~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under mars 2009

Av ~ Ruth ~ - 7 mars 2009 19:11

Har varit på mässa i dag "Qreativa, Skaparglädje och företagsamhet" Smycken, konst, textil, handgjorda kort, stickat osv. många vackra saker, men tyvärr var kameran kvar hämma, så jag har inga foton att visa upp. Köpte inget ,jo, jag köpte mig 3 söta kassar att ha stickat i så det slipper ligga på köksbordet, visar den ena. Har samlar tallrikar med dessa motiv.



Sedan kom min son hit med 2 av barnbarns pojkarna Kevin och Liam. Liam snart 15 mån. tyckte farmor var rolig att busa med, skrattade så han kiknade. Har mycket barnasinne kvar :-) kröp på golvet och apade mig undra på att jag såg rolig ut.


 2 x Liam, farmors sötunge.


Gulliga Kevin, (får inte skriva söt om han ser det är, lite skämmigt :D)


Kevin gillar inte att bli fotad så det fick jag göra i smyg när han gosade med hundarna och tittade upp på mig. 

**************************************************

Det blev kålpudding till middag med hackade rödbetor i, gräddsås och hemmakokt lingonsylt, och 2 glas vin, riktigt gott.

**************************************************

Nu skall jag snart till Norrköping och slager för hela slanten, älskar musik !

Av ~ Ruth ~ - 6 mars 2009 21:56

Nu är jag äntligen klar med all hundpyssel. men inte mår ryggen så bra även om jag har bra hjälpmedel. Mitt trimmbord har jag själv designat och det är väldigt praktiskt, inga irriterande ben i golvet, används det inte kan skivan hakas av och ställas undan, du väljer själv höjden (dom färdiga trimbord du köper har fast höjd). Har fotat så du kan förstå hur mitt bord är konstruerat:



Mitt badbord har jag också skapat idén till, allt för dårliga ryggar. Det är en hundsäng i plast (modell större) som jag har borrat flera bottenhål i. Hittade en stålställning som blev ben, satte fast sängen med remmar, bordet står på golvet i tvättstugan, en vattenslang, varmt/kallt vatten strömmar genom en Gardena vatten-spridare. Har du dårlig rygg så är mina uppfinningar enkla och inte så dyra, men attans så himla bra, ett måste för många med svaga ryggar.


Av ~ Ruth ~ - 5 mars 2009 17:36

I går var en talgoxe och hämtade hundhår i snurran, det är bobygge på gång. Den hängde så dumt så det var svårt att fota, grått och duggregn, så det var en dårlig dag att föreviga det genom köksfönstret. Har inte haft tid i dag för bloggeriet. hundarna har kammats, klippt klor och tassar, sedan skall jag bada 3, orkar inte alla samma dag och det tar tid. Måste bli klar till Kl. 20. 00 skall se Antikrundan på ettan. Tittar in till er senare om jag hinner.

Av ~ Ruth ~ - 4 mars 2009 10:58

Nu har jag varit och handlat stora härvor med garner, så nu skall jag börja nysta upp med min garnvinda och snurra. Köpte naturfärgat beige ullgarn samt 3 olika nyanser i grått, (även det ullgarn) 2 mönster och strumpstickor 2½, en rulle med tunn, tunn resår som skall följa med garnet i muddar. Så nu har jag att göra, såååå roligt. Allt detta gick på kr. 400:- det är billigt. Så bor du i Göteborgsregionen så åk dit och köp garner, eller tyger.



OBS. inte öppet varje dag. Tisd-Onsd kl. 11-18. Torst-Fred kl. 11-14. Telefon: 031-445650. Stickar eller syr du mycket så gör du en lönsam resa. Ca. 15 kr hektot (även billigare) på alla härvor.





Det är ingen välsorterat affär och har anor långt tillbaka i tiden. Hon som försöker sälja ut är en äldre dam som fortsätter driva affären efter sina föräldrar. Det är så stora garn och tyg lager i källaren som hon försöker avyttra, så hur länge affären blir kvar får tiden visa. Allt ser ut där som det alltid har gjort, räknar i hop köpesumman på ett papper, man blir lite nostalgisk när man handlar där. Det blev ett trivsamt besök där med en mycket trevlig och pratsam dam som håller i trådarna.
Av ~ Ruth ~ - 3 mars 2009 09:23

Satt uppe till 2 i natt var inte det minsta trött, låg nog drygt en timma i sängen innan jag somnade. Tvi, hatar dessa jobbiga nätter. Fick klart mina ankelsockar och fotade dom, rätt söta tycker jag. Är så kul att sticka med mönster, men när skall jag använda dessa vita tossorna ? Funderar på att öppna en stickblogg och samla allt stickat där, kanske sälja ett och annat så jag får medel för att köpa nytt garn. Det jag har stickat fram till i dag har jag gett bort. Blir en ny köprunda i dag av garn. 


Nu skall jag fylla på min kaffe mugg.

Av ~ Ruth ~ - 2 mars 2009 13:40

I dag snöar det och det är +2,7* ännu har inget lagt sig om det inte går närmare nollstrecket. Ni som följde mina valpar förra sommaren får nu se en bild på Rozzie som jag behöll, hon är 8½ månad nu. Gråväder när jag fotade i går så det är inte av högsta kvalitet.


Har talat med min lillasyster i fm.. hon krossade armen och axeln i en olycka för 6 ½ månad sedan, har haft fruktansvärda smärtor, har bara kunnat sova på rygg eller sittande i en fåtölj. Trotts flera gånger på röntgen har det sett så bra ut, hon har inte kunnat lyfta armen. För en vecka sedan skulle dom öppna vid axeln och titta (på egen begäran) då hade det lossnat en bit från kulan som låg och skavde i leden, ledskålen som skall vara rund var som ett V, det var läkt så dom fick bryta upp det igen och försöka bända ut den på nytt, kulan satt bara längst uppe vid  kanten av leden. Hur är detta möjligt att det inte har upptäckts vid flertagna röntgenplåtar ? Sa att hon skulle anmäla det till våran motsvarande "Lex Maria". Hennes smärtor har varit obeskrivliga.


Fick även nytt om min äldsta syster som har Cancer nederst i matstrupen, hon är till Oslo i dag på Radiumhospitalet (Cancerkliniken) det går inte att operera bort tumören eftersom det har spridit sig till lymfkörtlarna, och hon kan nästan bara äta flytande. Det enda dom kan göra  framöver är att sätta in något som kan vidga matstrupen, så det är dårlig prognos för henne tyvärr.


Inget roligt inlägg i dag heller, men mina tankar kretsar så mycket omkring mina syskon, en oro som inte vill släppa taget. Hoppas snart att jag får tillbaka min glöd för att skriva något trevligt och inte bara negativt.


Ha en fin dag !

Av ~ Ruth ~ - 1 mars 2009 11:28

Fiskmås, vilken känsla att flyga och titta ner på oss dårar på marken, undrar vad dom tänker ? Dessa majstetiska fåglar är vackra men ack så skräniga och illa omtyckt av dom flästa. Varför har vi så svårt att axeptera alla stora fåglar, dom skall enl. oss vara små och söta och rymmas i en hand, då värnar vi om dom, framför allt nu vintertid med matning av talg och fågelfrön hmmm, ledsamt för dom stora, annars skall ju allt vara så stort och pampigt i våran annars så  glamorösa värld.


Gråmulet med 3 plus grader i dag. Är precis klar med morgonbestyren, vad skall ske senare under dagen vet jag inte, det är ett oskrivet blad. Fortsätter med en till kaffemugg och tänker.


Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards