~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under mars 2013

Av ~ Ruth ~ - 22 mars 2013 18:52

Redan fredag, kan inte fatta vart veckorna tar vägen. Det sker inte så mycket här uppe som är något att återge. Var och hälsade på hos goda vänner i går och tog en fika. Sedan på älgsafari omkring i skogarna här.


   


       


Bilderna blev lite mörka, skall man se älgar så får det bli vid solnedgången och strax där efter. Uppe i skogen så är där en av många utfodringsplatser så dem skall hålla sig undan dem stora vägarna. Det körs dit höbalar och dem går åt. När vi kom dit så var där 2 kor med kalvar och en tjur i allt 5 älgar, men dem sticker direkt dem ser bilen. Hoppas jag får se den vita älgen medan jag är här uppe, den går intill husen här men det är i arla morgon stund och då sover jag.

Kylan håller i sig – 24* i natt och några minus på dagen, men ingen mera snö har det kommit.


Hoppas ni får en trevlig kväll och helg.


Av ~ Ruth ~ - 20 mars 2013 20:53


       


       


Här uppe är det så många mysiga hus som står tomma och övergivna, så trist när en by avfolkas så. Husen köps i första hand av Tyskar, Holländare och Norrmän och blir sommar / jaktstugor. Det är så fin natur här med många fiskevatten, nära till skidorterna Trysil, Branäs och Sälen, så det finns så mycket att glädjas åt för naturnjutare. Kan inte låta bli att visa flera bilder från omgivningen här om kring.

 

Önskar er en fortsatt fin vecka.

Må så gott och var rädda om varandra!

Av ~ Ruth ~ - 19 mars 2013 22:12

"KLICKBILDER"

     


Is i vinterkyla skapar så fina konstverk, men den konst som vi har ute på altanen här går över mitt förstånd. Har alltid trodd att istappar alltid hänger rakt ner från taken, men dessa är unika i mina ögon, hur har dem kunnat bli så ???


 


Slänger in en bild till på Hacke som jag tog i dag, tycker han är så bedårande vacker, så olik våra övriga vanliga fåglar som dagligen besöker fågelmaten.


Som ni säkert har märkt så är jag inte så ofta vid datorn nu när vi är här uppe, vi har inte fri surf och vi har 2 datorer, datorn blir snabbt slö och jobbig om man inte begränsar surfandet.  


Nu skall jag göra en snabbis och hälsa på er innan sovdags.

Må så gott och var rädda om varandra!


Av ~ Ruth ~ - 17 mars 2013 22:28

För alla gratulationer på bloggen här i dag. Tänkte smyga mig förbi denna dagen, men se det gick inte hehe. Något partaj har jag inte haft, men många telefonsamtal och några mejl har det blivit. Vill inte fylla år längre, men jag slipper tyvärr inte det.


 


Den obligatoriska smörgåstårtan kom på bordet, den är given när vi fyller år här i stugan och Gullan kom och grattade mig och satt med vid bordet. Gullan bjöd på en tårtbit till förmiddags fikat hos henne i dag, fick även en underbar hud lotion som luktar så gott.

Gulliga Cina grattade mig med fina tulpaner på sin blogg i dag, tusen tack min kära vän ”klicka här och titta”.

  

 På återseende imorgon, mina vänner och tack för att ni finns.


Av ~ Ruth ~ - 16 mars 2013 17:50

Inte så kul att vara ute på nätet här uppe, fungerar inte som sig bör, bara trassel med bloggplatsen här. Är rätt så bra uppkoppling nu när jag tittade på [Bredbandskollen] så då får jag passa på att skriva några rader. Var ute på en liten biltur i går tog några foton som jag kan visa er.


       


       


Arne har tittat på idrott hela dagen och jag har följt Prinsessan Lilian till den sista vilan, en fin begravnings ceremoni.


Snöat har det gjort här sedan arla morgon, så hutlöst mycket har det inte blivit kanske 10-15 cm.


Jag har börjat sticka på en modell som dotera Susanne skall ha i sin affär, ligger efter med mitt stickande, det har inte slagit dom rätta gnistorna ännu, hoppas lågan kommer snart.… 


Grattis till Erik som blev årets Farmare, det var spännande matcher dem 2 sista avsnitten, kommer att sakna detta programmet, snyft. Många nya program framöver som jag skall följa.


      Önskar er en fortsatt fin helg. Må så gott och var rädda om varandra!




Av ~ Ruth ~ - 14 mars 2013 22:53

Åter en dag till ända, fy vad dagarna går snabbt. I dag har jag torkat, skåp, lister och olika ytor, även små spindelnät i takhörnen och på lamporna.

På väggen i solsidan satt det en slö fluga, den lockades till liv av solens värme, nu är den nog död för det är -23* ute och stjärnklar himmel.

Gullan kom hit i dag med semlor, hujeda så gott det var, jag åt min med varm mjölk och struntade i kaffet. Det gick ett par timmar och då orkade jag inte fortsätta min städning.

Det blev ingen fisk när Arne kom hem från sin pimpeltur i dag trotts flera timmar borta, 80 cm. tjock var isen, så det var ingen fara för livet där ute.

Har tittat på TV hela kvällen, nu skall jag ut med hundarna en snabbis och sedan sova, pyjamasen är redan på.

Må så gott och var rädda om varandra !

Av ~ Ruth ~ - 13 mars 2013 22:34

Det är inte mycket som sker här och nu om dagarna. Tog fram symaskinen i dag och fixade lite på en grannes kläder, byte av dragkedja på en jacka, sprukna sömmar på en det ena och en det andra som fick sys om.

Ett par varma strumpor blev jag också av med, lagade 2 par gamla så nu har personen 3 par hela vinterstrumpor, varav ett par finstrumpor.

Kylan håller i sig som förut, över -20* varje natt.

Gullan var hit på middag i går, hemmagjorda fiskbiffar, nykokta morötter, potatis och skirat smör, hur kan detta enkla vara så gudagott ?

I morgon kanske det också blir fisk, Arne och en granne skall ut på isen och pimpla, vi älskar fisk och kan äta det ofta.

 


Det tycks vara rätt så bra med rumpan på vovvetösen Rozzie, hon går på antibiotika. Skall även sprutas in Streptoselinsalva i såret (en håla stort som nästan en 10 krona) men hon är så rädd så hon blir hysterisk och skriker i högan sky, bara jag försöker vika på svansen, så det går inte alls så bra. Bådar inte så bra för framtiden, men såret det läks nog ändå, men det kommer att stanna kvar i hennes psyke.

 

Må så gott och var rädda om varandra !

Av ~ Ruth ~ - 11 mars 2013 19:09


       


Växlande sol och moln i dag och ett par + grader, nätterna är kyliga mellan minus 22-28 grader, så här är det ingen vår i siktet, enligt radion kan vi få snö i morgon, ja vi får nog se vad det blir med det.

 

Arne har varit till veterinären i Trysil (Norge) under dagen med ena tiken, stora problem med analsäckarna, den ena sprack i natt, så nu är dem riktigt tömda och vi måste få hålet i huden att läka, så nu går hon även på penicillin, hoppas snart det vidrigt onda försvinner snart och allt blir bra.

 

Blir inte blogga här varje dag, det jäklas och strular med nätet.

Det laddar så sakta så det tar evigheter, det är nackdelen med att vistas här i stugan, annars så trivs vi så bra här, men vi får ta det onda med det goda.

 

Ha det gott och mys i solen mina vänner.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20
21
22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards