~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under januari 2013

Av ~ Ruth ~ - 15 januari 2013 22:00

Kylan ligger fortfarande som ett lock över oss och det är stjärnklart ute, nu är det 18,5*. Det tar hårt på dem vilda djuren och fåglarna, Talgoxer och Blåmesar kallasar på den uthängde maten, populärast är min blandning av kokosfett, havregryn och rapsolja som jag blandar. Fåglarna ser ut som bollar för att dem fryser.


 

Klickbild.

Flera fåglar flyger skytteltrafik  in och ut genom vedboddörren säkert kurar dem mellan veden för att få lite värme. Det är svårt att fånga dem på bild när dom färdas ut och in där, men en satt på tvärrslån på dörren och fastnade på bilden.

 

I morgon skall det packas för den långa resan, fy vad jag våndas för detta.

 

Kram på er som orkar skriva och ge er till känna, ni är få med tanke på alla
som tittar in bara och smyger tyst här ifrån.

Av ~ Ruth ~ - 14 januari 2013 23:07


   


I dag GRATTAR jag dottern Susanne som har öppnat sin nya garnaffär ”KNIT & PURL”.
Även brodern Robin har två finger med i spelet och är delägare, samt han gör hemsidan som är under uppbyggnad se: ”HÄR”.

Susanne har även en blogg där du kan se bilder från affären se: ”HÄR”.

KNIT & PURL finns även på Facebook se: ”HÄR”.  

 

Hoppas det går bra för dem och önskar dem all lycka med detta projekt.

Skall bli roligt att inspektera affären när vi kommer hem.

 

Kylan gick i natt över 30 strecket, närmare bestämt 30,6*, i natt blir det mildare hoppas jag nu 17,6* låter skönt för i natt frös jag så jag fick hämta en extra filt kunde inte somna förens vid ½-2.

 

Kram på er från ett vinterland.

Har bytt Sifo undersökning, tyck och tryck!

Av ~ Ruth ~ - 13 januari 2013 22:17

I natt var det 28*  så kylan har bitit sig fast här, det svider i kinderna om man är ute en stund, hundarna ser ut att vara både halta och lytta efter 3 min. lyfter växelvis på benen och vill in i värmen. Blir lika kyligt även i natt, nu 27,4* hujedamig.

     


Solen har lyst så fint även i dag, tog en bild på Gullans hus i vinterskrud och när solen var på väg ner bakom träden, det var så vackert.

 

Gullan var hit på middag i dag, vi får passa på nu när det snart närmar sig hemresa för oss, hon mår inte så bra när hon vet vad som skall ske. Gullan är så sällskapssjuk och vi trivs så bra tillsammans, är så lika i vårat tänk och har samma värderingar och åsikter, det svider att åka från henne, men snart blir det ju påsk så väntan blir inte så lång.

 

Detta får bli mina rader i kväll. Kram och god natt på er.

Av ~ Ruth ~ - 12 januari 2013 22:12

Kom på att jag har en funktion på bloggen som blockerar IP-nummer, dumma och sårande kommentarer kommer härefter att blockeras. Fick ett till inlägg från samma person i gårkväll, men du skall inte få ta musten ur mig mera. Vad personen skrev vill jag inte återge, men det kränkte min familj och sårade mig djupt.



I går var jag och klippte och friserade Gullans vovve i 2½ timma, vilket känns i ryggen i dag, Millie stod på det låga köksbordet så jag fick kröka rygg riktigt rejält, men nu är det gjort för denna gången.

 

Har tvättat och fixat lite i dag och i em. var vi bjudna på middag hos Gullan, goda laxbitar i en underbart god sås med olika tillbehör, vi blev rejält mätta, hon gillar att bjuda på mat och duktigt får hon till det.

 

Nöjer mig med dessa rader. Vädret är bitande, nu 24* inget väder att vistas ute i någon längre stund så det blir bara innepyssel.

 

Lovar inte blogga varje dag, det beror på om lusten och energin återkommer.

Ta till vara på det liv vi lever här och nu och var vänliga mot varandra.

Kramar om er alla mina kära vänner.

Av ~ Ruth ~ - 10 januari 2013 18:53

Tar en paus i min dagbok, hoppas jag kan komma tillbaka lite då och då med ett eller annat, kanske ändrar jag mig snabbt ? vet inte hur det blir ??  Kommer att hälsa på er som oftast besöker mig och är trogna att kommentera.

Kram och på återseende.

Av ~ Ruth ~ - 9 januari 2013 22:13


 


Det är väldigt tyst på bloggen nu för tiden, vilket förmodligen beror på att mina inlägg är tunna och ointressanta för er, så jag skall inte tråka ut er med min dag i dag som är lika tunn som en fjärilsvinge. Orkar helt enkelt inte skriva något. Jag är frisk, men orken för datorn vill inte infinna sig.

Kram på er mina trogna guldkornsvänner.  

Av ~ Ruth ~ - 8 januari 2013 23:45

"Klickbilder"

   

Lådan är full och skottkärran tömd, nu kan det få bli många minus igen.


Har faktiskt inget av intresse att skriva om, sker ju inte så mycket nu efter helgerna här uppe i ingenmansland, skönt som attans att bara ta dagen som den skrider fram i dimman.


För dimmigt är det ute nu, omslag i vädret och nu -9,3*, ingen snö i sikte, men det räcker gott det vi har nu.


Rensade alla vrår från julprylar i går och skulle byta dukar och gardiner i dag, men schitt heller. När jag vaknade i morse så nös jag långa serenader och snorade rejält, det droppade. Tänkte att nu blir det illa, men efter några timmar så var det som bortblåst, knepigt värre. Blir jag förkyld så brukar det hålla på rejält i 1 ½ dygn, sedan är det över, men i dag slog min förkylning alla minirekord, är så glad.


Nu är det sovdags, så mina följeslagare på bloggen:
God Natt på er och sov sött / nattakramen
.


Av ~ Ruth ~ - 7 januari 2013 19:00


 


Jennifer fyller, så klart så vill vi hylla henne och gratta med lite blommor.

 

Har plockat bort julen i dag, allt utom gardiner i 2 fönster och några dukar, det blir i morgon för jag orkar inte stryka i kväll. Det känns så skönt att det är gjort, drar mig alltid för detta för det blir så tomt, mest saknar jag adventljusstakarna, nu får andra lampor lysa upp dessa mörka och gråtunga dagar.

I kväll börjar ”Farmen” den skall jag se, skall du ?

 

Kram till er alla gulliga vänner som besöker mig och skriver i kommentarerna.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards