~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 26 maj 2008

Nu skall det bli eget vin :-)

Av ~ Ruth ~ - 26 maj 2008 19:41

Har inhandlat 2 vindruverankor i dag, kan inget om dess ve och väl så jag får slå upp på Goggles. Funderar att plantera dom i 2 jättestora krukor (20L) Kanske blir det pannkaka av allt ihop, men skall testa i alla fall, kan ju inte mera en misslyckas.

Råd och tips om vindruveodling mottages med stort tack. Dom skall väll ha något att klättra på också så dom inte hamnar på gräsmattan ? för då blir det ju mask i dom, usch inte gott. Vet inte vad det är för druvsort, ej heller dess färg, kärnor icke kärnor ?? allt får bli en överraskning när det är dags att skörda.


Har även köpt mig ett par byxor (färg beige) som man kan korta av benen med en knapp, även 2 toppar, en vit och en svart. Har inte tålamod att prova kläder får näst intill panik, burrrrrr.


Väl hemkommen så beslöt jag att det skulle bli Pizza, var så himla hungrig så det skulle ta för lång tid att knäppa på spisen och börja kockelera själv.

 
 
Monica

Monica

26 maj 2008 20:01

Lycka till med vindruvsodlingen, hoppas du får en god skörd när det är så dax.

http://violett.bloggagratis.se

 
lillis

lillis

26 maj 2008 20:25

Du får köpa spalje så dom får klättra i.Lycka till
Ha det gott
Kram

http://danslillis.bloggagratis.se

 
Ingen bild

cattha

26 maj 2008 20:31

om vindruvor ska du fråga cina, hon toppenduktig med de,jag fick hennes gamla planta förut o den växer,men hennes växer så den är toppenstor med massor av vindryvor varje sommar.hon har gröna fingrar
ha en bra kväll

 
Gerty

Gerty

26 maj 2008 20:43

Så snyggt med båtarna på väggen, jag tror att jag kommer och tar en fika på din mysiga altan, vindruvor vet jag inget om

http://Prilyckans

 
Yvonne

Yvonne

26 maj 2008 21:35

Vaxduken!
En sådan hade jag för länge sedan och jag älskade den. Se inlägget hos mig om när A & M är med sin Morfar på vår altan.
Där har jag den på bordet. Den blev troligen kastad efter ett x antal tvättar....
Snyygt på hela verandan din för övrigt också. Lycka till med vindruvorna!

http://trissemojs.bloggagratis.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

26 maj 2008 21:46

Ha ha ha! Vilken härlig husmor du är! Du måtte ha en förstående man eller en som också gillar pizza. Apropå vindruvor...optimism är aldrig fel;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

26 maj 2008 21:50

Du borde nog ta reda på vilken sorts druvor du har. En del sorter ska klippas hårt och en del ska växa i stort sett fritt.
Snabbmat är okay om inte det finns tid och ork föra att stå vid spisen.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

26 maj 2008 21:54

Bilden ser härlig ut med vad som syns där. Ska ta utden på skrivbordet och förstora den för att se vad det kan vara förfigurer i de där skåpen.
Vindruvor i Sverige det är inte lätt inte. Med den rankar så räcker det inte äns till ett snapsglas vin om du nu skulle lyckas få några vindruver. Men ha förtröstan! Även jag skulle bli glad om du får en vinskörd!
Kram min vän!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

26 maj 2008 21:59

Grattis till vindruvsrankorna. Du skall helst gräva ner dom mot en vägg där det är mycket soloch där dom kan klättra, ge dom gödning (blomstra) 1 ggr i veckan. Rikligt med vatten. På hösten låt dom vissna ner o så i slutet av april börja väcka den o ge den vatten o gödning o klipp bort allt som ser torrt ut. O så kommer det ut nya små gröna knoppar. Min har just nu 40-50 blomklasar och den har krypit under mitt altantak så nu kan vi sitta inne på altan o plocka vindruvor i höst. Är det något du undrar över så kan du maila mig.

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
Corina

Corina

26 maj 2008 22:10

Hrm....börjar så smått gruva inför den stundande sommaren och plantsättning å sånt som jag avskyr! Men några krukor brukar jag tvinga mig att fixa till i alla fall.Någon trädgårdstomte är jag då rakt inte:)

http://wanilla.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bloggaren Ruth

26 maj 2008 23:35

Skall ha någon liten druva denna sommar det ger jag mig katten på !!! Därför är jag så glad för råd och tips. Vet att Cina kan jag räkna med hon får ju så enorma skördar, ett proffs på vindruvor. Hoppas jag har rätt sort !

 
Charlotte

Charlotte

27 maj 2008 07:40

Min mamma har en vindruvsplanta men det går inte så bra med den för hon visste inte att man ska klippa ner dem. Den har fått blomklasar men det märkliga är att plötsligt så låg det en på bordet alldelse söndersmulad och ingen var hemma då. Möss???
Hoppas att boken var bra igår, tror jag har en väldigt gammal bok av Herman Lindqvist kanske dags att återuppväcka den. Men först måste jag nog läsa ut alla andra böcker som väntar. Ha en fin dag!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

27 maj 2008 15:39

Modigt att prova vinrankor! Hoppas du får massor med vindruvor till hösten :)
Önskar dig lycka till!
Kul med nya kläder också :)
Kramen

http://birgittas.bloggagratis.se

 
trollpackan

trollpackan

27 maj 2008 22:03

Pizza funkar ibland;) och vin är gott! Hoppas att du får till det så kommer jag förbi på ett glas;)
kram!

http://trollpackan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards