~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under september 2012

Av ~ Ruth ~ - 12 september 2012 19:28

hela dagen, ett knepigt väder, fick hänga min tvätt i källaren i dag. Den rena tvätten som har legat är klar och förpassats till lådor och garderober, men konstigt nog så blir det alltid nytt som skall strykas i morgon så då är det dags igen. Vet det är många som aldrig stryker, men jag anv. ofta tunikor, skjortor och T-shirt, det tar jag inte på mig skrynkligt, tycker det ser sunkigt ut. Men har fått lite överseende, förut strök jag även trosor haha.  

Inga stora händelser i dag, har suttit i telefonen någon timma och vid datorn och gjort uppdateringar på Kennelsidor, dagarna går så ofantligt snabbt och nu är det TV-dags.

Cina fyller jämna år i dag, klicka gärna in dig ”HÄR” och gratta henne, då blir hon glad, skriv inte att jag har skvallrat hehe.  

 

Av ~ Ruth ~ - 11 september 2012 19:11

 


Vilket väder som har varit i dag, riktiga stormvindar och sedan vid 4 tiden i em. så har regnet vräkt ner, så kraftiga skurar. Var till torget med min cykel i dag för att hämta medicin till gammeltiken och lite mat. Kom små fina droppar när jag var på hemvägen, efter ett par minuter när jag väl kom in så vräkte det ner, vilken tur jag hade.

I dag har jag tagit det rätt så lugnt. Har faktiskt inte så mycket att berätta, men vill bara ge ett livstecken. Har börjat göra en höstlayout för min blogg, men jag blir aldrig nöjd, slänger och slänger, får sätta in något annat tills vidare, det är inte riktigt höst ännu så jag hinner säkert. Har suttit vid symaskinen och sytt några sömmar här och var på sådant som skulle lagas och blivit liggande, samt några jeans som har blivit för stora som jag har förminskat i midjan. Så småpysslat har jag gjort i dag. Snart är det TV:n och Helge Skog ½-8, sedan Ung & bortskämd och avslutar med Hollywood fruarna. Under pauserna på dessa program så hälsar jag på hos er.

 

Av ~ Ruth ~ - 10 september 2012 20:50

3:dje dagen med full perra här i huset, jag ser nu ett klart resultat framför allt när jag tittar ut genom mina rena fönster och för övrigt omkring mig även om inte allt är 100%, huset är stort och har för många rum, omöjligt att ha allt tipptopp.

Som flera seger så vet jag att ”ingen tar jobbet ifrån mig”, med jisses så glad jag skulle bli om så vore, då skulle jag lägga mig på soffan och käka praliner. Tänker man att man skall ”göra det en annan dag” så har det tillkommit nya saker som bör göras, till slut så blir det bara rappakalja av allt, eller en stoppad görasakerkorv.

Aldrig mera samla på mig och tänka en annan dag, nej samma dag skall det bli, hoppas jag klarar att hålla det nu. Skall inte behöva en lapp på kylskåpet vid min ålder som talar om för mig vad jag skall göra, det är slut med det nu (tror/hoppas jag).

Har nu tittat på TV:n sedan ½-8 med Helge Skog. Nu mitt Favvo program ”X-factor”, gillar musik tävlingar, efter det ”Underbart är kort” sedan avslutas min kväll med ”Det okända” på PLAY, fasiken för dessa TV: krockar. Som ni förstår så blir det en sen kväll, ve’tte katten om jag hinner besöka er i kväll, får se, får, se…

 

Av ~ Ruth ~ - 9 september 2012 19:25

Man skall hålla vilodagen helig, men det har jag blundat för, försökte intala mig att det var en vardag och se det fungerade, ”bäst att smida medan järnet är varmt” som det så finurligt heter.

Har jobbat i nästan 6 timmar även i dag, tog även upp tvättkorgen för att stryka när allt ändå var framme för det göromålet, men kroppen sa stopp, hjärnan ville mera men inte kroppen. Blev så slö och tung i benen efter middan, får känna mig nöjd med det jag har utfört, hoppas det kommer flera dagar efter denna, men man kan aldrig vara hundris.

Nya strykningar på lappen som hänger på kylskåpet, det går framåt. Nu tittar jag på ”bingolotto” men jag är lottlös, roligt att se folk blir glada. Inga foton i dag, vädret har inte varit så strålande och regn har det kommit.

 


Av ~ Ruth ~ - 8 september 2012 20:00

blev en dag då jag fick beta av lite av förutbestämda jobb som har halkat efter, känner mig väldig nöjd. I 6 timmar har jag hållit på nonstopp. Åter dammsugit golven, tvättat golven, dammtorkat, putsat 3 fönster, strukit gardiner och hängt upp, så nu har jag gjort ett långt streck på listan jag satte upp på kylskåpet i går, se den funkar haha.

 



Middagen är avklarat och nu sitter jag här och njuter av ”Fransk Brie” och fullkornsrån, inget vin, har en stor plåt som jag har lagt över översta lådan på skrivbordslådan därför ser det tråkigt ut, men ett bra bord för småsnask.  


Apropå vin så kan jag berätta hur mycket vin jag har skvalpat i mig sedan påsken, joho då det har jag 100% koll på serru. Öppnade en Bag in box 3L med vitt vin i påsken, det är bara jag som dricker det, gubben vill ha rött, därav har jag koll. Tog det sista glaset förra fredagskvällen, i 5 månader räckte den, är jag en vinalkis då ? själv tycker jag inte det förståss.


Spritdrycker dricker jag aldrig (sällan) bara om det är partaj så kan jag ta en drink när jag blir bjuden, öl, nix, kan ta ett par munnar det räcker. Jopp, nu vet ni även mina dryckesvanor, vad mera går det att berätta om mig själv ? jag har ju alltid lämnat ut mig i bloggen men har inget att skämmas för (tror jag) eller är jag för dum att fatta det ?.


Nu skall jag se på ”Körslaget”

 


Av ~ Ruth ~ - 7 september 2012 19:14


   


Fy böveln vad en vecka går snabbt, vart tog denna veckan vägen och inga stordåd blev det från min sida, hur blev det för dig?

Att planera min vecka har jag slutat med, för inget blir som den planeringen jag har föresatt mig. I dag skulle jag städa färdigt på andra våningen, men jag började med ett nytt projekt, så typiskt mig. Här om dagen tog jag fram ny gardiner för mina 2 köksfönster och dessa ligger fortfarande på byrån.

I dag har jag bytt jord och krukor samt delat på flera blommor, skyfflar hela tiden mina planerade och påbörjade jobb bakom mig.

Tvätten som skulle strykas hänger fortfarande i källaren. Varför har jag så många järn i luften när jag hoppar hela tiden, Ruth i ett nötskal.

Tror jag är ensam med mitt problem, det känns inte bra.

I kväll blir det ”Fångarna på fortet”, då kan jag sitta stilla den stunden utan att hoppa som en virrhjärna. Har nu skrivit en lista och satt på kylskåpet på saker som skall fixas i helgen och kommande vecka. Nu skall jag beta av systematiskt så jag kommer ur detta dillemma.

 

Önskar er alla en trevlig fredagskväll och helg !

 

Av ~ Ruth ~ - 6 september 2012 19:24

att jag skulle sätta in ett inlägg tidligare på dagen men det var svårt. Har städat på 2:a våning i dag, men har kvar lite till, har helt enkelt inte lust längre, fortsätter jag då så slarvar jag och så skall det inte vara, då tar jag time out.


     



Solen sken så fint i dag så jag var till torget vid 2 tiden, var in på spel/kafé/tobak-butiken,Intog en god sallad med lax och räkor och avslutade med en mjukglass med nötkross.På em. kom det obligatoriska regnet som vi är vana vid. I natt var det bara +2 ute.


Satte mig här för att göra ett inlägg, satte på TV-4 och då visades ”112-på liv och död” då blev jag fast med det, hur svårt blir det då att skriva här då? har nu kommit till nyheterna och då lyssnar jag bara, men blir disträ så det är lika bra att avsluta. I kväll är det sista avsnittet på Robinson, det var hets för att visa denna serie, varje dags körande.



   

Det som är grått är i verkligheten vitt, både vägg och ram.


Kan visa en stor tavla målad på duk som jag köpte på Röda korset här om sistens, den är mörk och dyster, månen lyser genom molnen, den är mystisk och nattmörk, kan stå och titta på den och förväntar mig att ett rådjur skall dyka upp vid vattenbrynet, men det blir inte så förståss, det är bara i min fantasi. Nu börjar ”½-8 hos mig” så nu säger jag tack från mig.

 


Av ~ Ruth ~ - 5 september 2012 21:34


     


Nej, jag har inte köpt en Hamster i bur, men jag har blivit en hamster själv, hamstrar inför vintern. Var till torghandeln och köpte massor av grönsaker, palsternackor, kålrot, kålrabbi, vitkål, morötter, selleri och purjolökar, samt en konstig grönsak som jag inte vet vad den heter, fick använda mig av 2 grytor, en 12L och en 9L.

I 12 L. grytan,  den stora grytan hade jag en stor bit fläskkarré, i den minsta grytan rökt kassler, båda grytorna blev supergoda.

 

Grönsakerna är så fina och billiga nu, exempel vitkålen 95 öre per kilo, max 2 kålhuvuden per kund, den ena vägde 3,2 kg och det andra strax under 3 kg. då kan du räkna ut vad dem kostade (strax under 6 kr. för båda till sammans), löjligt billigt. Tänk så många middagar jag nu bara kan plocka fram ut frysboxen till hösten och i vintern, med en god LCHF- macka med ost till.  


 


Köpte med lite olika nötter att mumsa på under TV-kvällen. Har tajt med tid för bloggen, för många program som jag vill se, måste börja blogga innan kvällen kommer så jag slipper skriva under pauserna på TV:n. nu börjar Dallas.

 

 



Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards