~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 29 juni 2009

Ärtsoppa på rulle och färska frallor

Av ~ Ruth ~ - 29 juni 2009 14:58


Vinbären har nu börjat få färg, snart blir det till att koka gelé, det är så gott till alla sorters köttmat, en och annan burk ges bort också. Inte många som kokar sylt och saftar nu mera, men vad går upp emot hemkokt äkta vara utan surrogat och som är ihopmixat med äpple för att dryga ut bären. Arne är ledsen, hjortronen i Värmland frös under blomningen, det är för han bären nummer ett, han springer han över myrarna och plockar varje år, även lingon till förbannelse. Han är ett skogstroll och trivs i skog och mark, älskar även fiske och kan sitta i timmar vid ett vatten även om det inte nappar den dagen. Jag är raka motsatsen, är för lat kanske, han plockar ju bär och rensar med en mikapär anno 1920, så varför skall jag bry mig, koka sylt gör vi båda ?  Sedan är det så många elakingar i luften där uppe som bits, är allergisk mot insektsbett så sommar i Värmland är inget för mig. Nu är det inte sommar för mig i Lerum heller, mår piss i denna värmen, rör mig som en sombi, har ont över allt och bara klagar på tillvaron, regn, regn NU !

Bakade 20 frallor i går, så i dag blir det enkel mat, Ärtsoppa med fläsk i och härliga frallor med ost. Orkar inte kockelera vid spisen i dag.

 
 
Birgitta

Birgitta

29 juni 2009 20:33

Vad härliga vinbären ser ut!
Köpte 6 vinbärsbuskar förra våren. 3 röda och tre svarta. Ser fram emot när jag kan göra gelé av dom...Än så länge är det bara kart och dom kanske inte blir så stora denna sommar...men vi får se...Tråkigt att hjortronen frös...

http://birgittasnya.blogg.se

 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

29 juni 2009 21:39

Hej Världens Finaste Ruth!
TACK för dina fina ord i bloggen, blev så glad ska du veta... Nog tror jag att en pudel skulle passa dig! Det är verkligen mångsidiga hundar, som följer med på alla äventyr ens ägare hittar på. Oerhört lättlärda och glada, pigga på alla hundsporter (och gos i soffan också, såklart!) Hör av dig om du har frågor, hihi:-)
Men du, vilka fina vinbär du fångat på bild! Vi har tre röda buskar här hemma, och en svart... Brukar faktiskt inte laga mat med vinbär i, har faktiskt aldrig testat, men detta med gelé, lät ju riktigt gott ju! Mums! Apropå mat så har jag precis gjort en kladdkaka som ska ut ur ugnen.

Kramizar, vi hörs imorgon vännen!

//C&L:-)

http://carolatte.webb.se

 
gerty

gerty

29 juni 2009 22:23

Herre Gud orkade du att äta ärtsoppa i denna värmen

http://prilyckans

 
Marianne

Marianne

29 juni 2009 22:32

Ärtsoppa idag… nääe tack det är för varmt för mig. Men frallorna hade jag inte tackat nej till. Tråkigt att hjortronblommorna frös bort. Hoppas det finns bär på någon plats, så att Arne hittar ett par liter.
Här ser det ut att bli bra med blåbär, så det blir väl en sväng till blåbärskogen om ett par veckor. Idag har jag kokat jordgubbssylt på enbart jordgubbar. Och sedan lagt 30L jordgubbar i frysen för att ha till nästa syltkok. Jag ger bort den mesta av sylten till goda vänner.
Ha det gott i värmen

http://www.ekoxenskennel.se

 
Calma

Calma

29 juni 2009 22:50

hej vännen,
vilken härlig bild på dessa underbara bär,mmm,

ja tack,vi hade det helt suveränt underbart,
lite bilder finns nu på min blogg,
hittade tyg till 3 fönster o får ut 6 längder(3fönster),en stuv som bara kostade 195 bagis,bra vá?,

nu laddar vi för barnkalas på landet,det ska bli kul,i helgen,

ha det bäst,
kramis Calma:=)

http://calma-s.bloggagratis.se

 
lillis

lillis

30 juni 2009 07:14

Nu är det lite för varmt tycker jag,man vill helst gömma sig undan solen men det går ju inte alltid
Ha en bra dag
Kramen

http://danslillis

 
Ammis

Ammis

30 juni 2009 08:20

Va tråkigt att du inte mår bra i värmen, min mor är likadan, så jag är lite orolig för henne också. Dom säger att det ska bli svalare på lördag.
Jag väntar på att mina vinbär ska mogna också och då har jag faktiskt tänkt att göra lite saft, gjorde det för mååånga år sedan, får se om jag lyckas denna gången.

Ha det så bra du bara kan vännen.

kramelikramar

http://ammis.bloggagratis.se

 
Corina

Corina

30 juni 2009 12:26

Litet livstecken från mig.....i värmen som är mördande ! Och själv ser jag ut som en stopplykta :) Att man aldrig lär sig att man bränner sig i solen :( Kramis !

http://alltingochingenting.corina.se

 
Carina

Carina

30 juni 2009 16:40

Jag älskar vinbär, gör både saft och gelé. Men idag vill man bara emigrera till någon Igloo någonstans, fruktansvärt olidligt idag.

Kram Carina

http://www.eklovenskennel.se

 
agge

agge

30 juni 2009 19:11

Vad gott med hemgjord saft och sylt. Gjorde det mycket när barnen var små. Var ofta ute i skogen och plockade lingon, blåbär och svamp.
Men idag blir det aldrig av...lite synd är det allt

http://agges.bloggagratis.se

 
Medresenärskan

Medresenärskan

30 juni 2009 19:18

Medresenärskan börjar med att beklaga att våran Ruth mår pyton. Jag mår ganska bra nu sen åskan gick här för en stund sen.

Jag plockar också bär och syltar. Gelé har jag för det mesta gjort varje år och det är delikatess till köttet. Lingon plockar jag vissa år och hoppas på bra skörd i år.

Hjortron var min pappas älsklingsbär och han försedde oss alltid med såna så vi kunde äta våfflor med hjortronsylt som jag gillar så mycket.
Hoppas du snart får orken tillbaka och blir av med värken.
Kram från mej !!!

http://medresenarskan.bloggagratis.se

 
Calma

Calma

30 juni 2009 21:43

hallå vännen,
hihi,har varit en slags bondmora,hihi,
näe,nu ser man fram emot pensionen,mindre pengar o mer tid att göra av dom på,det går ej ihop sig ju,hihi,

ja,är hemma efter en dag fylld av tandlbesök o jobb,
blev fin i munnen o tom i plånboken,
sen kom han på att vi skulle nog tagit med ngr tänder till,hihi,
så det börjar vi med i januari eller nåt,hahaha,
nu ska jag kolla mail o så kolla lite på tv kanske,
kramis,Calma:=)

http://calma-s.bloggagratis.se

 
Millis

Millis

3 juli 2009 00:04

Visst ska det va äkta vara, det tycker jag också. Jag brukar safta, sylta, göra äppelmos och marmelad, allt efter tillgång på bär, frukt och ork.

http://millis.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards