Ni som läste mitt förra inlägg kan nu få svaret på det som förbryllade oss. Har hämtat info från Milkos hemsida.
Sedan den 1 november 2011 är Milko och Arla en gemensam mejeriförening ägd av Svenska, Danska och Tyska mjölkbönder. Tillsammans tryggar vi fortsatt svensk mjölkproduktion i stora delar av landet. Och du som konsument kommer även i framtiden att ha nära till din lokala mjölkgård och samtidigt få tillgång till både Milkos och Arlas stora utbud av produkter. Arbetet med att integrera Milko med Arla sker nu stegvis.
Milkos vispgrädde med hållbarhet på hela 90 dagar är en perfekt räddare i nöden och bra att ha hemma i kylskåpet. Lätt att ta fram och vispa upp för att serveras tillsammans med en god kaka när du får oväntat besök eller när du vill göra en härlig sås. Produkten är värmebehandlad för att uppnå den långa hållbarheten, fetthalten är 40 %. Finns i förpackningar på 2,5 dl och tillverkas av garanterad svensk råvara på Grådö mejeri i Dalarna. Riktig grädde som håller längre, helt enkelt.
Ingredienser: Grädde*, stabiliseringsmedel karragenan.*Svenskt Sigill-godkänd råvara.
Vi har nog "Karragenan" redan i flera produkter uten att vi har tänkt på det, det slog min att Keldas produkter har lång hållbarhet också, jag välkomnar detta.
Det var som jag skrev i mitt inlägg att mjölkprodukterna kommer att bli som i Tyskland, jag välkomnar längre hållbarhet på samtliga produkter, mindre spill som hamnar i slasken.
Kram till er alla.
Bettan
29 januari 2012 20:11
Ja detta var ju en helt ok behandling av varan. Trodde först att det kanske var en massa konstigheter som gjorde att produkten skulle leva längre. Å inte fasen vill man bli sjuker inte =). Nu kan man m.a.o köpa dessa produkter utan att bli rädder =)
Önskar dig min vän en riktigt fin fortsatt söndag!
Kramis Bettan
http://walkonfire.bloggplatsen.se
Maria
29 januari 2012 22:49
Ja där ser man, tack för denna information. Det är ju bra att de inte finns en massa konstigheter som är tillsatta för lång hållbarhet.
Önskar dig en god natts sömn/kram
http://torparmor.blogspot.com
Gunilla
29 januari 2012 22:53
Milko, har man ju sett att det står på en del mjölkpaket, där inte *vanlig* mjölk har funnits just då.
Är ju bra om det finns datum som informerar att varan håller längre än vanligt.
Kram på dig
/Gunilla
http://gunillaskatter.blogg.se
Carina, Boris & Gänget
30 januari 2012 00:31
Ja det där med lång hållbarhet behöver vi inte bekymra oss om här så länge vi har tonårspojkar kvar hemma.
Vi är mer bekymrade över att mjölken försvinner så snabbt. Funderar starkt på att inhandla oss en ko. Men det är säkert bra för många som inte dricker eller använder så mycket mjölk eller grädde
Kramen från oss alla
http://eklovens-fotoblogg.bloggplatsen.se
Anita Lundwall
30 januari 2012 09:56
Använder alltid kelda matlagnings grädde
tilla lla utom mig själv Jag använder Valio laktosfri ocks lång hållbarhet kanske inte lika lång men ändå..
Om du undrar vad jag sysslar med så strular datorerna lite. men i går fixade Adde till lapptppen så den går bättre den andra tog han med sig hem.
Hoppas din dag blir fin
Häre skiner solen 12 - men det blir nog en strålande dag..
http://tisalaya.bloggplatsen.se
Monica
30 januari 2012 11:15
Tack för den informationen...då vet man hur det ligger till,men jag tycker att även den *vanliga* mjölken från arla som vi köper här håller sej länge i kylskåpet.
Idag skiner solen...härligt!
kram
http://violett.bloggplatsen.se
ansepanse
30 januari 2012 11:24
mm, det är bra med lång hållbarhet :) tänk att man kan göra sådär för att hållbarheten bling så lång, superbra
en fin dag till dig - kramen vännen
http://kinaguld.blogg.se
Yvonne R
30 januari 2012 16:05
Tack för info. Nu när vi är bara två här hemma så är det ju bra med lite längre hållbarhet.
Mjölk och grädde har ju inte samma åtgång längre sedan barnen flyttade ut.
Kramar
http://yvonne.bloggagratis.se
Bettan
30 januari 2012 22:48
Har kikat in ett par gånger under dagen/kvällen. Men inget nytt =). Så jag vill bara önska dig en riktigt godnatt & fin kommande morgondag.
Kramis Bettan
http://walkonfire.bloggplatsen.se

charlotte
31 januari 2012 11:38
Jag har flyttat till ny blogg.
Intressant detta med alg i grädde! Googlade på det och det är många som är skeptiska både det att man skövlar algen från haven... vad händer med miljön? Det finns de som anser att algen kan framkalla cancer. Jag använder inte mat med e-nummer, jo det gör jag väl men i det längsta försöker jag undvika allt vad e-nummer heter. Men att det är lång hållbarhet, hela 90 dagar är nog bra för den som använder lite. Men det är väl en hållbarhet i oöppnad förpackning? Förstår mig tyvärr inte på Milko/Arla i detta fall. Det måste enbart handla om att spara pengar för företaget. Ja vad vet jag... förlåt Ruth, jag är hopplös när det gäller tillsatser i maten. Ta grädde med lägre fethalt då tillsätter man just denna alg för att den ska gå att vispa i mina öron låter det väldigt konstigt. Och inte sjutton blir man tjock av riktig mat eller hur? Jag är väl bara en sådan person som blir orolig för att tillsatserna i längden ska skada människorna. Kram på dig!
http://flygaovergronmossa.blogspot.com