~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2013

Av ~ Ruth ~ - 18 augusti 2013 12:21


   


Mycket sen frukost i dag, men äter inte förens magen börjar kurra. Sparad sallad blev ett plus på mackan, gott blev det. Mjölken tog slut till kaffet så nu fick jag hämta ny mjölk från frysboxen, oftast tinar jag i en hink med rätt så varmt vatten, mjölken blir som nyköpt, men skakar den först innan drickadags. Förut gjorde mjölkslut att jag alltid att jag fick gå att handla i tid och otid, nu köper jag 5-6 kartonger på samma gång och in med dem i frysen, nu saknar jag aldrig mjölk, (grädde eller fil går inte att frysa).

Regn så klart även i dag, höstrusket håller i sig ännu en dag.

Det är så lugnt här på bloggen, vart är ni alla mina vänner ?

 

Av ~ Ruth ~ - 17 augusti 2013 23:26

Vilken tur att jag inte ensam om att gilla fiskpinner, nu känner jag mig inte så udda längre. Älskar fisk i alla former, men det är paneringen på pinnarna som gör dessa så goda tror jag.


   



Har fyndat på loppis i dag, en kikare för 30 riksdaler, inget stort schabrak utan en mindre typ, nu kan jag spana både på fåglar och grannar haha. Det blev lite annat smått och gott också, älskar loppis, men får hejda mig så jag inte plockar på mig för mycket prylar. Köpte med mig Chinamat på vägen hem, 2 middagar räddade.

 



Jag tycker om när kvällarna är mörka och man börjar tända ljus och bara myser, det sker sällan under sommaren, det ger inte den rätta stämningen.


 Slutord: Önskar er en trevlig söndag/  kram världen, ta hand om er!




Av ~ Ruth ~ - 16 augusti 2013 19:25


 


När jag inte har så mycket att berätta så funderar jag, det gjorde jag i dag.

Har jag barnasinnet kvar ? älskar ”fiskpinnar”, många säger hur kan man äta det, det är ju barnamat ? Jaha, då är jag väll ett barn då, men jag tog ett glas vitt till ”Chardonnay” det är ju ingen barnadryck, alltså med facit i hand är jag lite vuxen i alla fall. Om detta med fiskpinnar tvistar dom lärda, jag vet då inte, men jag älskar det och barnasinnet finns där en i dag på många olika set!

Tycker du om fiskpinnar? skulle bli glad om jag inte är ensam om detta, min man skulle aldrig stoppa dessa pinnar i munnen, tror jag är unik med mitt tyckande.

”LEVA FISKPINNARNA OCH JAG MED DEM! ”


 

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2013 17:00

* Klickbilder*

   


Köpte 2 plantor med körsbärstomater på försommaren, plockar dagligen nävarna fulla och äter dem som godis, så söta och goda. Nästa år så blir det ett par plantor till. Dem mognar med någon dags mellanrum och alla små åker i munnen efter vart. Inget regn i dag, ingen värme heller, i natt var det bara 6*, den riktiga sommarvärmen kommer nog inte tillbaka.


Gå ofta hem till din vän - för oanvänd stig växer snart igen.
 

Av ~ Ruth ~ - 13 augusti 2013 23:11


     


Bilderna visar hur himmeln var i går kväll när solen gick ner efter en dag med åska/regn och stormliknande vindar. Började regna igen senare på kvällen igen och fortsatte i natt.


       



Vi har haft störtskurar från och till hela dagen åskamuller och en hagelskur som höll på länge. Ovädret har plågat mig flera dagar i följd, oftast kommer åskan på natten, men tror vi slapp det i natt, hundarna skällde inte, eller så börjar dem vänja sig.


 



Nu är det tjock dimma och bara 8 grader, en typiskt höstdag. Var precis ute med hundarna för nattkissen och nog blixtrade till bakom berget här nu också, skall det upprepas i natt igen ?
NU FÅR DET VARA NOG ! känner mig innestängd som i en bunker, går inte att vistas ute.


♥ Nu hopas jag på god sömn och lägger mig, god natt ♥



Av ~ Ruth ~ - 12 augusti 2013 17:00


   


I går var det behov för viss handlande på torget, men det var inte att tänka på. Natten innan hade jag frossa så 2 täcken var nödvändigt. I går frös jag så tänderna ristade, på em. åkte termobyxorna och raggisarna på. Höst tänkte jag, jag gäspade och var så trött hela dagen, förflyttade mig med släpande steg och krökt rygg det värkte i benen och låren.

Gick till sängs före kl. 23 (ovanligt tidligt för att vara  mig),. Dristade mig till att ta tempen som visade 38.6* skönt tänkte jag, ingen höst var boven. I dag känns det rätt så bra, skrev min köpelista och var redo med cykeln, solen sken, (regn från och till innan) när jag var redo så öppnade himlen sig, bara att ge upp. Skall bli regn i morgon också, så nu blir det åter att vänta. Ja, ja, svälter gör jag inte och det finns att ta på jag, är långt ifrån mager hehe.


 

Av ~ Ruth ~ - 11 augusti 2013 14:01


     


Varför kommer alltid Tor & Odin flygande över natthimmeln och sällan på dagen ? sadister är dem verkligen. ½-1 i natt började det mullra i fjärran, trodde först att det var ett godståg som passerade, men det var det inte. Som tur var så kom det inte rakt över här utan höll sig omkring, men tillräckligt nära för att skrämma 2 av hundarna. Riktiga skyfall kom det många av, även under dagen kommer det en och annan skur. Tycker det känns som hösten är nara inpå oss nu, men det kan ju vända igen och bli sol och värme. För ett par dagar sedan så var det 100-tals fåglar som flög samlade uppe i det blå, kanske tyckte dem det var dags att samlas för att flyga iväg till varmare nejder, ser samma fenomen varje sensommar.

Ny Sifo undersökning, tyck och tryck!

Hoppas ni har en fin söndag utan regn och åska.

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2013 18:00


   


Har färgat det lilla håret jag har kvar på huvudet i går så nu ser det lite bättre ut. Det är så lättvindigt med kort hår, men det är inte min grej, tror jag har börjat vänja mig en liten smula trotts allt.
Köpte en toppenbra produkt på frisörsalongen som man tar lite av på händerna och gnider i håret, sedan forma till med nyporna du får en härlig volym och frisyren blir tuffrufsigt. På morgonen tar jag bara lite vatten på fingrarna och formar till det igen. Hårspray behövs inte på det korta håret, kan varmt rekommenderas till dig. Kan även köpas på nätet HÄR du blir helfrälst jag lovar.


 

ღ Kramelikram ღ

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards