~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

Ett svar eller ???

Av ~ Ruth ~ - 21 oktober 2012 21:59

på gårdagens himlafenomen med det rödbruna och blänkande på himlen som förbryllade mig, du vet vad jag syftar på om du läste gårdagens inlägg. Läste på Aftonbladet i fm. om blodregnet som var laddat med sand från Sahara, som var på väg mot Sverige. Kunde det varit sådana moln ? vi fick inget regn som tog ner det mot marken, men varför det var ett ljussken så påminde om ett lätt norrsken ?

En trolig förklarning som jag har fått kunde vara ett solfenomen mot den röda sanden som orsakade fenomenet, precis som vid ett riktigt norrsken. Har slutat fundera på detta nu, får nog inget riktigt svar hur jag en vänder och vrider på det, men det är väll inte meningen att man skall veta allt här på jorden som sker heller.

    

Höstens alla fantastiska färger innan höststormarna blåser bort allt det vackra.



Jag kämpar varje minut med mitt rökbegär, många säger att det skall vara så enkelt att sluta, men inte för mig och många andra. På dessa 14 dagar jag har kämpat så har jag trappat ner till 1riktig cigg per dag, (16 cigg har det blivit under dessa 2 veckor) tycker det är en bra början, att sluta tvärt är inte ens att fundera på, det fixar jag inte, förut innan start så blev det ca.12 varje dag..


Skall berätta mera om min E-cigarett en annan dag när jag har kommit längre på min väg mot en rökfri kropp. Fortfarande värker det i hela kroppen, men det gäller att stålsätta sig.





     

Dem 2 första fotona är på pensionären Saidie. Bild 3 är: Rozzie, Debbi och Nowah.



Nu är det sista nattkissen för hundarna, det är mjölkvitt ute av dimma så ingen idé att titta upp i kväll.

        




 
 
Ingen bild

Love

21 oktober 2012 22:47

En hälsning så du ser att jag inte ramlat av pinnen. Allt känns bättre nu och jag tar nya tag. Det har varit regn regn o åter regn så gräsmattan är genomdränkt.Har packat in trädgårdsmöblerna i en presening i dag och gräsklipparen i förrådet. Faktiskt längtar jag till att kolla kartongena med adventsbelysningar men om en månad är det dags.Hoppas det är snö då. Tycker du är superduktig som kämpar mot rökbegäret. Det är nog rätt väg att minska ner undan för undan och verkligen viktigt för hälsan. Lycka till!
Kram o ha en fin vecka.

 
Bettan

Bettan

21 oktober 2012 22:48

Hade mina tankar åt detta med sahara sanden. Men tyckte inte att det stämde riktigt. Men det är nog som så att detta får vi inte veta i alla fall =). Men kul när man ser något som kanske inte alla får skåda.
Duktig du är som kämpar på. Men måste fråga om jag fattade dig rätt. Du röker alltså max 1 riktig cigg om dagen ca. Eller röker du 16 cigg om dagen? I så fall undrar jag hur mkt du har rökat per dag innan.
Konorna du såg mig köra är den helvetes banan som bara bråkar med mig. Hoppas innerligt att jag ska få den andra modellen. Men med mitt flyt så blir det la denna =) Bara att gilla läget. Timmarna räknas nu neråt å det kan bara bli bra eller rent ut sagt skit. hur som haver ska det göras, så får vi hoppas på bra reslutat.
kram å sov så gott vännen min <3

http://walkonfire.bloggplatsen.se

 
Carina, Boris och Gänget

Carina, Boris och Gänget

21 oktober 2012 23:49

Roligt att få se något som skulle kunna vara det man tror inte finns.

Du är duktig med att försöka sluta med pinarna.

Söta vovvar, det är fina pensionärer du har!

Kramen från oss alla

http://eklovens-fotoblogg.bloggplatsen.se

 
Corina

Corina

22 oktober 2012 05:17

Din teori stämmer säkert ! Du gör det bra med rökningen ! Keep up the good work ! Själv tuggar jag tuggummi för tillfället för att inte röka. Kram !

http://corina.bloggplatsen.se

 
lillis

lillis

22 oktober 2012 06:35

Det är inte helt lätt att sluta röka, men försök med lite hjälpmedel, men jag tycker att du är duktig som trappat ner.
Vacker höst bild och fina bilder på dina fina hundar
Ha en bra dag min vän
Kram på dig

http://danslillis.bloggplatsen.se

 
Cina

Cina

22 oktober 2012 08:08

Klart att det var blodregns moln du såg jag tänkte på det när jag la mig igår kväll att jag skulle gott upp o skrivit det i din blogg.
Hade hört så mycket om detta på radion i fredags men jag orkade inte starta upp datorn igen.
Och det slog mig precis som jag la mig.
Sedan läste jag ju om det i tidningen för jag läser ju aftonbladet nr jag går i säng.
Jaja nog om detta.
Nu önskar jag dig en fin måndag.
-1 grad här just nu .
Solen verkar komma fram idag!
Vi får hoppas.

Kramen

http://heavenladyn.bloggplatsen.se

 
Gun

Gun

22 oktober 2012 08:20

Kan nog säkert vara sanden från Sahara... Snart rymmer jag till jobbet:)!! Gubbsen har kommit men jag är enbart bara glad att få det gjort efter all väntan.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
ansepanse

ansepanse

22 oktober 2012 10:43

jaha, den röda sanden från Sahara, ja, det kunde det ju verkligen vara
inte visste jag att du röker, vad duktig du är som beslutat dig för att sluta, jag peppar dig till stordådet :) fortsätt i den riktningen bara, jag kommer ihåg när min pappa slutade tvärt efter att ha rökt i 40 år, läkaren gav domen att slutar du inte röka så lever du inte länge till, då slutade han och det gick bra
vilka fina vovvar du har :) jättesöta är de
bamsekramar vännen

http://kinaguld.blogg.se

 
Ingen bild

Lambergsfrua

22 oktober 2012 12:44

Det är troligen Saharasand, även om vi bor långt därifrån. Om jag inte minns fel hade vi något liknande fenomen här för många år sedan en vinter, då snön färgades rödbrun.
Du är verkligen beundransvärd som kämpar mot ditt röksug.
Styrkekramar,
Lambergsafrua

 
Maria

Maria

22 oktober 2012 16:55

Det är nog inte meningen att man ska veta allt, precis som du skriver. Men det är häftigt när man får se något som man aldrig sett tidigare.
Cigaretter det är ett gissel. Och det är inte alls så enkelt att sluta som en del säger. Jag MÅSTE ta itu med min rökning, men jag slutar nog tvärt, det där med att trappa ner det har jag testat och det funkar inte på mig. När jag lade av i januari hade jag Zyban som hjälp, var superbra. Kanske får jag kontakta min läkare så jag får tabletter utskrivna om jag inte klarar det själv.
Ha en fin kväll!
Kramisar Maria

http://airams.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2016 19:48

      I dag med sommarväder så insåg jag att gräsmattan behöver ansas. Efter någon timma tittade jag upp mot det blå och såg ett hotfullt moln där uppe, då tänkte jag, ingen idé att börja, snart regnar det, går nog bättre i morgon. Är så duktig...

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2016 23:30

      Det skulle vara en regnfri dag i dag, men ut på dagen kom en störtskur som heter duga, sedan klarnade det upp och en dubbel regnbåge uppenbarades på en nästan klar himmel.     Har kokat lite sylt i dag, blåbär och svarta vinbär, m...

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2016 23:21

2 dygn med höststormar med stormstyrka 20-23-m/s och regn, nu i skrivandets stund är det bara +5*, värmen är nog över, jag gillar höst och vindar så jag sörjer inte.  Jag har inte varit i riktig form den senaste tiden, datorn har fått vila för det me...

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2016 23:45

Har så mycket om och kring mig på dagarna, lediga stunder stickar jag och på kvällar tittar jag på Tv. Vart tar dygnets alla timmar vägen, hinner inte gå upp på morgonen så ”blink, blink” så är det sängdags igen.     Hjälper doter...

Av ~ Ruth ~ - 25 juni 2016 14:55

    Naturen står i sin fulla prakt och kvällarna förpestas av knott och mygg, brukar vara rätt förskonade här på somrarna. Nu har jag köpt en mygghatt annars kan jag inte gå ut med hundarna på kvällarna. På dagen blåser det och då finns inga ela...

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards