~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under september 2012

Av ~ Ruth ~ - 4 september 2012 22:28

Nu kommer vi inte ifrån att det faktiskt är höst på riktigt, märker det mera och mera för varje dag som skrider fram, fårskinns tofflor och kofta inomhus är inte sommarvärme.

I natt och i morse riktigt tjock dimma och det är grått och regn, riktigt duggregn som gör att det blir så fuktigt och rått inne, har satt på värmen i dag så luften torkar upp inomhus.

Tror att mördarsniglar har börjat känna av klimatet och går till ro för höst/vintervila. En och annan hittar jag som då verkar väldigt slö när jag plockar den, lite stela och ½-döda, normalt rullar dem ihop sig, men inte nu längre. Skönt att mördarsniglarna är på reträtt, snart kan jag lägga bort saxen och pannlampan för kvällsronden till nästa sommar, mörkret kommer tidligt nu på kvällen.

Har tvättat flera maskiner i dag så nu är allt rent, i morgon blir det till att stryka. Har hängt kläderna i källaren, inget väder ute för klädtork, missar den friska doften av vindarna, men så fick det bli.

Nu när det är så många program på TV:n som jag vill följa är det svårt att hinna med sena bloggkvällar. Nu skall jag se Robinson på datorns PLAY innan jag möter min kudde med välbehag och en gäsp.

Kram på er alla mina vänner och godnatt kramen.

Av ~ Ruth ~ - 3 september 2012 22:41

Att jag skulle droppa dagens inlägg, jo på fullaste allvar, fullt upp i dag och TV hela kvällen. Eftersom ”Det okända” inte har kommit till Play ännu så slänger jag in några rader. Har tittat på Tv sedan ½ 8, vem missar Helge Skog? inte jag i alla fall. Sedan blev det ”Robinson” följt av ”Underbart är kort”, det sista programmet är ett härligt program, en underbar dokumentär har du missat det så hittar du den här: ”KLICKA HÄR” och titta.


Förövrigt så har det varit en solig och fin dag. har klippt gräs som är en tät återkommande syssla fram till senhösten när man bor i villa. Tog sedan ett skumbad på 1 ½ timma, blev chockat hur långt bad det blev när jag tittade på klockan, somnade nästan i karet, det var svårt att hålla ögonen öppna, ett härligt bad som luckrade upp all död hud som inte en dusch fixar.


Har så förbenat ont i mina lårmuskler, varför vet jag inte, kanske sviter från gårdagens kliv upp och ner från trappstegen för 8 fönster med gardinbyten.


I dag har jag rensat gubbens garderober, även mina ägna, det blev 3 rågade plastsäckar, klädinsamling vid brevlådan i morgon vid 8 tiden. Ett 10 tal skjortor ej uppackade från gubbens skåp, en massa tröjor, byxor och T-shirts, även kavajer och kostymer. Han har inget jobb längre som kräver sådan klädsel och då är det bara att avyttra, kanske kan det komma någon annan till nytta och glädje.


Detta är i korta drag min dag.

 

Av ~ Ruth ~ - 2 september 2012 20:00

Jag struntar i att slänga in något givande inlägg i dag (om jag nu någonsin brukar göra det hehe :(  
Lugnt på allas bloggar, så även här och hemma.

Men kikar in och kommenterar på era bloggar som kommenterade mitt gårdagens inlägg.

Har inget Rocken Roll kul att berätta om denna dagen, den är precis som vanligt med andra ord..

En höstruskdag har vi med gråväder och regn, en typisk höstdag.

Hade tängt att sätta in en höstlayout här i dag, men får vänta en vecka till eller 2.

Kan visa dem återstående bilderna som jag tog på mina blommor ute här om dagen.



”Du kommer säkert ihåg att alla småbilder är klickbilder”



         


Massor av söndagskramar !

Av ~ Ruth ~ - 1 september 2012 18:04


Ny månad, höstens första dag och en vacker måne.


       


"Alla små bilder är klickbilder och förstorar"



I går var det fullmåne, tog några foton, sällan som det är en klar himmel så man får ta tillfället iakt.Har experimenterat lite med ljusinställningarna på kameran.



Var i färd med att koka mitt frukostägg när telefonen ringde i fm. vi är i Gråbo så gå ut när vi kommer, har en blå Volvo. Det var min vän Madde och hennes pojkvän som var på inåtgående. Jag förstod genast varför jag skulle komma ut.


Dem hade hämtat en liten tikvalp, den minsta valp på 8 veckor som jag någonsin har sett det var en Chihuahua, inte större en, en nyfödd Berner Sennen valp.


Så tuff denna lilla vovve var, när mina hundar nosade på den så gick den lilla svansen av glädje, även om man är lite så känner man sig stor. Ute på gräsmattan sprang den omkring i det fuktiga gräset utan att vara misstänksam och låg. När dem kommer hem så får deras 2 katter vaktas, dom kan tro att det är en liten råtta :(


Som vanligt så tog jag fram kameran och resultatet kommer här:



       


     


    
Det blev många foton I dag.


 




Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards