni 2009 22:47

Jag känner med dig min underbara vän!
Å visst är det som så att man funderar oerhört när en av våra nära går över till andra sidan.
Snart är det 1 år sedan som min kära mamma lämnade oss. Lättare vet jag inte om det är, men lite mera distanns har man nog fått till det.

Men nu handlar det inte om mig =). Utan att jag finns här för dig om du behöver någon att söka tröst hos. Du har alltid funnits för mig & det är jag så oerhört tacksam för.

Kramar om er alla!
/Bettan

http://dream-on.bloggagratis.se

 
lillis

lillis

13 juni 2009 07:16

Har inte läst någon av dessa böcker.
Jag tänker på dig och din familj,vet du Ruth att jag tror att det finns en högre makt som tar över när jord livet är slut
Du finns i mina tankar
Styrkekramar

http://danslillis

 
Lena

Lena

13 juni 2009 10:15

Jag har inte läst någon av dom här böckerna.Det är sällan jag läser böcker.Men så mysigt och luta sig tillbaka och lyssna på en bok i detta regn väder.Om det nu är regn i Lerum?jag tänker på dig Ruth och hoppas du mår lite bättre nu.
Kram min vän och ha det bäst

http://lenaochpudlarnas-blogg.bloggagratis.se

 
Ammis

Ammis

13 juni 2009 10:59

Ja man vet ju inte vad som händer efter döden, men jag tror ändå att vi hamnar tillsammans med dom andra till slut. Jag vill tro det och jag sa till min bekants man igår att tänk på att "I himlen är man aldrig ensam".... och det är vad jag tror och hoppas. Det är mkt tankar som kommer när man mister ngn så. Sköt om dig vännen och ha det så bra du kan.

Kramelikramar i massor

http://ammis.bloggagratis.se

 
Stinalill

Stinalill

13 juni 2009 12:04

Ja vet du Ruth jag tror, att vi möter alla kära vi mist, efter döden igen. Tror att energin från varje människa lever kvar efter döden. Och jag tror oxå, att de kan följa oss i livet oxå - på avstånd. Är vi riktigt känsliga, så kan vi "känna av" dom - men det är få förunnat. Vet inte hur de känns, att mista en syster. Men jag förstår, att det känns tungt. Kram till dig...

"Sonat till Mirjam" har jag lyssnat på. Men inga bestående minnen finns hos mig. Så jag antar att det inte var nå´n höjdare. Tyvärr så är 75 % av alla talböcker deckare. Men de övriga finns ju oxå. Den enda jag har i huvet nu är "Kärlek och stålull" av Pipping. Den gjorde ett starkt intryck på mig. Hör av mig, om jag komer på fler.

Varma kramar

http://www.stinalill.bloggagratis.se

 
Reneth

Reneth

13 juni 2009 14:00

Ja, Sonatt till Miriam har jag lyssnat på i ljudboksformat. Jag tycker om den, men den är djup. Den handlar mycket om konsten att överleva när man förlorat någon. Om du känner dig mycket ledsen på grund av din systers död och inte vill jobba med sådana tankar ska du hellre välja en rolig bok, som Arto Paasilinna. Uppdrag skyddsängel. Om man behöver skratta, då gäller det att få tag på böcker med lite humor i. Annars har jag lyssnat på Sonat till Miriam flera gånger och även min barn har lyssnat på den i bilen när de reser och vi tycker om den allesammans.
Kram
Reneth

http://www.svenssonstassavtryck.se

 
agge

agge

13 juni 2009 18:24

Har läst mannen under trappan...Jag tyckte den var jättebra....Den andra boken känner jag tyvärr inte till.

http://agges.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

13 juni 2009 18:42

Den boken du lyssnar på har jag också, men jag har inte lyssnat på den än.det finns ju bra böcker naturligtvis och en som jag kan rekommendera är*Hågkomster ur ett dåligt minne* med Monica Zetterlund...enda gången som jag inte somnat när jag lyssnar på böcker.
Hoppas du känner dej lite gladare till mods idag om du har fått lite distans till det hela, men det tar väl sin tid naturligtvis.

Tänker på dej!

Kram

http://violett.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

13 juni 2009 21:11

Samtycker med Stinalill angående de döda.
Visst jag känner av dom det vet du ju!
Och visst ses vi igen där uppe det är min tro!


Har inte läst någon av dessa böcker.

Mina tankar finns hos dig!

SUPERDUPERBAMSEKRAMEN

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

13 juni 2009 21:22

Intressant med talböcker. Har inte läst någon av dessa.

Ja du Ruth...Vad finns bortom döden...Jag hoppas och tror att vi får möta våra kära som lämnade detta liv alldeles för fort när vår dag är kommen...

Stor kram från mig

http://birgittasnya.blogg.se

 
Marianne

Marianne

13 juni 2009 22:34

Jag har funderat på att köpa talböcker för det är så sällan jag har tid att sitta och läsa. Men tyvärr har det inte blivit av ännu.

Vi har olika tro på vad som finns efter detta livet på jorden och något svar på den frågan lär vi inte få förrän det är för sent att diskutera den i detta livet.

Ha en fortsatt trevlig helg.

http://www.ekoxenskennel.se

 
Charlotte

Charlotte

14 juni 2009 13:19

Sonat till Miriam har jag läst, den var djup men den vann i slutet. Jag tyckte hennes personbeskrivning av mannen inte var riktigt bra, ibland kändes det som om hon bara gissade sig till hur en man reagerar i vissa situationer. Den är läsvärd det är den verkligen, men jag skulle nog som någon sa välja en roligare bok. För Sonat till Miriam handlar mycket om att förlora någon. Linda Olssons första bok är bättre, men nu har jag glömt vad den heter. Jo Nu vill jag sjunga dig milda sånger eller något liknande.

Den andra boken har jag inte läst.

Eftersom du inte gillar deckare kanske inte Stephen King är något för dig heller? Annars finns han senaste bokserie som lyssnarbok.

Ha det så bra och stor kram

http://charlottas.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards