~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under maj 2013

Av ~ Ruth ~ - 15 maj 2013 15:15

"Klickbild"

 

Jag har en stor förkärlek för Orkidéer, nu blommar denna som är så svårflörtad. Blommorna luktar lika starkt och gott som Liljekonvalj. Den ser inte likadant ut som dem vanliga Orkidéerna, den har tjockare stammar med blad men tillhör samma familj, det rätta namnet är: Dendrobium nobile-hybrid.


Ha en fortsatt fin dag!

Av ~ Ruth ~ - 14 maj 2013 21:08

Kan inte se ankan på taket uppe på Aftonbladets tak ??? har dem plockat bort kameran på grund av det regniga och blåsiga vädret tro?  ingen info på deras sida. Som ni förstår så har inte vädret här det bästa, men det blir bättre snart. 



 


I kväll är jag i Malmoe (Malmö) för att bevittna denna första tävlingen i ESC, med andra ord en spännande kväll. Årets största tävlingar för många musik lovers, skall du titta ? Nu börjar det. Mycket nöje !

 

Har laddat med något gott inför kvällen.

Må så gott och var rädda om varandra!


Av ~ Ruth ~ - 13 maj 2013 22:55


 


Vi har fått en egen tidningsanka, 13 våningar upp på tidningshuset, det är en webkamera påslagen hela tiden och visar läget hela dygnet tills ungarna är födda och är redo för vattnet. Med Aftonbladets hjälp kommer familjen ner från taket och ditt dem skall vara.
Du hittar kameran här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16756746.ab


Den ligger väldigt stilla och ruvar och är svår att se under det torra gräset. Hoppas jag får se det lyckliga slutet.

Kram Ruth

Av ~ Ruth ~ - 12 maj 2013 21:21


 


Hyffsat väder i dag, meeeen fy så kylig vind, inte alls trivsamt att vistas utomhus. Har inte tittat på ”Dansbandsveckan i Malung” i dag har jag gjort det via PLAY. Nu har jag sett dem 4 avsnitten som har gått, så härlig musik, känner mig som en tonåring så länge jag tittar på skärmen, men kommer jag till spegeln så är där en gammal gumma, konstigt får byta spegel.

Jag har både jobbat och bott en period i Malung i min gröna ungdom. Bodde på Ormyrvägen ett stenkast från Orrskogens alla dansbanor, tror det var 2 eller 3 på den tiden. Har dansat där många gånger och har ljuva minnen bevarat i minnet. Musiken är ungefär den samma som på min tid, Rock’n roll och bugg i dessa program, många härliga dansband.

Nu tittar jag på ”Spårlöst”, just nu paus.

 

Må så gott och var rädda om varandra!

Av ~ Ruth ~ - 11 maj 2013 22:02


  



Denna dag har gått i blommornas tecken. Nu har jag fyllt 6 amplar ute + 1 väggblomma, snälla gud gör så det inte blir nattfrost mera.
Har bytt jord på nästan alla mina krukväxter som är inne, har 3 stora kvar. Har en stor balja ute på altanen som står på 2 stolar, där har jag stått och jobbat med rak rygg, annars skulle det inte funkat med ryggen i alla dessa timmar.

Det blev en pizza i dag för oss. Inte ett jota på Tv:n i kväll så jag har tittat på 2 missade program på play. Nu skall jag sticka lite så Arnes tröja blir klar någon gång.


Trevlig helg & kram världen, ta hand om er!

Av ~ Ruth ~ - 10 maj 2013 23:20

Det blev Anna som fick lämna Let’s Dance i kväll, lite synd tycker jag för hon var så glad och sprallig och inte minst duktig, nu drar det ihop sig, det är en tävling och allting har ett slut.


 


Gullan min kära granne i Värmland (där vi har stugan) har nu blivit helt ensam, hennes kära hund ”Millie” fick somna in i onsdags den 8. Hon är så ledsen och tyngd av sorg vilket jag förstår hon var ju hennes allt, ingen fotföljer henne mera och viftar på svansen när hon kommer hem. Det blir tunga dager för henne framöver nu.

 

I dag har det varit en grådag med små korta stänk av regn ute. Jag var till torget och köpte flera petunior i olika färger, kan inte låta bli. I morgon blir det en plantardag.

"Som vanligt en klickbild"

 



Middagen i dag blev en matig god sallad och hjortfärs-biffar + stekt lök, det var vansinnigt gott.




Nu blir det sova kudden/
Trevlig helg & kram världen, ta hand om er!


Av ~ Ruth ~ - 9 maj 2013 12:45


 

Har ni tänkt på att det är ”Folknykterhetens dag” i dag, det skall jag fira med ett (två?) glas vin i kväll och något gott onyttigt därtill.
Annat speciellt i dag är ju att det är ”Kristihimmelfärdsdagen, samt Europadagen” också, mycket firande i dag, eller ? Tänk så mycket som skall firas varje år hinner inte med allt (jag firar bara det som gynnar mig, hehe).


Trevlig helg & kram världen, ta hand om er!


Av ~ Ruth ~ - 8 maj 2013 19:07

"Klicka på bilderna så blir dem stora"

 


Det glädjande är att det inte har kommit åska, men det är inte för sent ännu. Kajorna sitter på altanlådorna i skydd för regnet, även helt inne på altanen och skitar ner över bordet och radion.


   

    
Köpte några tokbilliga växter på torget som jag berättade i går, sådana som dem har misshandlat, 20 penséer för 40 kr och 3 ampelväxter för 10 kr st. gör ofta så, med rätt omvårdnad så blir dem fina och kraftfulla. Men vad heter dessa ampelväxter, vet du det??

I kväll skall jag se på Hockey, Sverige + Norge.


Må så gott och var rädda om varandra!

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards