~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under februari 2010

Av ~ Ruth ~ - 20 februari 2010 16:35

Tänkte hoppa över denna dagen med bloggen, för jag vet att mitt inläggs innehåll får många att sucka och längta till våren. Men detta blev min dag.
 
  
 

När jag tittade ut genom fönstret i fm. så blev jag lite uppgiven, men tvi, bara att spotta i nävarna, ta snöskyffeln och sätta i gång. Arne gårdsplan, garagenerfarten och mot gatan, jag koncentrera mig på hundarnas gräs/snö-matta. Så nu har vi fått en härlig motion under några timmar.
 
  
 
Jag skottade två stora ytor och breda gångar så dom kan röra sig och jaga varandra på. Innan detta blev gjort så försökte dom komma fram och göra i från sig, men bara toppen av huvudet syntes ovanför snöytan. Har skottat dessa ytor och labyrinter 2 gånger i dag och det blir nog ännu en gång som det nu ser ut. Nu vräker det ner värre en värst, ser knappt mina grannars hus för stora täta flingor som kommer på tvären. Halleluja säger jag bara, fasen så vackert.
 
  
 
I dag blir det bara om snön som har tagit all vår tid och stund, nu kurrar det i magen, den behöver påfyllning !
 
  
 
Till er som väntar på värmen och sommaren, titta på dessa rosor som tröst, misströsta inte, vi kommer dit vad det lider.
Av ~ Ruth ~ - 19 februari 2010 19:22

vad det vräker ner snö från den gråa horisonten, det här blir inte lite när det är klart, skall snöa i flera dagar framöver, hur skall det sluta :-) klass 2 varning är utfärdat. Ja vi har äntligen fått en vinter här som vi har längtat efter i flera år, nu behöver vi inte fly till Norra Värmland för att för att uppleva vinter, men det bär nog av snart för det, Värmland är Värmland.
 
 
 
 Gubben kom hem med en present till mig i dag, har önskat mig en Mixerstav så länge, nu är den äntligen här. Nu kan jag göra spännande såser och soppor. I dag blev det bara Tex Mex flintastek, vitlöksbröd och sallad, snabbt gott och enkelt.

  


Har inte sett min Rödhake på 2 dagar nu, hoppas den inte har duckat under, men det såg ju ut att vara så piggelin. Kan vara Koltrast honan som har skrämt bort den, hon ser nog matbordet som sitt revir, inga andra fåglar vågar sig fram, hon sitter tom och sover i maten, en riktig Komondora.
 
I kväll blir det "Let's Dance" samt OS, en härlig förväntansfull kväll, många att hejja på blir det...
Hej, hej även på dig och må så gôtt i TV-soffan !

Av ~ Ruth ~ - 18 februari 2010 16:26

 

"Klickbar bild"

 


Har precis gjort klar en av 2 sockar, bilden är lite missvisande på färgen, den skall vara ljus-gräddfärgad (ljus beige). Var lite tveksam på denna modellen men den blev riktig fin (tycker jag) har använt stickor nr.2½ så det blev många varv innan den var klar. Har stickat den av ett tunt mjukt ullgarn från Klippans spinnerier. Min sticksida har ännu inte sett dagens ljus, är fortfarande på planeringsstadiet :-) men kommer tid kommer råd.
Det här blir nog allt för i dag (tror jag). Är ett snöoväder på ingående med klass 1 varning, kommer att snöa tills långt ut på dagen i morgon. Ha en fin kväll i OS-soffan för det skall jag ha.
Av ~ Ruth ~ - 17 februari 2010 23:10

jag skulle sitta och glo på OS så som jag gör, faktiskt riktigt roligt. Så ledsamt för Anja Persson som vurpade i backen, tänk så mörbultad hon kommer att känna sig, gumman, som tur var så klarade hon sig med en skadad muskel i vaden..
 
  
 
  
 
Har varit till Veterinären i dag med Tarras och Debbie för nya hjärtintyg, glädjande så var dom utan anmärkning, väntar löp i mars/april och hoppas då på små röda bebbar på försommaren. Vi blev bjuden på en Semla med varm mjölk och kaffe, gissa om det var gott, är störtkär i dessa läckerheter, Arne avstod, han gillar bara det som är inuti "mandelmassan" och då blir det mycket spill hehe, skäms på sig.
 
Annars så har det inte skett något speciellt här, en repris på gårdagen, bortsett från en "Semla" till, mmmmmm...

Av ~ Ruth ~ - 16 februari 2010 23:11

Har redan ätit 3 Semlor, men har kunnat ätit varje dag om det fanns hemma. Skulle ju baka själv, men har inte kommit mig till affären för att handla det som behövs ännu.
 
Har tittat på Jaktstarten i kväll, baskemig så fick vi inte ett guld till med Björn Ferrys bravader, så himla duktigt, vilken härlig kille på alla set. ETT STORT GRATTIS !
 
Tusen tack till er alla som löste fågel-gåtan för mig, nu har jag lärt mig ett klurigt fågel namn till. Läste på Wikipedia att man kan korsa en Grönsiska
med Kanariefåglar, låter intressant. Bilderna i går blev suddiga, men plåtade genom köksfönstret och var inte stadig med kameran.
 
Har snöat här hela dagen och det fortsätter ännu, skall bli roligt att få titta ut genom fönstret i morgon när jag vaknar, en ny dag med nya möjligheter och intryck.
 
Kram och god natt !
 

  
Av ~ Ruth ~ - 15 februari 2010 23:08

 



I dag blir det bara en pippifråga. Litar på mina duktiga fågelkunniga där ute. Vad heter fågeln på bilden ?? som så flitigt besöker mig om dagarna, jag vet då inte... Orkar inte leta på nätet, vet att ni fixar det för mig. Om jag är lat ? jahaa det är jag... varför bry min hjärna när jag inte behöver. Förut lärde ni mig "Rödhake" det glömmer jag inte, nu vet jag det!
 
  
 
Har tittat på TVn i kväll, duktiga Kalla fixade ett GULD på OS, men det har ni nog inte kunnat undgå att höra, det första OS-guld på den grenen sedan 1968, vilken bravur !!!!
 
Sedan tittade jag på "Spårlöst", jag är så blödig, satt och snyftade och torkade ögonen för att kunna se, men det var svårt. Tur att killen hittade sin pappa och syskon, det var gripande.
 
Nu skall jag snart krypa ner i sängen och gnussa kudden. Sov så sött ni också alla mina vänner runt omkring där ute!
 
Av ~ Ruth ~ - 14 februari 2010 21:43

 

Kevin och Liam = farmors pojkar.. 


   


 Det har varit en trevlig dag, min son och 2 av barnbarns pojkarna hälsade på, jag fick väl inte så många kramar som jag hoppades på, men hundarna fick desto mera.

 

Var till torget och köpte frimärken så nu är alla strumporna postade, tyvärr går dom inte iväg förens på måndag, ingen tömning under helgen. Men ni som har beställt vet att det är på G. En gråmulen dag -3,4* efter en natt med -16*, kylan håller i sig krampaktigt.

 

  

 

I sena skymning så fick vi besök av en rådjurs familj, mor far och dotter. Försökte ta några bilder,men det var för mörkt och bara 2 kom med på ett dunkelt kort, roligt att få se 3. Vi har massor av rådjurs spår på gräsmattan, men då går dom omkring under natten. Har ett stort plåtfat ute på marken med fågelfrön och det försvinner, nog är det rådjuren så nu tas det in på altanen nattetid.
 

  
Har inte fått tag på riktig fågelfrö blandning så i dag köpte jag 1 kg. undulatfoder och 1 kg. parakit frön för att blanda med solrosfrön och nötter, säkert uppskattas detta av olika fågelarter, även om mina tankar går mest till min "Rödhake" som jag vurmar för. Nu ser den ut av vara pigg och kry.
 
 
  
Middagen i dag var 2 skivor Hjort-fransyska, gräddsås, sallad och pommes + 2 glas rött. Kan inte dölja ett gas vin, får en gräslig hicka på studs hehe....
 
Nu har jag tittat på "Blåsningen", var si så där tycker jag, inga höjdare. Nu skall jag titta på sista delen av "I en annan del av Köping" på datorn och TV4-play" det sista avsnittet för denna gång, kan ju inte missa när Tobbe skall spela teater "L", dom är så härliga...
 
Ha en fortsatt fin kväll och en extra kram till er alla denna dag !
Av ~ Ruth ~ - 13 februari 2010 22:58

Hade inte svårt för att välja sida så jag valde musiken. Är ingen sportfantast och det känns så skönt att vi slipper kivas om en TV. Musikjippot var väl inte någon stor höjdare i kväll heller, dom som jag föll för var Erik och Andreas. Orsas spelmanslag, hallo eller ! var det musik som skulle gått hem när det stora jippot drar i gång i Oslo haha. Bättre musik en så här måste vi prestera annars så kan vi lägga locket på och gömma oss under en filt i väntan på bättre tider.
 
Har gjort 4 små paket med strumpor som skall postas, måste köpa frimärken först.
Annars så har dagen gått i lugnets tecken. Kaffe gäster har vi haft och jag har myst med en stor Semla med varm mjölk, så himla gott. Men fasiken så dyra dom är, hutlöst är bara förnamnet. Efter helgen skall jag baka egna, skit enkelt och lika gott som köpta.
 
Denna dagens mat kom från detta stället, man har lov att vara lite lat då och då.
 
  
 
I morgon är det söndag och "Alla ♥-ans dag"... Ger er alla en stor kram !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards