~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 31 januari 2008

Pulsvärmarna är klara för inramning !

Av ~ Ruth ~ - 31 januari 2008 18:22


Har inte hunnit med datorn speciellt mycket i dag. Det blåser ganska rejält i byarna, men vill nog inte kalla det storm ännu, får se om det ökar i styrka. +1* och snöblandat regn. Hujanamig om det fryser på riktigt då blir det glassigt ute. Inga ben eller armbrott vill jag ha.


Har stickat färdigt min andra pulsvärmare, aldrig mera dessa, har aldrig repat så mycket under min stick karriär som på dessa, får nog sätta in dom i glas och ram, för använda dom jobbiga värmarna är det för mycket arbete på för att slita på.

Nu vet jag inte vad jag skall hitta på, kanske ge mig i kast med en en herr-olle som inte är klar, en ärm fattas, den har legat i snart 20 år, för han som skulle ha den avled, därmed försvann intresset för tröjan. Den är stickat i ett Norskt ullgarn som inte skall klia. Hela bålen är stickat på rundsticka, man syr med maskin där ärmen skall in och klipper upp, och syr fast ärmen, helt med en Norsk finess. Ärmarna är också med rundsticka, kan ju inte bli enklare en så. Har tagit en bild på den. Tror jag repar upp den och stickar strumpor, för det vet jag att jag klarar nu, även pulsvärmare (utan mönster :-) "Det tar sig nog sa gubben när han slängde kalsingarna i brasan".. Det kanske kan bli lite mera avancerade projekt framöver, har lite järn i elden, får smida på det som Smeden brukar göra :-) Sätter in en bild på Norsktröjan med renar.


Hmmm, tittar ut igen, skall det bli snöstorm tro? snö vill jag ha men inte med storm, burrrrrr. Nu ökar även det i styrka, inte trevligt. Skönt man har tak över huvudet och slipper vistas ute i onödan.


Nu skall jag titta på TV programmen och se vad som bjuds där i kväll. Gör nog en snabbtitt in på bloggarna senare för att se hur ni har det i blåsten..

 
 
Liv

Liv

31 januari 2008 18:47

Mycket fint! Det vore riktigt synd att repa upp ett sånt mästerverk. Finns det ingen annan som kan få glädje av tröjan?

http://livslinje.bloggagratis.se

 
annamarianne

annamarianne

31 januari 2008 18:54

Vilken härlig stickning du har på G. Önskade att jag hade den kunskapen och tålamod ja, och tid. Sticka kan jag men har svårt för mönsterstickning med många färger.

http://annamarianne.bloggagratis.se

 
Frump

Frump

31 januari 2008 20:00

Du är så duktig Ruth! Ser fram emot dina nya projekt, för jag tar för givet att du visar upp dom här i bloggen (det måste du!)

Ha en skön kväll, kramen!

http://frump.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

31 januari 2008 20:44

Inte tusan repar du upp denna underbara tröja heller sticka den klart, om inte annat sälj den på blocket eller tradera sedan när den e klar!!!

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

31 januari 2008 21:00

När du visar så fina resultat så lär det nog sätta igång de som har kunskapen att hantera stickor och nystan.
Här är det friska vindar och lite till. Hoppas vi slipper snön åtminstone.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
"Bettan"

"Bettan"

31 januari 2008 21:43

Inte fasen repar du väl upp denna vackra tröja!!! E du galen eller :). Nej nu får du allt skam göra den klar. Vill inte gubben din ha den så kan du sända den till mig :).
Tycker att den är otroligt vacker.
Ser fram emot att få se den färdig.

Kram Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

31 januari 2008 22:07

Det var riktigt kul och en ära att bli citerad i dina tankar och ord! Tack för det!
Hörde just på TV att nu blåser det rejält och stormar på västkusten. Det är många som är utan ström. Skulle du bli det så kan det ju vara bra med stickade plagg! Kramar dig så du inte blåser bort min vän!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
corina

corina

31 januari 2008 22:16

Här snöar det och blåser ordentligt.Tycker du ska göra tröjan färdig.Den är ju hur snygg som helst!Kram på dig!

http://wanilla.bloggagratis.se

 
Carina

Carina

1 februari 2008 00:09

Näe Ruth, nu får du ge dej! Inte repar du väl upp denna snygga olle? Gör den klar sen kan du skicka hit den.... hihi. Den skulle behövas en dag som idag.

Kram Carina

http://www.eklovenskennel.se

 
Millis

Millis

1 februari 2008 11:27

Neeej, repa inte upp den underbara tröjan!!!

http://millis.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Charlie

13 augusti 2008 13:41

Hej!
Skulle det vara möjligt att få en kopia av mönstret? Jag letar med ljus o lykta efter ett mönster med renar som fungerar på en mössa. Har nämligen fått lovat min franske pojkvän att sticka en sådan.
Min mailadress är charlotte@flaton.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards