~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under mars 2013

Av ~ Ruth ~ - 9 mars 2013 19:51


       


Åter en vacker dag. Dristade mig ut på isvägen en sväng i dag, men varje steg var med livet som insats. Kan inte förstå att isen ute på stora vägen inte smälter bort när solen steker så under dagen, kanske beror det på kärlen under ifrån. Smög mig en sväng till Gullan på en fikastund som pågick i 2 timmar, tiden går så snabbt när jag hälsar på henne.

Det blev några bilder i dag med, dem målade keramik fåglarna på väggen är på Gullans altan, dem är så fina.

Snön är så skräpig efter den hårda blåsten som var innan vi kom hit, hoppas det kommer lite snö snart så skräpet döljs och det blir vitt och fint igen. Satt och lekte lite med kameran i dag och har av misstag fått ett omedvetet kort på mina vackra fötter haha.

 

Ha en fin kväll och en fin söndag mina vänner.

Av ~ Ruth ~ - 8 mars 2013 23:50


       


Det var så varmt i vardagsrummet i dag, la en termometer i solfönstret i vardagsrummet och den visade + 42* rena kuvösen eller som i tropikerna. Natten till i dag var det -28* så det är stora kontraster mellan natt och dag. Satt på en stol ute en stund, men är lite rädd för solens skarpa strålar någon längre stund, är inte så noga med färg i nyllet heller.

Kommer några foton i dag. Rävarna som vaktar på Gullans trappa och hackspetten som hamstrar mat och gömmer i elstolparna, roligt att se hur den jobbar, det är en vacker fågel, men den förstör så mycket med sitt hackande.


Önskar er alla en fin helg !

Av ~ Ruth ~ - 7 mars 2013 21:43

"Klickbild som förstorar"

 


Nu har gubben fixat min egna TV, nu kan jag se vad jag vill och han kan se sitt, så jäkla gôtt. Nu fick jag se ”Sofias änglar” och många tårar föll som vanligt, är så kännslig när det gäller tragedier och tråkigheter, lever mig alltid in i deras situation så hela kroppen värker.

 

Ett strålande väder i dag, snart kommer scootern fram ur sina gömmor och ut på Höljessjön, då blir det rallyåka av, grilla och bara mysa. Som det är nu kommer man inte många steg utomhus, på vägarna är det bara blankis, för att komma utanför all is så måste man ha skidor, har vi det ?? no-no..

I natt hade vi -18,8*, vilket kommer att upprepas till natten också, men vad gör det, vi sover i en varm säng då.


Hoppas att även ni har ett fint och soligt väder på dagarna.

Kram till era alla.


 

 


Av ~ Ruth ~ - 6 mars 2013 22:23


     


Det har varit en del att pyssla med i dag. Gubben har kört snöslungan på längden och tvären, hur kan man klara sig undan en sådan maskin när man bor i ett snörike.

 

Sedan har han klättrat högt och lågt, borrat ett hål genom ytterväggen för att dra en extra kabel så han kan  använda sin nya HD-box till TV:n. Ut och klättra på stege till parabolen för att sätta på ett till huvud dit den nya sladden skall gå, så nu fungerar det.

 

I morgon blir det ett nytt hål genom ytterväggen och in till köket. Jag skall få en egen TV där så jag kan få se på program som bara jag följer, snart är det som hemma hehe.

 

Ett par dagar innan vi kom hit upp så blåste det rejält här, många kvistar har blåst av björkarna så nu har jag plockat in påskris.

 

Kram på er alla.  

Av ~ Ruth ~ - 5 mars 2013 23:34


                 


Efter många timmar i bilen så kom vi fram hela och glada, inga missöden efter vägen, allt flöt på. Dem senaste milen var det isvägar förövrigt ren vägbana. Så skönt när vi väl var framme, det var +17* när vi kom in, grannen steppade upp värmepannan i förgår och med en brasa i vedkaminen i köket och vardagsrummet så vart det snabbt 23*.

 

Som ni ser så har vi snö här, i morgon blir det att köra snöslunga för Arne. En granne hade plogat så vi kom in med bilen. Hundarna försvant när dem sprang ut i hundgården, så det är det första som får köras upp i morgon.

 

Vi han inte mera en komma hit få tömt bilen och släpkärran så kom Gullan med vovven och hälsade på för att önska oss välkommen.

Efter Farmen på TV:n så gick jag till Gullan i 3 timmar ca. hon är så glad för att vi har kommit, hon är så rar och god min käraste vän här uppe, hon är som en ungdom i sitt sätt att vara.

 

Har resväskan kvar att plocka upp, och sedan sova. Hälsar på er i morgon.

En stor kram från ett härligt snörike i Norra Värmland !

 

Av ~ Ruth ~ - 5 mars 2013 08:45

Har haft en del att pyssla med, snart får jag vila i flera timmar för då sitter vi i bilen på väg bort till vinter och snö. Kommer några rader i kväll så ni ser att vi kom fram hela. Hoppas ni får en fin dag.

Har läst era senaste inlägg, men inte hunnit kommentera, förlåt mig för det.

Kramen.

Av ~ Ruth ~ - 3 mars 2013 20:22


 


Har inte prioriterat datorn för 5 öre denna helgen som ni har märkt.

Ett strålande väder +12* denna fullspäckade sportsöndag, olika tävlingar samtidligt på flera kanaler, så det blev att sitta med dosan och sappa fram och tillbaka, men flera medaljer blev det så duktiga idrottare vi har i lilla Sverige. Lediga stunder från sporten (det har inte varit många) så har det blivit intensivgöra av sådant som är ett måste.

Nu finns det inte en gnutta is eller snö kvar här så vi har Vår här nu på riktigt även om det blir minus på natten. Nu skall jag titta på ”Antikrundan” på PLAY.


Kram på er.
  

Av ~ Ruth ~ - 1 mars 2013 23:45

    

Kommer bara att visa hur våren ser ut hos mig i dag. Bara små vita fläckar där solen inte når. I dag har det varit + 9,7* men natten blir den någon enstaka minusgrad, så kommer en ny dag och solen lyser.

       


Ha en fin helg mina vänner.

~* ((((♥.¸♥ ¸.♥))))*~  


Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards