~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 9 mars 2010

En intressant em.

Av ~ Ruth ~ - 9 mars 2010 16:46

Här uppe matas dom vilda djuren över allt vintertid, älgen får höbalar (Ensilage) på flera utfodringsplatser för att hålla dom bota från vägarna, viltolyckorna är inte någon ovanlighet här i trakterna. Rådjuren matas av husägare, då vid eller vid närheten av tomten. Vildsvinen har inte funnits här så länge, men på andra sidan av Höljes-sjön går det en flock på 5 djur, och det finns även 2 på ett annat ställe i närheten. Dessa djur matas var annan / 3:e dag med limpor och annan mat, ett par sopsäckar åt gången. Maten kommer från 2 affärer här, Höljes handel "Peter i bo'a"och från affären vid gränsen.
 
  
 
  
 
I går innan mörkret föll var det dags för grisarnas utfodring. När vi närmade oss med bilen, ett par hundra meter från platsen så stod det en dräktig sugga där, när hon hörde motorljudet så kom hon springande oss till mötes, framme vid bilen så vände hon och sprang före till rastplatsen och väntade på maten. Man kom så nära som 2-3 meter. Denne gången var hon ensam där, men dom andra var säkert i närheten. Det är första gången jag och Arne ser ett vildsvin live, vackra är dom inte, men alla kan ju inte vara det. Vildsvinskött har jag ätit, men närmare en så har det inte varit kontakt med detta djuret innan. Bilderna är dårliga pga. kvällsljuset, men lite syns.
 
Ha en fin em.

 
 
Monica

Monica

9 mars 2010 19:08

Kul att se foton på vildsvin, alla djur behöver utfodras när det är så mycket snö denna vinter, det är många djur som inte klarar sej har jag hört. Vi har 5 olika rådjur utanför vår altan som äter morötter och annat gott som vi slänger ut till dom.

Ha en bra kväll!

http://violett.bloggplatsen.se

 
Birgitta

Birgitta

9 mars 2010 20:11

Spännande att se vildsvin på nära håll!
Har aldrig sett ett vildsvin "in real".
De djur som ses i närheten av oss är renar.

Kram

http://birgittas.bloggplatsen.se

 
Maria &Gänget på Ellebäcken

Maria &Gänget på Ellebäcken

9 mars 2010 21:29

Vad skönt att läsa att det finns folk som bryr sig om de vilda djuren,så här i vintertider.Vi har gott om vildsvin här,men jag har aldrig sett, dom bara spår efter dom.
I helgen på vår skogslunk,kom Lovis släpandes på ett rådjurskadaver rätt som det var.Inte mycket kvar av det ,andra djur hade kalasat.Men visst är det sorgligt att djuren dör av svält.Vi som bor här i villakvarteret lägger ut mat till djuren på ett ställe här i närheten.Tror det är både harar,kaniner och rådjur och givetvis fåglar som äter där.
Ha det gott kram Maria

http://ellebackens.bloggplatsen.se

 
margus

margus

9 mars 2010 23:28

Väldigt vilken djurvänlig trakt! Gott att se och läsa om. Vildsvin är vackra, tycker jag som gillar det som är lite vildvuxet. Men man undrar... kan det vara bra att göra vildsvinen så tama?
Vilken upplevelse för er!

http://margus.bloggplatsen.se

 
lillis

lillis

10 mars 2010 07:06

Gott att höra att man lägger ut mat till djuren. Kul att se kort på Vildsvin och vad nära ni kom dom
Ha det gott
Kram

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Charlotte

Charlotte

10 mars 2010 08:54

Åh vilken lycka att få se vildsvin! Det finns ett gäng här där jag bor, men under alla år har jag inte ens sett knorren av dem. Skönt att djuren får mat. Här räknas utfodring av fåglar som nerskräpning!!! Kan du tro??? Inte alltid så enkelt att vara gift med en miljöare "smile".
Jag svarade till dig i min blogg angående surdeg bla.
Ha en fin semester i stugan!! Kramar om!

http://charlottas.bloggagratis.se

 
agge

agge

10 mars 2010 10:51

Vad kul atts se vildsvin. Har aldrig sett ett i verkligheten. Det måste ha varit häftigt.

kram

http://jacastas.blogspot.com

 
Cina

Cina

10 mars 2010 16:37

Är ju så bra att dom lägger ut mat till djuren.
Vildsvin är inga fina svin usch så fula jag tycker dom är.
Och väldigt elaka är dom oxå.
Har sett vildsvin på mycket nära håll när vi var i Skåne ett år. Och betarna ser verkligen otäcka ut.....näää inget djur jag skulle närma mig!

Soliga kramar!

http://heavenladyn.bloggplatsen.se

 
Ammis

Ammis

10 mars 2010 17:00

Nä, ngr skönheter kan man ju inte tala om när det gäller svin men det är klart att dom är ju hungriga som alla andra, fast dom är fula...ha ha. Kul att komma så nära. Du talar inte om ifall svinköttet var gott eller inte??? Har aldrig vågat mig på det. Ha det gott. KrAMelikram

http://ammis.bloggplatsen.se

 
Carina, Boris & Gänget

Carina, Boris & Gänget

10 mars 2010 19:31

Måste ha varit spännande att få se dessa grisar på så nära håll. Vildsvin står inte högt upp på min favoritdjur list, fy för att möta ett gäng såna.

Kramen från oss alla

http://eklovens-fotoblogg.bloggplatsen.se

 
margit

margit

10 mars 2010 20:50

ja de är inte varje dag man får se vildsvin och ta bilder, det förstår jag!
Denna vinter så behöver många djur MATAS av oss människor...och man ser/läser att många gör det dagligen..Läste i MIS syster yster blogg...hon hade bilder av när hon kom med sinhund i skogen, hade någon satt upp hela limpor runt om i skogen på träden. Det såg vrkligen roligt ut!!
Hoppas att allt är väl med er däruppe i stugan också!!
Kramen vännen!!

http://margitholm.blogg.se

 
Skomakar Lisa

Skomakar Lisa

10 mars 2010 20:51

Jasså, du har så fina vildsvin i din närhet. Va´mysigt !!! Jaa du, de har det svårt djuren nu. Hoppas våren är här på allvar så alla får det behagligare.
Nu skall jag fortsätta mitt jobb här. Min svåger dog ju och vi får hjälpa svägerskan lite för de har inga barn och det uppstår ju så mycket praktiska saker och vi hjälper ju gärna till eftersom vi har tiden.
Stor kram till dig !!!

http://skomakarlisa.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards