~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under oktober 2013

Av ~ Ruth ~ - 9 oktober 2013 00:15


           


I dag tog vi en tripp till Olskroken i Göteborg och dotterns affär ”Knit &Purl” och flera nystan för min halsduk införskaffades, köpte 3 nystan så det skall bli både mössa och vantar till också då blir det en matchande helhet inför vintern.

 

Därifrån till det stora handelscentrat ”Allum” i Partille och köpte mig en ny vinterjacka. Ut och in i affärerna, ville ha en vit, men det blev en svart, hittade ingen vit som föll mig i smak. Snabbt hem till hundarna som hade varit hemma själva i många timmar. Blev enkel middag, pannkakor och mätta blev vi.

 

Har fått så ont i halsen i kväll och svettas, tror jag har fått någon elak bacilusk på denna resan, hoppas det är över i morgon när jag vaknar och att det är något tillfälligt.

God natt till er alla.

Av ~ Ruth ~ - 7 oktober 2013 23:02

Är riktigt inne i en period nu med handarbete och det tar varje ledig stund, kvällen ägnar jag till TV-program, sedan är det dags för sängen.

Cina har kommit i virkningstagen och är som en maskin, får nog Googla om det finns virkmaskiner hahaha…. Det är många som har börjat med handarbete nu när det är höst, efter en sommarvila så kliar det i fingrarna igen.

   

"Som vanligt klickbilder"


Min stora halsduk som jag har gjort har redan fått ett nytt hem och flyttat. Har nu påbörjat en annan som blir min (bara min). Tror jag får för lite garn, har två nystan på 100gr. Den drar mycket garn så jag behöver nog ett 3:dje nystan, jag hoppas det går att få rätt färgbad, skall kolla med dotera i morgon om hon har kvar ett i sin garnaffär.


Riktig varma höstdagar har vi nu, snålt med sol, men mellan 10-15* på natten, ett riktigt brittsomarväder, snart smäller det nog till och kylan kommer på riktigt tror jag.


Skall försöka göra ett besök hos er innan jag stänger ner för natten.


Av ~ Ruth ~ - 5 oktober 2013 23:31

Vart tog denna vecka vägen, jag hänger inte med varken bloggen eller i huvudet. Efter nästan 3 veckor med frost så blev det mildare i går, så kom regnet i natt duggregn och blåst i dag och nu ca +13* Fortfarande hittar jag en och annan mördarsnigel, dem ger sig inte trott alla dessa frostnätter.

 

På lediga stunder sitter jag och stickar eller pysslar med hundarna. Har glömt att fota min halsduk som är klar. Håller nu på men den andra i ”Nordlysgarnet”, det garnet jag skulle avyttra, efter 3 olika stickprojekt som jag har repat. Stickar nu med tunnare stickor och ett enklare mönster, nu skall jag inte ge upp för garnet är härligt, en blandning av 75% superwash ull och 25% nylon, så mjukt och skönt.

Du som inte stickar skakar nog bara på huvudet av detta dravel jag skriver nu, men köp ett nystan och starta du också, det är så avkopplande och kul, att sticka är inne nu igen så som på 70 & 80 talet.

 

Förövrigt så har det inte skett så mycket att återge, skriver ju inte om allt i bloggen heller. Nu skall jag avsluta detta dygnet med en dusch och sova sedan.


Önskar er alla en fin söndag.




Av ~ Ruth ~ - 3 oktober 2013 19:52


 

Har rensat lite i en stor rabatt, men är inte klar med allt, fpr ta det pö om pö för min svaga rygg. Fontänen är tömd för vatten och pumpen i en hink med vatten i källaren till nästa sommar, nu kan vintern komma, snart är jag redo.

I drygt par veckor nu så har det varit frost på natten, senaste natten 3,8* men fortfarande är det många av blommorna som blommar. Växterna på altanen är fortfarande lika fina, men dem har ju lite skydd.

 

Nu har jag en Pizza i ugnen, magen kurrar, riktigt sen mat i dag, men det beror på att jag kylskåpsnallade vid 3 tiden.


Nu blir det TV + mat.

Av ~ Ruth ~ - 2 oktober 2013 22:15


  


Startade morgonen med mina vanliga rutiner, kaffet på, dator på, hundarna ut.

När jag kommer in skall allt vara färdigt för min morgonstund, MEN inte i dag.

Dataskärmen var svart med en massa vit stor text, vet att det är ett kortnummer man skal klicka på med tangentbordet, men vilket ? musen fungerar inte i detta läget, schitt också.

Kopplar ur strömmen och testar igen, samma visa, det stod att Windows inte svarade, nu fick den stå så där, efter ett bra tag så kom det upp en ruta om att göra en Systemåterställning ? jag kunde ju inte klicka JA, den fick stå så, sedan satte det i gång av sig själv, VIPS! så laddade skärmen upp, min glädje visade inga gränser, fasen så glad jag blev, 45 minuter försent startade min dag.

Virusprogrammet Norton hade en grön bock (AV), jaha, sådant har jag aldrig pysslat med, klickade upp programmet bockade i allt som det stod av på, det fixade sig även det tillslut.

Datorn står alltid på tills jag lägger mig då jag stänger jag ner för natten, hur blir det då i morgon när jag sätter igång den ??? en bra fråga ???

Ser ni mig inte på nätet i morgon så vet ni varför.

 

Kram till er mina vänner och njut av det vackra höstvädret!

Av ~ Ruth ~ - 1 oktober 2013 17:10


     


Köpte en ylletröja på loppis innan helgen, den är handstickat och har samma mönster både fram och bak (kr: 30:-) Den är i ett mjukt ullgarn som inte sticks.

Ärmarna var ofantligt långa så jag maskade nog av ca.18 cm med mudden, repade upp garnet och stickade en ny mudd, nu har jag en varm tröja i vinter och slipper sticka mig en egen. Har sköljt upp den och den ligger uppe på en torkställning inne i vardagsrummet, det luktar fårull i hela huset, ingen angenäm doft, men jag vänjer mig vid doften konstigt nog och doften försvinner när den blir torr.

Har klippt hundarnas gräsmatta, hoppas det var sista gången för i år, är så less på gräsklipp efter denna sommaren, ja allt som har med utomhusjobb att göra.

 

♥ En solig och fin höstdag hoppas jag ni alla har fått ♥

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards