
Nu är det slutbakat på ett tag, har mat så der räcker, ingen hungersnöd råder på torpet dom närmaste dagarna. Mitt första läfsa-bak var klurigare en vad jag trodde, klibbigt och grisigt, mera mjöl, kavla, fastnade i bordet, knåda in mera mjöl, men läfsor blev det till slut. För mycket mjöl gör läfsan hård, för tjockt kavlat blir segt, för tunt blir det hål. Men enträgen vinner, får se det som ett provbak, och är rätt så nöjd med det hela, blev riktigt bra på slutet. 
Så här ser några av mina klara läfsor ut....
----------------------------------------------------
Skulle tagit kort på mitt kök efter baket, mjöl över allt. Stekhällen skulle sopas rent från bränt mjöl mellan varje stek, den färdiga läfsan borstas på båda sidor för löst mjöl, jisses aknåda så mycket städande när det var klart. Roligt var det, skulle vilja fortsätta i morgon, men får nöja mig tills jag ätit upp allt jag har bakat. Bara älskar Norsk potatisläfsa med Bregott och sirap, vilken god rulle att smaska i sig med ett glas mjölk.
Malin
17 januari 2009 00:40
Klart man inte blir trött på ditt bakande,kul och se allt du gör:)
Kram trevlig helg.
http://sugarpiie
Ammis
17 januari 2009 08:02
Man bara dreglar när man är inne hos dig *torkar hakan* Får komma ihåg haklappen nästa gång. Ser underbart gott ut och är överygad om att det är det också.:0)
Ha en härlig lördag härliga "bakmamma".
Kramelikram
http://ammis.bloggagratis.se
Monica
17 januari 2009 11:45
Så sugen jag blir när jag ser dina bakverk. Tänk om man kunde beställa av dej och du kunde skicka per post.....vad säjer du om det?
Ha det så bra i Värmlandsskogen!
http://violett.bloggagratis.se
Michelin-gumman
17 januari 2009 16:20
Hej Ruth..
Nu blev jag sugen att baka Norska läfser, men jag får väl avvakta tills förkylningen har släppt. Jag har startat upp en blogg o råkade se dig här också. Kul...
Jag är egentligen Berith från musikduon Vi Två www.vitva.se men jag har även startat upp en egen personlig sida där och då kallar jag mig själv för Michelin-gumman. Detta pga jag känner mig som en liten Michelin-gumma...fniss...
Kram
http://berith.bloggagratis.se/#1292802
Reneth
19 januari 2009 13:35
Härligt med lefsor. De ser så fina ut. Jag minns när jag var ute i skogen med mina barn i en mängd grupper. Mulle, Stövare, Lufsare med osv. Vi bakade bröd på hällar över öppen eld. Mysigt var det och gott :)
http://www.svenssonstassavtryck.se