~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under januari 2014

Av ~ Ruth ~ - 18 januari 2014 14:57


   

Vad slår en solig vinterdag med endast -8 grader och vindstilla, i mitt hjärta inget. LOVE vinter ♥

Av ~ Ruth ~ - 16 januari 2014 23:25


 


Det blev en ljus och fin begravning för Astrid i dag, är så glad att vi fick följa med henne på den sista resan. Känns så vemodigt att titta upp till hennes hus och veta att det nu står tomt. Så är det, allt har ett slut och tomheten för anhöriga och grannar blir kännbar för lång tid framöver. Vi måste vara rädda om varandra och bry oss om den korta tid vi har här på denna jorden.


Kram på er alla.

Av ~ Ruth ~ - 15 januari 2014 18:51


     

Nu har det snöat i flera dagar både natt och dag, i natt kom det ca. 25 cm. förstod att det skulle komma vinter trotts att den var väldigt försenat.

Har bytt på sängar och tvättat sängkläder, snart hemresa, men i morgon är det begravning så det blir till helgen. Vilken lyxig middag det blev i dag ”Våfflor” med hjortronsylt haha, hade ingen lust på köttig mat och gubben är alltid nöjd bare han får något i magen vad det en må bli. Dammsugit och tvättat golven också, jag är nöjd med min dag.

Kram på er….

Av ~ Ruth ~ - 13 januari 2014 23:36

Klickbilder som förstorar

     

Vi har haft -28,6* i natt och under stora delar av dagen 22 nu bara 15 grader och det har snöat lätt hela dagen snön är så lätt som kycklingdun, trodde inte vi skulle få vinter och kyla under denna resan.

Fåglarna äter som attans av allt som bjuds. Populärast är jordnötter och min blandning av smält isterfett, rapsolja + irört en massa havregryn från limpformen, på bilden är det 4 i den som äter.

Bild 1-2 är en pippi som har svårt för kylan, den har varit här länge i dag och sitter/ligger på samma ställe, den mår inte bra stackaren.

 


Innomhus blir det oftast för varmt när jag eldar i våra 2 spisar, har en i köket och den andra i vardagsrummet, Arne klagar och öppnar ytterdörren och påstår att det är som i en bastu haha + 25 är skönt tycker jag.

Vi var  bortbjudna på middag i dag, gott som attans var det, magen blev proppstinn, svårt att sluta när det är så gott.

Tittade på Farmen som startade i kväll, tror det blir tufft mellan deltagarna i denna omgång.


Kram till er som orkar skriva en kommentar här inne, ni gör mig så glad ♥


Av ~ Ruth ~ - 12 januari 2014 11:59


 


Nu är det riktig vintervitt med -19 grader ute, synd inte snön har kommit tidigare, men bättre sent en aldrig. Det har varit en turbulent vecka, min man hittade sin bror avliden i sitt hus i torsdags, det blev ett hårt slag och en mycket otrevlig upplevelse, han har nog legat någon dag, mycket har snurrat i våra huvuden sedan dess. Det är ju så att dagar och livet går vidare även om det tynger för hårt ibland. Fick reda på någon dag innan jul att min bror har fått cancer i tjocktarmen, vad jag förstår så har det inte spridit sig så vi håller tummarna hårt så att allt skall bli bra.

Ha en fin dag mina vänner.

Av ~ Ruth ~ - 10 januari 2014 19:42


 

Det ena avlöser det andra här uppe. En tragisk händelse upptäcktes av min man här i dag, en mycket, mycket nära anhörig har lämnat oss och sorgen tynger. Tur vi inte vet när det kommer att ske, men allt som föds måste en dag lämna jordelivet, det är det endaste vi vet är säkert.

Återkommer när jag har samlat mig.

Kramen.

Av ~ Ruth ~ - 7 januari 2014 22:34


     

Flera +* även i dag, en liten snöfläck kvar här och var dötrist som attans.

Vi var bortbjudna till Gullan på middag i em. god mat och mycket skratt. Skall snart lägga mig, dåligt med sömn sist natt, någon gång mellan 4-½5 i morse somnade jag. Fattar inte vad detta beror på, det har varit flera nätter så här sedan jag kom hit upp, sover som en björn i vinteride annars. Ligger gott i min säng, men John blund uteblir. Hoppas jag får sova i natt, håll tummarna för det. Arne och hundarna sover som stockar, orättvist.

Kramelikram och god natt♥

Av ~ Ruth ~ - 6 januari 2014 16:05


 

I dag skulle julen ut hade jag bestämt, men det har inte blivit så, nu siktar jag på morgondagen, är sent ute med detta. Det plågar mig inte precis för det är ju mysigt trotts allt. Var och hälsade på Gullan, när jag kom hem så var det mörkt ute då gick musten ur mig totalt. Har bara dammsugit och tvättat golven, alltid en början.

Den 16 skall vi på begravning här, en granne 2 hus ovanför oss avled den 20 dec. så nu är även det huset tomt. Mitt namn på denna plats är ”Dödens dal” inom några år så är det bara fritidshus av alla tomma hus, Danskar, Holländare, Tyskar och Norrmän som kommer hit till byn för att vila upp sig.

Fortfarande takdropp, kommer snöblandat stup i kvarten men det vill inte bli något av det på marken. Väldigt mörkt ute så det är tur att man har ljus i överflöd inomhus.


Kramelikram ♥

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2014 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards