~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under november 2012

Av ~ Ruth ~ - 22 november 2012 22:00

Ingen dag som går till historien, men det gör sällan mina dagar nu mera. Trotts det så vill jag undvika en tom rubrik i min dagbok (vet att jag är knäpp). Men kanske kommer du ihåg att det var jag som gav just dig en jul-topp för din blogg.


 

"Klickbilder"

Ni som är intresserade skriver bara i detta inläggs kommentarer.


Jag lottar ut en topp som du kan pryda din blogg med till jul, den har rätt storlek för ”bloggplatsen” 950 pix. När du har vunnit så skriver jag text på den, kanske också en blinkande animering beroende på vad du önskar. Söndagen den 25 utses vinnaren, kan du inte själv sätta in den så hjälper jag dig. Skriv varför du vill ha den under julen.


Har gjort flera layouter eftersom jag inte trodde jag skulle återfå det som jag förlorade på min förra dator, men tack Robin för din stora hjälp och ork med allt strul detta haveri orsakade och du hämtade hem massor för mig, otroligt många timmar har du lagt ner.

 


Dagens goda mat blev ”filead och stekt Röding och en grönsaks gratäng” med ett glas vitt till, så gott det var.

Fisken som fileades är från Värmlans mindre vatten fiskad under sommaren av min man. Älskar fisk i alla skepnader och former och nyttigt är det, massor av omega 3, är nog därför vi sällan är sjuka, peppar, peppar ta i trä….. äter mycket fisk tror det hjälper.


Kram på er vänner och bekanta, ingen nämnd och inget glömd.

Av ~ Ruth ~ - 21 november 2012 23:28

Vad i hela fridens liljor, har inte varit på bloggen innan sena natten när alla sover detta dygnet heller, och varför har inte Ruth då gjort det ???? nääää, hon har bloggstrejkat, hörde ni STREJKAT !


Vad har denna dagen gett ? inte så mycket, mycket mindre en vad jag hade tänkt mig. Åter en dag har tagit slut, vart tar alla dagar vägen som blir för brukade, blir dom bara till luft ? Har jag bara varit luft i alla åren som jag har förbrukat av min tid här på jorden, jobbat och stått i, känns väldigt meningslöst och förbryllande.


Har fått i dag stryka klart all min tvätt och känner mig väldigt nöjd, hatar det, i morgon blir det att tvätta igen, så meningslöst. Nu duggregnar det och det är +7* ute, en rå och kylig natt-luft.


I morgon skall jag plocka undan mera kläder och skor som inte hör hemma denna årstid, nu får dom vila till nästa år (om jag kommer i dom då ?) mycket kan ske fram till dess. God julmat och godsaker brukar sätta sig lite varstans och kommer hastigt, man fattar inte varför det skall behöva bli så, man får inte vara en riktig livsnjutare utan att straffas. Vad fasen, varje dag blir ju till luft likt förbaskat, så vad gör det om 100 år.


God natt och sov sött !

Av ~ Ruth ~ - 20 november 2012 20:50

Hoppade dagen i går, hade så mycket att fixa och dona med så orken tröt. Vi var och handlade i går, jag mat och Arne på systemet och köpte några flaskor Glögg och nu har vi tagit var sin mugg oj så gott det var.

   



Det finns så många olika smaker på glögg i dag, men för oss är det den traditionella ”Blossa Vinglögg” som gäller, inga andra smaker blir rätt i smaklökarna. Nu skall jag fortsätta att röja i mina mappar på datorn och uppdatera ett par hemsidor till.


Så till dig Anki, vet att du läser min blogg, nu kan du skicka det du vill ha in på din sida.


 Inte många rader i dag, men jag mår bra så ni inte undrar.


Kramen.


Av ~ Ruth ~ - 18 november 2012 23:45

Ni måste förstå att hjälpen Robin har gett mig denna helgen har gett mig så otroligt mycket, även i dag har han jobbat med datorn. Har gjort så att backupen uppdateras automatiskt kl. 3 varje em. Han har även ändrat visningen av bilder i mina mappar, samt fört över filtren till PSP som jag hade i den äldsta datorn, men tyvärr så är det många som har lagt av.

Har svårt att hinna med att kommentera och skriva egna inlägg för tillfället, så nu ligger jag efter. Nu blir det mycket att uppdatera på hemsidorna jag basar över för andra och rensa bort i mina mappar, har mycket dubbletter i mina mappar. Lämnar bara några rader här nu, klockan är långt över midnatt, men datterar tiden bakåt så jag kommer på rätt dag även nu.

Kram och god natt.

Av ~ Ruth ~ - 17 november 2012 23:45

Robin har jobbat med min nya dator i dag via fjärrhjälp, har lagt in olika program mm. Började vid 12 i dag och avslutade ca. 23, tycker så synd om han som lägger ner så många timmar av sin fritid på detta, han är värd allt guld, diamanter och rubiner som finns för mig min kära son, tackar dig av hela mitt hjärta.

 

Han har även lyckats hämta alla hemsidorna jag basar över som bara har simmat ute i rymden som jag inte har kunnat nå. Han har även plockat fram nästan allt som jag hade på laptoppen från backuppen som såg ut att vara tom, så nu har jag återfått det mesta som jag har saknat, inte klokt så mycket han har gjort.

 

Barnbarnet Jennifer, Niclas och lilla bernervalpen har varit och hälsat på oss några timmar i em. vilken söt, glad och orädd hund, helt underbar, men så är det en hund från Eklövens kennel också det känns tryggt.

 

Nu måste jag sova, ögonen går i kors, det blir en skön natt efter denna dagen, kommer att vakna med ett stort leende i morgon. Klockan är nu 01.15, men daterar bakåt så det kommer på rätt dag.

Kram på er.

Av ~ Ruth ~ - 16 november 2012 18:45

"KLICKBILD"


Visar en bild på vårat barnbarn Jennifer med sin Niclas när dem hämtade sin lilla valp ”Lexie” för drygt en vecka sedan på ”Eklövens kennel” i Sölvesborg, lyckan var stor och väntan var över.


Vi har varit och storhandlat förbrukningsvaror och diverse annat på ÖB i dag, skönt att få bunkra upp dem stora posterna och förpassa till ett rum i källaren. I kväll skall vi bara mysa och titta på TV, vi skall äta olika ostar och fullkornsrån samt kärnfria druvor, ja, ja, et glas vin är ju givet till, gott skall det bli, älskar ostar.


Tittar nu på ”112 på liv och död” tycker det är så intressant. Pratade med min syster som är i Spanien igen med sin man, kommer tillbaka når det våras och grönskan börjar gro, något som flera av er mina vänner skulle ta efter som mår dåligt av fukt, snö och kyla, vårat klimat kan inte passa alla. Hon tycker det har varit lite för varmt efter at dom kom dit, men det skall bli svalare nu nattetid, det är ju skönt. Grattar min kära syster som blev ”Oldemor” för ett par dagar sedan till 2 små flickor.


Nu önskar jag er alla en fin kväll och skön helg.


Av ~ Ruth ~ - 15 november 2012 19:13

LCHF och bantade hjärnseller.

Om ni har läst på någons blogg så förlorar man hjärnsäller när man äter LCHF (påstår denna personen), så det är nog det som är felet med mig också när jag inte har något att skriva här inne, hehe.

Skillnaden på mig och Katrin Zytomierska (som hon refererar till) är att hon har alltid har varit den hon är med speciella åsikter om allt och alla, detta började långt innan hon började med LCHF. Hur jag uppfattar henne och alltid uppfattat henne vill jag inte skriva om. Har följt hennes blogg i drygt 4½ år och har skakat på huvet många gånger och blivit förfärad, delar väldigt få av hennes åsikter och värderingar.

Så någon Katrin blir jag aldrig och hennes set att vara beror inte på LCHF dieten hon propagerar för och lägger ner all sin energi på, vissa personer är tydligen födda lite udda i sina tankegånger och värderingar om livet och andra i ens omgivning, vilket kan ge följder.

Det enda jag och flera med mig kan hålla med på är att en kraftig och överviktig kropp löper större risk för följdsjukdomar, men jag tycker alla är lika mycket värda, alla får vara som dem själva vill.  

Tror att personen som skrev om detta är ute efter att provocera (Katrins stil), men på mig biter det inte. Jag bantar inte min hjärna så att den förlorar hjärnseller, som denna personen påstår blir följderna, det är ej heller orsaken till Katrins uttalanden på sin blogg.

Så bra som min kropp mår i dag har den inte mått dem senaste15 åren, blir jag tomsig i huvudet så är det många som blir lite glömska med åldern och jag blir nog inget undantag vill jag tro, det får dem kommande åren visa.

Så du min föra detta bloggvän, försök att hitta annat att blogga om. Hur många av dina vänner känner till Katrin Zytomierska, och bryr sig om henne? näää, men du ville provesera om LCHF och jag vet vem du riktar ditt inlägg till, jag bryr mig inte om dina åsikter, det bottnar nog i att det har varit tyst för länge nu.

Tänk på en sak, behandla andra som du själv vill bli behandlad.

 

Nu skall jag hälsa på er alla som har kommenterat i mitt förra inlägg och se vad ni har haft för er och vilka funderingar ni har.

Kram till er mina vänner.

Av ~ Ruth ~ - 14 november 2012 21:30

Har ordnat sådant som har legat efter den senaste tiden, men det var inget evighetsjobb men det behövs en karl i mellanåt för vissa saker när det gäller såg och skruvdragare mm.


     



Sover längre på mornarna nu när gubben är hemma, vilket innebär att jag får äta frukost själv på morgonen, men det är jag van vid. Nowah ligger i husses knä och suktar efter min mat på tallriken, får så dåligt samvete så jag delar ofta med mig en smakbit.


Har bakat mina små frukostbröd i dag. Inget regn men åter en grå och fuktig dag, nu + 10 * så det blir en varm natt. Samtidligt som jag skriver nu så tittar jag på 3:an och programmet ”Stalkers” med Hasse Aro, fy för att bli utsatt för sådant.

Kram på er alla där ute.



Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards