I dag stekte jag mig våfflor på mitt set, med vispat grädde och Hallonkräm, fy så mätt jag blev, det berodde nog på all vispgrädden, men ack så gotta det var. Vad hade jag i den ? för inte är det den traditionella smeten ? nä, nä.
3 ägg, 2 tsk. Fiberhusk, 1 tsk. Bakpulver, ½ dl. Majsmjöl (inte Majsena), 2 ½ dl. vatten, en gnutta salt och knappt 50 gr. smält smör. Dom blev väl tunna, så nästa gång så blir det även lite Pofiber eller Mandelmjöl.
Alla ingredienser jag använder i min matlagning köps på ICA för dig som undrar, det får inte vara krångligt med udda mat.
Gubbsen min fick vanliga våfflor med sina favvos till. Han skrattade åt mig när jag skulle ta min första tugga, - du ler med hela ansiktet sa han, klart jag gör älskar ju våfflor sa jag, och svingott var det, vilken smakupplevelse OAOOO !
Maggan
18 februari 2011 19:33
Mmm! Vad gott det ser ut med våfflor.Nu blev jag inspirerad.Ska nog göra några till i morgon. Men då blir det "vanliga" sorten.
Jag har ätit en sallad nu med ett glas vin till. Nu är det snart Lets Dance igen.
Ha det bra Ruth!
kram,kram!
http://margaretha.bloggagratis.se
ansepanse
18 februari 2011 21:27
vad gott :) bra att du har ett eget recept så att även du kan äta våfflor :)
Sv: vilken tur att du också fick lite sol :)
tittar också på let's dance och visst är de duktiga
kramar
http://kinaguld.blogg.se
Lambergsfrua
18 februari 2011 22:22
Det där låter ju superspännande, men är det inte svårt att få tag i de där ingredienserna, du talar om. Pofiber och mandelmjöl??
Men visst är det gott med våfflor=)
Varmaste kramar!
http://lambergsfrua.bloggplatsen.se
Ammis
19 februari 2011 06:54
Heja Ruth som är så duktig med sin "diet", eller det är ju din livsstil nu för tiden. Jag är verkligen impad. Idag drar jag till Lerum igen, lovar att vinka till dig ;0). KrAMelikram
http://ammis.bloggplatsen.se
Anita Lundwall
19 februari 2011 08:41
Hej svejs Vilken fin blogg du fixat Ja föresten får micket beröm för min so du disignat,nu har jag skrivit av receptet på våfflorna. Just nu gör vi oss i ordning för att fixa med häsdtarna
Jo hästarna Den ena Concordia som fölat 3 ggr den yngsta i sommras kommer från Malin Bayard elltså en svindyr häst.
Sedan har vi River Wild som också fölat tre ggr senast i sommras Sedan en Sto en Valack vid namn Bosse En russ En Bagge tre får Så nog har vi jobb nu på morgonen med allt skulle tippa på att vi har ansvar för åtskiliga milioner denna helg Ja vi får bra betalt också.Vill inte skriva om detta i min blogg som du kanske förstår.
Återkommer till din blogg lite oftare när allt blivit som vanligt i gen Vi får ju en massa främmande varje dag också
Kram vännen
http://simstock.bloggplatsen-se
Bondfrun
19 februari 2011 10:31
Nu blev jag riktigt frestad,våfflor som är så gott.
Helt otroligt vilket resultat du nått med dieten,att äta gott och vara mätt och utan att motionera som en elitidrottare.
Att du dessutom känner dig friskare är ju bara plus,det är väldigt intressant att följa din nya livsstil.
ansepanse
19 februari 2011 11:28
Sv: eftersom jag är typ 1-diabetiker går jag alltid upp 7.30 vilken dag det än är, jag har ju insulinpump och har den inställd på olika basinsulintider och då fungerar det bäst så, men det har jag inte ont av
ha en fin lördag vännen - kramar
http://kinaguld.blogg.se
Margit
19 februari 2011 17:24
Ruth, så du frestar oss, Bloggare!!! SÅ gott ocj smaskigt med våfflor och grädde!!!! HÄR sitter jag just nu med en "påse" PURJOLÖKSSOPPA...inte riktigt samm smak..men..den är GOD den också.
Åker snart till E-tuna..ska jobba i natt..tillfrågad och jag sa JA!! För det är roligt att få jobba..ibland..fastän jag nu slutat...
Kramen vännen och ha en skön kväll!!!
http://margitholm.blogg.se
agge
22 februari 2011 11:27
Mmmmmm....vad gott det ser ut. Har skrivit av receptet, tack för det
kram
margus
26 februari 2011 19:26
Här blir det också långt mellan våfflorna, mest beroende på trälig diskning av järnet;-) Våfflor är underbart gott, förstår ditt leende. Inte konstigt du blev mätt, de ÄR mättande!
http://margus.bloggplatsen.se