~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 12 juni 2008

Frestelser och djävulens alla knep

Av ~ Ruth ~ - 12 juni 2008 17:41


Hur kan någon påstå att det är enkelt att sluta röka om man bara vill ?? Har nu kämpat en dryg månad, våndats, mått dårligt och lidit alla h...vetes kval. När jag skall sova så tänker jag på röka, när jag vaknar så står han där på min axel med högaffeln och påminner mig om hur gott det är och hur mycket jag lider självförvållat. Jag behöver inte inledas i frestelse. Jag kan gå själv, så lämna min axel.


Är jag nere på torget sneglar jag på godisbutiken där det kungörs på fönstret "Över 600 sorter". Står och funderar en lång stund, resonerar med mig själv "Vill du gå upp i vikt så kliv in och köp ett kilo, frossa, må illa och få kräkas": näää vill inte öka katastrofalt och må dårligt för det också, det är nackdelar med allt jag vill ha i mig. Jag vet skillnaden mellan rätt och fel, vad jag nu behöver är ett sätt att skilja tillfälle från frestelse.


Fortsätter in på tobak/spel butiken, köper alltid ett rån med 2 kulor dajmglass. Sneglar längre in i butiken mot hyllorna där tobaken och siggen finns, står och resonerar med mig själv igen, våndas och plågas, går ut och njuter extra mycket av min glass, försöker att glömma det jag såg.  Men det enda sättet att övervinna en frestelse är att falla för den, eller ?


På vägen hem hittar jag en fimp (en ½ sigg), plockar upp den och stoppar i fickan, känner mig rik, som att jag skulle vunnit högsta vinsten på ett lotteri, är svag och vidrig. Hem och tar ur lite tobak för min vidriga pipa, tar ett par bloss (inte mera), har jag en förlorad själ, skall jag misslyckas ? Förstår nu alkisar, narkomaner och alla spelberoende när suget sätter till och det blir outhärdlig, man gör vad som helst för att dämpa suget.

Fortsättningen på min kamp följer i morgon !

 
 
Liljeholmsbron

Liljeholmsbron

12 juni 2008 17:51

Bra skrivet ! May The Force be with you !

http://blogg.expressen.se/liljeholmsbron

 
Madde

Madde

12 juni 2008 18:44

Hallå i stugan...
Urk va äckligt med pipa men kan tro att det är det som är tanken. Nu har jag snott en bakgrund och uppdaterat bloggen. Kom in o kika!! Kramar Madde

http://runezzaz.bloggagratis.se

 
Jenn

Jenn

12 juni 2008 19:33

Vet du..jeg forstår så godt hur du har det..det er pokker meg ikke bare bare å stumpe denne røyken.Men syns jammen du har vært flink som har klart deg så lengt..stå på,ikke gi deg.(sier jeg som enda ikke har gjort et tappert forsøk).
Så nydelig et kort du har fått Ruth..vel fortjent:)
Ha en fin kveld.
Klemmer fra meg.

http://skriverier.jenn-k.com

 
trollpackan

trollpackan

12 juni 2008 19:36

Kämpa på! Har en bekant som har slutat för 3 månader sen och det går kanonbra tydligen. Hon tuggade tuggummi i början, men har nu minskat ner det.
kramen

http://trollpackan

 
Monica

Monica

12 juni 2008 22:02

Kämpa på bara...det kommer att gå bra, var så säker.

Kram

http://violett.bloggagratis.se

 
Gerty

Gerty

12 juni 2008 22:17

Kämpa på jag vet hur du är när du bestämt dej ror du det iland

http://Prilyckans

 
Frump

Frump

12 juni 2008 22:33

Vet precis vad du går igenom (har varit där ett flertal gånger)... men håller tummarna för dig!

Kram!

http://Frump.bloggagratis.se

 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

12 juni 2008 23:15

Jo då Ruth jag vet hur dj.igt det var. Men jag har inte hört dig säga att du haft hallusinasioner. Jag såg packet och ciggisar.
Men en dag har det gått över. Ge tusan i pipan,det gör det bara svårare, tar längre tid och lättare att du förlorar mot den jäkeln. Vist är du en vinnerare eller hur? Att behöva lyda den där pinnen som en viljelös slav, Det gjorde jag slut på. Gör du det också så en dag kan du firara segern och känna den underbara friheten!
Jag håller på dig! Kram min vän!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

12 juni 2008 23:24

Jo då, det är viljan det hänger på. Vill man så kan man sluta. Men även om viljan är god så är köttet svagt. Så det handlar om att kämpa och återigen kämpa. Jag vet hur du våndas och det är inte lätt. Jag har själv varit storrökare i många år och det var en seg och långdragen kamp mot rökbegäret. Har du stora besvär så prova på nikotintabletterna man lägger under tungan. De tar bort nikotinbegäret snabbt.
Kämpa på, för du tänker väl inte ge upp efter 3 månaders kamp…
Lycka till

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
lillis

lillis

13 juni 2008 08:28

Försök att härda ut,jag har själv varit storrökare så jag vet hur svårt det är,har varit rökfri i 6 mån. Jag tror på dig
Ha en bra dag
kram

http://danslillis.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

13 juni 2008 09:53

Jag lider med dig...Förstår precis hur du känner det.
Vi måste klara detta! (((Kram)))

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Cecilia

13 juni 2008 10:26

usch vad illa det där ser ut med pipan..hua..har ju varit rökfri nu över ett år och det var det sämsta/bästa jag kunde gjort.kram Sessan

 
Charlotte

Charlotte

13 juni 2008 10:48

Kämpa på, jag håller alla tummar att det går vägen.
Ja du, jag undrar också varför de promt måste skicka hem min faster till en tom lägenhet, utan vänner (hennes enda nu levande väninna ligger i kol i en liten lägenhet hemtjänst dygnet runt...suck)med en massa farliga saker... jag kommer inte att kunna sova... ibland känns det som om det aldrig ska bli ro i mitt liv men just nu är faster viktigast.

http://charlottas.bloggagratis.se

 
agge

agge

13 juni 2008 11:05

Heja Ruth, kämpa på. Vem har sagt att det är lätt att sluta röka? det måste vara en ickerökare. Men jag vet att det blir bättre och bättre med abstinensen, stå ut......Så kommer den mer sällan och mindre kraftigt.

kram

http://agges.bloggagratis.se

 
Cina

Cina

13 juni 2008 11:37

Ja du Ruth jag tycker du är enormt duktig som står emot frestelsen att köpa ett pkt cigg. Ja tror på dig, du kommer att klara det.
Efter som jag är rökare så vet jag nog hur du känner, för om man får slut på ciggen så är ju det en katastrof.Manilar ner till kiosken när de öppnar o man riktigt skakar innan man får upp paketet....klart man förstår alkisarna o narkomanerna ujujuj det är inte lätt!

Kramen

http://heavenladyn.bloggagratis.se

 
Smeden Bengt

Smeden Bengt

13 juni 2008 12:36

Glömde i detta inlägg att i går säga: Gå till mina katogorier och klicka på "rökare"
Kram, kram vännen!

http://bengtalfred.bloggagratis.se

 
margus

margus

14 juni 2008 20:00

Men lilla Gumman, "frossa, må illa och få kräkas"... hmmm... det låter som om du tänker skaffa dig bulimi istället.
Förresten... har du prövat kryddor? Märkte när jag slutade röka för många, många år sen och höll upp i 11 år att kryddor (örtsalt, vanligt salt, allkrydda o.dyl) var bättre än godis när man ville ha en smaksensation i munnen. Man går inte upp i vikt på lite salt. Bara ett tips i all välmening.

http://margus.bloggagratis

 
jeanette

jeanette

5 februari 2009 17:40

halloj, jag ska inte leka duktig här,men jag har vart rökfri 1 år den 26 febr, o vart rökare i 32 år, o de finns bara vilja, ta bort ,JAG MÅSTE SLUTA,för mig så gjorde jag som vanligt på morronen stoppade en cigg i mun ,men NEJ nu får ta de vara bra,sen har jag inte tagit ett bloss,så nu kämpar jag med den jäkla vikten istället , men de ska gå de oxå, lycka till
kram Jeanette

http://skorpan.blogspot.com

 
nackdelar med tobak

nackdelar med tobak

2 juli 2010 01:08

Rökning har både fördelar och nackdelar, men betydligt större nackdelar.
Fin blogg förresten!

http://nackdelartobak.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards