
Orkade inte fullfölja läfs-baket i dag, höll på i 5 timmar, tar resten i morgon. Får så ont i fötterna av att stå på klinkergolv så länge, även ryggen mår dårligt, köksbordet är för lågt när man står och kavlar, bänkskivan är för smal, men den har rätt höjd.Trotts krämpor så blev det många läfsor i dag, (flera kilon) dom är stora och runda. Åt en när jag hade städat bort allt (och det var inte lite), blev riktigt mätt. Mitt stekbord är fantastiskt bra.

Var på Röda korset i går och köpte en flanellfilt (för baby), degen fastnade inte lika lätt på den som det gjorde när jag kavlade på bordet. Man skall kavla så tunt så det nästan går hål, tänk på det om du försöker dig på läfsa. Det bästa att då grädda på är en pannkakslagg med låg kant omkring (inget smör), Har du en platta som är graderat 1-10 så vill jag tro att du får använda 9 vänd den så det blir fina lätt bruna stek-fläckar, ligger den för länge så blir den torr och hård, väl värd att prova.
Skall sätta en frall-deg och grädda innan säng dax, det går snabbt, har inget bröd kvar tills i morgon bitti, och vill inte föräta mig på läfsa. Bra att fylla frysen för kommande tider. På sommaren kan man inte baka läfsa, det måste vara gammal potatis så det får bli en bakdag till närmare påsk, då hoppas jag att Arne kan steka, det underlättar (och inte lika mycket skall det bli hehehe), så jag tog mig vatten över huvudet med 10 kg. potatis.
Man lär av sina misstag..
----------------------------------------------------
Nu är klockan 21:27
Frallorna är på G !!

Nu är klockan 22.56 nu är jag färdig för i dag, känner mig riktigt nöjd & trött

gerty
27 januari 2009 19:23
Vad det ser gott ut, får nog testa det nogon gång men inte på 10 kg pot
http://prilyckans
Frump
27 januari 2009 19:38
Mums, får nog ta och äta en läfsa någon gång... :o)
Du är duktig du Ruth. Hoppas att rygg och armar mår bra i morgon!
kram
http://frump.bloggagratis.se
Malin
27 januari 2009 20:33
Oj så gott det ser ut att vara.
Duktig är du,men som jag sagt förr du får inte ta ut dig allt för mycket.
Kramar
http://sugarpiie
Lena
27 januari 2009 21:13
Ojoj så gott det ser ut!!och vad mycket det blev.Nu förstår jag att du är trött i ben & rygg.Man blir det utav att stå för länge.Nu får du vila dig Ruth!
Sov så gott!
http://lenaochpudlarnas-blogg
Stinalill
27 januari 2009 22:20
Himmel och pannkaka - jag menar läfsa - vad mycket det blev!! Och ändå ställer du dig och bakar frallor OXÅ!!! Du är nog rätt envis du!!
Sov gott efter allt bak!
http://www.stinalill.bloggagratis.se
Smeden
27 januari 2009 23:04
Missade bröllopsinslaget i går. men det gick ju bra att läsa om det i dag också! I dag ser det ut som rena bageriet och gott verkardet okämnner faktiskt doften!
Kanske jag ska smida om när jag gjorde Winerbröd en gång! Kram vännen!
http://bengtalfred.bloggagratis.se
charlotte
28 januari 2009 11:24
Oj vad du bakar, det påminner mig om att det var just det jag tänkt göra idag. Det ser så gott ut! Men du vad ska man ha mer i läfsorna än potatis??
http://charlottas.bloggagratis.se
skogsfrun på dal
28 januari 2009 11:36
Hm....tänkte väl att det skulle bli en pers.
Min mormor brukade vid akut brist på bröd baka hastkakor på spisen, det var nästan som lefsor -tunna kakor utan jäst och jättegoda färska.
http://barasaras.bloggagratis.se
Cina
28 januari 2009 12:05
Men oj så mycket gott du bakat jag tror jag tar cykeln o kommer ner o tar en smakbit på dina läfsor för de ser verkligen goda ut!
Idag får du vila dina händer o armar!
Kramen
http://heavenladyn.bloggagratis.se
Marianne
28 januari 2009 12:53
Jag kan mycket väl förstå att du är trött efter att ha stått och bakat i 5 timmar. Nästa gång ska du kanske nöja dig med 5 kg potatis till degen..
Men läfsorna ser verkligen goda ut.
Ha det gott.
http://www.ekoxenskennel.se
BLOGGAREN RUTH
28 januari 2009 12:56
Svar till: Charlotte
Degen för läfsa innehåller, potatis, salt och vetemjöl, enkla ingredienser.
Svar till: Cavvetjernas matte
Läfsa är lövtunn och har inte samma ingredienser.
Dotera Di
28 januari 2009 15:43
Det var väldans vad det bakas i stugan, det var inte i går man åt läfsa. får nog komma förbi och smaka.
Men mamma, du som brukar vara så fyndig hmmmm. Varför har du inte använt den gamla mangeln som står i källaren, superduperbra ju. så slipper du alla timmar med att kavla lövtunna degbitar. hahahah
Testa och se, degen lite lagom utkavlad mellan mjölade bakdukar och in i mangeln, vips har du LÖVtunna läfsor för ditt bak.
Kram, kram
Ruth bloggaren
28 januari 2009 17:09
SVAR TILL: DOTERA MI
Så finurlig och smart du är, vem har du ärvt det utav tro ??? Vid nästa bak tas mangeln upp från källaren, hehehe. Fungerar det så får du en guldmedalj !
Kram på dig gumman..
Latte
28 januari 2009 20:51
Hej Ruth! Vad kul att du håller tummarna för oss i tävlingen...:-) Vad glada vi blir... Här är det fullt upp ser jag, med mycket bak! Bakade själv några chokladbollar med några vänner idag, och Latte ville ju själv vara med och baka, hihi:-)
Kramiz
//C&L:-)
http://latte
margus
29 januari 2009 18:47
Ooooh, jag baxnar av all din flit. Så duktig har jag aldrig varit i mitt liv, fast jag vore glad om jag bara fick tillbaka min gamla nivå.
http://margus.bloggagratis.se