~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under mars 2014

Av ~ Ruth ~ - 18 mars 2014 23:45

 Nu är det videungar på grenarna, mina är speciellt söta tycker jag.

 

Dagen i går blev lugn och vi var själva. Vi bara jobbar och jobbar med köket, men nu går det mot ett slut, bara lite finlir kvar. Jag har inte målat ½-panelen ännu, men det kommer endera dagen, ligger efter med så mycket städning och röjning. Hur många resor det bir till tippen för att bli av med allt som skall bort vågar jag inte gissa mig till.

Nu skall jag sova och hoppas både ni och vi får en skön nattasömn

Av ~ Ruth ~ - 14 mars 2014 22:15


 

Vi måste köpa nya grytor och stekpannor, inte anade vi (gamlingar) att det skulle vara speciella ateraljer för dessa induktionshällar. För varje gryta vi testade hällen med så kom det ett ”F” (FEL) på displayen, ingen värme i grytan, trodde det var fel på hällen, haha. Tänk på det om du köper en induktionshäll, kanske är du mera påläst en vad vi var. I dag fick vi ge oss iväg och storhandla grytor/pannor. Det blev många nya grytor. Dem enda som fungerade från förut var en fjuttekastrull och en megatung traktörpanna. Vi köpte nya grytor för ett par år sedan, nu går dessa i graven. Har läst på nätet att en kylskåpsmagnet skall fastna under botten, då är det rätt gryta. Läs ”HÄR”

Fy bubblan vilket väder som startade i dag, regnet bara vräker ner och vinden har stormstyrka, det knakar och knastrar i hela huset. Inga foton i dag från köket.

Av ~ Ruth ~ - 13 mars 2014 13:40

"Klickbilder"

        
Nu är granitskivan på plats, hujeda mig så tung, men så robust och fin, det glittrar lite här och var i stenen. Golvet är lagd, handtag och knoppar på plats. Nu håller Arne och sonen på med bänkskivan och den köksdelen, sedan kommer överskåpen och allt mitt målarjobb. Den bondeblåa panelen på nedre delen av väggarna skall bli vita. Det tar sig bit för bit, men vi har ju inte hållit på så länge och Rom byggdes ju inte över en natt heller.

Solen lyser i dag, men fasiken så kyliga vindar, inte skönt ute alls.

Nu fortsätter projektet, vi höres.

Kram på er.

Av ~ Ruth ~ - 11 mars 2014 23:08

Mjukglass då är våren här.

   


Jag finns fast jag är frånvarande här. Det är så mycket att göra med köket så det känns som det aldrig skall bli färdigt, men vi blir så nöjda när det är klart. I natt hade vi -4* marken var vit av frost, det är -1* nu också, men dagarna är vår med sol och värme. Känner mig så psykiskt trött har så svårt för all röra och damm överallt, det tar på hela mig, så det blir tidliga kvällar strax efter 23, ovanligt jo jo, klockan brukar vara närmare ett vanligtvis. Som ni förstår så sitter jag sällan framför datorn, hoppas bara att ni inte glömmer bort mig helt, jag kommer tillbaka vad det lider.

En go’er ♥-kram till er alla.

Av ~ Ruth ~ - 7 mars 2014 19:41


 

Byggkaoset fortsätter, men nu är vi en bit på väg, handtag fattas och hyllorna, samt en 200 kg tung granitsten på den långa arbetsbänken. Induktionsugnen kommer inte förens den 20, spishällen finns som skall fällas ner i granit, så den sidan vid diskbänken och ner har inte påbörjats, väntar även på stenskivan, överskåpen kan vi sätta. Det tar sig bit för bit, sonen Jerry har varit här sedan i går åkte vid 3 tiden i dag. Fortsättning följer, det skall bli så skönt att få stoppa i skåpen igen, nu står allt i korgar på golvet i matsalen. Tålamod, tålamod.

Av ~ Ruth ~ - 4 mars 2014 21:27

"Klickbilder"

       

I dag har jag och gubben slitit, tömt skåp (inte alla) målat och fått bort några köksskåp. Har slitit med att få bort klinkergolvet (fortfarande lite kvar) det är inte det enklaste vill jag lova. Nu blir det slitiga dagar framöver, Jerry kommer tillbaka när köksinredningen skall hämtas, det blir på torsdag och då skall golvet vara lagt. Fortsättning följer………………

Det blev en pizza när vi var klara för dagen och då var klockan 19.30, en lång dag.

Förlåt om jag inte hinner med era bloggar riktigt nu ♥

Av ~ Ruth ~ - 2 mars 2014 21:29

Robin

 

Nu är jag på banan igen, alla som inte är dataguruer själva behöver en Robin, vi har snillet Robin (sonen). Jag är så stolt att han så enkelt fixade mitt hemska datastrul så enkelt, vad gjorde mamma utan dig mitt ♥:a

 


I går kom 2 nya fönster på plats, sonen Jerry hjälpte till, han är så hjälpsam emot sina föräldrar, alla barn är guld värda ♥


 


I dag var vi på Bygg Max och köpte golvet till köket, köksskåpen har vi bestämt, skall bara hämtas, ja det tar sig steg för steg, snart börjar kaoset på riktigt, hujedamig. Min man skall fixa allt själv, kanske med hjälp av sonen Jerry när det behövs en stark man och hjälpreda.


 


En go’er ♥-kram till er alla.


Av ~ Ruth ~ - 1 mars 2014 12:35

vill meddela att jag är ofrivilligt närvarande både här samt på FB under obestämd tid. Min dator dör bit för bit och dag för dag, kommer inte ut på nätet. I går kunde jag skicka E-post, men nu är även det stopp där. Har listat ut att det är flera portar som är stängda.

 

Nu väntar jag på att min dataguru (sonen Robin) kan ingripa i detta dilemma. Hans motto är alltid " Hur svårt kan det vara" 

han ser alltid möjlighrterna och aldrig problemen, ett bra självförtroende.


Vi har varit och tittat ut den nya köks inredningen och även golven som skall bytas ut både i köket och i det övriga som skall byggas om. Det blir jobbigt att leva i detta med 4 hundar, men det blir fint när det är klart hoppas vi.


Nu är sonen Jerry här och och hjälper Arne med att byta 3 fönster här nere, vilken tur att man har snälla och hjälpsamma barn vid behov. 


Tittar in lite då och då när jag har tillgång till en dator. Kram på er alla.

 



Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards