~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juli 2013

Av ~ Ruth ~ - 22 juli 2013 13:47


 


Hade besök av sonen Jerry och barnbarnet Sebastian i går, vi satt ute och käkade middag oj vad tiden gick snabbt, plötsligt var kl. 20 och dem fick ge sig hem till hundarna. Hade så svårt för att somna i natt, det är ju fullmåne till natten.

 

Tar det lugnt med datorn, är det inte ryggen (den är bra) så är det baksidan på skuldran och ut i armen, blir värre vid datormusen, men det går över som allt annat.


 


Det är fortfarande varmt som i en gryta, i dag fläktar det inget (ovanligt) och då är det olidligt 29* i skuggan, hur mycket det är i solen har jag ingen aning om, men ute går det inte att vara, svårt även inomhus med 27*. Aldrig får man vara riktigt nöjd. Måste till apoteket, men får vänta tills i em. Hoppas ni är nöjda med dagen.

ღ Önskar dig en fin em. och kväll, kramen ღ

Av ~ Ruth ~ - 20 juli 2013 14:03


 


I dag käns det inte bra, solen är så het så det känns som i en kanibalgryta, 29* i skuggan, en svag nordlig vind. I dag skulle jag velat  ligga i poolen med min vän Cina hon har ju lyxat till det på sin lilla täppa men en stor uppblåsbar pool.

Nu skall jag sätta mig på den lilla balkongen, solen har inte värmt upp väggarna där ännu.

Måste dammsuga i dag, nu ser det för jäkligt ut här, tvätta golven får bli en annan dag. Min rygg är bra till 85% så nu är det slut på slödagar.

 Ha det gott och lev som du önskar, men gör rätt !

Av ~ Ruth ~ - 19 juli 2013 23:50


     


Berättade ju för en vecka sedan att sonen Robin och Niclas flög till Indien för att närvara vid ett bröllop (förra söndagen), måste bara få visa hur fint detta par var, så på bilden ser ni lyckliga tu: Kathrine och Manish. På golvet sitter Robin i ljusblått bakom bruden. Gruppbilden vill jag tro (gissning från mig) är dem Svenska gästerna, Robin i ljusblått och Niclas till höger om Robin i mörkbrunt.

 

En strålande sommardag även i dag, men fy vilka vindar, grenar knäcktes på mina ampelväxter ute, fick haka ner dem från krokarna, och dem knäckta grenarna står nu i en vas på köksbordet. Önskar er en fin helg !

Av ~ Ruth ~ - 18 juli 2013 21:10

"Klickbild"

 


Mysigt när man börjar tända lite lus på kvällen, det piggar upp.

 

Är på bättringsvägen efter ett lindrigare ryggskott, men det är jäkligt nog. Har någon dag till innan jag kan känna mig riktigt hyffsat. Gräset är i stort behov av klippning, men måste vänta, siktar in mig på söndag. Sitta och sedan resa mig sedan är besvärligt, då går jag som en 95 åring, stå och gå är det bästa. Dristade mig till en kortare promenad, målet var mataffären för att köpa mjölk, cykeln fick stanna hemma i dag. Fick med mig 2 enlitrar med mjölk, några frukt och en ostbit, fördelade detta i 2 kassar för att inte gå snett med ryggen, hem kom jag utan större problem, även om det gick sakta. Annars så är det inte så mycket jag kan uträtta om dagarna som typ städa och tvätta golv, lyfta hundar och det där vanliga. Jag är glad att det hela går framåt, dator har det inte blivit mycket av, men bra med lite avgiftning på det området också. När inget sker finns det inget att berätta.


Ha det gott och lev som du önskar, men gör rätt !

ღ Kramen ღ


Av ~ Ruth ~ - 17 juli 2013 10:14

"Klickbild"

 


Sätter in detta tips på ett gott stekt ägg till morgon/mellanmålet, fantasin sätter inga gränser, alltid kul att piffa till lite för att reta smaklökarna, ett enkelt tips.

 

Ingen bra natt har det varit, men något bättre känns det i ryggen (tror jag) det känns som att jag har varit på ett gym och tränat i flera timmar och har fått träningsverk i ryggen. Det får ta sin tid för jag vet ju att det går över, men kämpigt när det pågår.

Hoppas ni får en fin dag, här gassar solen och det blir rejält varmt, nu 25*..

 

Önskar er en fin och solig dag också!

Av ~ Ruth ~ - 16 juli 2013 13:49

I morse högg det till i ryggen när jag stod böjd, men inte så jag gick ner för räkning. Nu är jag jädrans öm i ryggslutet, vågar inte böja mig så det förvärras. Är ensam om dagarna med hundarna så någon hjälp finns inte. Skit pannkaka.


Har haft ryggskott en gång för något år sedan och det glömmer jag aldrig, det var det värsta jag har varit med om, kunde inget göra, inte ens resa mig från en stol, det tog väldans många dagar innan det blev behjälpligt ok. Hoppas det inte smäller till mera i dag.


  

Har nu käkat lite lunch, förstår inte jag är alltid hungrig eller sugen på något.

ღ Önskar dig en fin dag ღ


Av ~ Ruth ~ - 14 juli 2013 17:00



I dag får ni skratta lite, denna pippi är helt superkul, vill ha en sådan, men det är inte alla förunnat, jag är ju lite pippitokig, har så alltid varit. Har haft ett 20 tal på en och samma gång, nätade in altanen så dem fick en stor voljär . Det var nymfer, kanariefåglar, sebra finkar, 2 vita duvor och 2 mindre gröna papegojor.


Startade på 60 talet med undulater, den första var väldigt rolig, den lärde sig flera olika ord och fraser, visslade riktiga melodier. Jag tränade Micko (som var hans namn) väldigt ofta och varje dag, till slut så kunde han, efter hand lärde han sig snabbare. Knäppte jag med ett finger när jag var i ett annat rum så kom han direkt och satte sig på mitt finger. Köpte en hona till han som fick namnet Mia, många avrådde mig för då skulle han sluta prata, men efter någon dag så satt han och tjoade ”Micko, Mia” han slutade aldrig härma. Kan skriva en hel bok om hans egenheter och trix, men då skulle du inte orka läsa till slutet.

 

ღ Önskar dig en fin em. och kväll, kramen ღ

 

Av ~ Ruth ~ - 13 juli 2013 16:15

"Klickbilder"

     


Nu har jag 5 olika färger på mina Streptocarpus eller kornettblommor som dem också heter, älskar dessa blommor. Har ni någon annan färg? Fota den i så fall och visa upp för mig.

 

Vad denna dagen går snabbt och sticka har jag inte hunnit. Har bytt på sängen och har nu en full maskin vittvätt, får passa på när det torkar snabbt, för i morgon kan vädret vända. Tänk så mycket plocka som förekommer i varje hem dagligen, myten om att hemmafruar bara sitter på rumpan om dagarna är en MYT.

Nu skall jag ta mig en mugg nybryggd kaffeskvätt, hungrig börjar jag också bli.

 

Skall förflytta mig till altanen med min mugg och njuta av solen. Hoppas ni också har en solig och fin dag.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
31
<<< Juli 2013 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards