~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under september 2012

Av ~ Ruth ~ - 20 september 2012 20:00

Tror Norton kämpar hårt med min bebis, Trojanen Zorroaccec.B har fått en följeslagare som heter: Trojan  Gen.2. vet att en trojan kan döpa om sig när den kommer in i en dator, kanske är det samma elaking som spökar med datorn. Får överväga att konsultera med barnavårdscentralen, kanske behövs det både operation och transplantation innan allt blir helt bra. fortfarande tar det tid att öppna sidor eller program på datorn som är viktiga för mig, och ofta låser den hela alltet.


       



Nu har jag 4 olika färger på mina Streptokarpus/Kornett blomma, måste dela på det som är i krukorna, men har så svårt för att slänga bort, i nuläget har jag 14 krukor fulla, skall jag spara allt så blir det 3-dubbelt och det går ju inte för sig. Den vita med mycket blått i knyckte jag 2 blad när vi var på återbesöket efter ögonoperationerna och båda rotade sig och blev nya plantor.


I natt mullrade åskan i fjärran, det blev bara 2 smällar, men strömmen har troligen varit borta en stund, för alla elektriska klockor bara blinkade. I sommar har vi inte haft någon åska över oss, bara på avstånd, det är jag så glad över. Skurar i dag också från och till.

 


Av ~ Ruth ~ - 19 september 2012 19:45


        


Tycker det går lite lättare att öppna sidor i dag, tror också att allt löser sig med den uppgraderat Norton, flera gånger i dag så har programmet blockerat Trojanen som envist pockar på, kan vara det som senar uppladdningar av sidor.

Fy vad jag var rädd när det pågick, tänkte att nu är det slut med min blogg och alla vänner går förlorat, men nu hoppas jag att ni stannar kvar och att allt blir fridens liljor.

 

I dag köpte min man en ny datormus till mig. Har genom många, många år haft trådlös, men tycker att den senaste slukar för mycket batterier och har jag då inga laddade så går det inte att göra något, men nu har jag en med sladd. Dessa möss är bättre numera eftersom det inte finns kula under som det var på min första datormus och sladden är mjuk och följsam, riktigt behaglig enligt mitt tycke.  

 

En kylig höstdag har vi i dag, men rätt mycket sol, men för årstiden en skön dag bara man klär sig därefter och det måste man ju.

    

Av ~ Ruth ~ - 18 september 2012 21:45


 


Kunde knappt sova i natt när min baby var så sjuk, när jag väl somnade så drömde jag elaka drömmar och vaknade med svag huvudverk.

Det var en rejäl elaking som besökte min dator. ”Trojan var namnet”, den slog ut alla program och petade bort ”Norton” så den var oanvändbar. Sonen Robin levererade första hjälpen i morse, hur datorn kan startas i felsäkert läge, då gick det att komma in, men elakingen gick inte att få bort, Norton var utslagen.

Min man fick telefonkontakt med Norton och dem gav fjärrstyrning på min dator, kopplade in virusskyddet och uppdaterade till det senaste. Nu fungerar det, men den är så seg och trög så det går nästan inte att komma in på olika sidor. I 6 timmar satt min Arne och stirrade på skärmen under tiden behandlingen pågick.

Kommer att ligga lågt med att besöka er i kväll och hoppas på ett under till slut så jag får tillbaka full kapasitet.

Kram på er.

Av ~ Ruth ~ - 17 september 2012 17:05

HAR FÅTT VIRUSSKIT PÅ MIN DATOR, KOMMERR INTE IN PÅ NÅGOT, KAN INTE ÖPPNA EN BILD I EN MAPP ENGÅNG, HOPPAS FÅ KONTAKT MED MIN SON ANNARS SÅ FÅR JAG LÄMNA IN DATORN. SKRIVER NU FRÅN EN ANNAN DATOR. VILL BARA MEDDELA DETTA.

KRAM RUTH

Av ~ Ruth ~ - 16 september 2012 19:55

Jooo, på riktigt alltså, nu är det bara att konstatera fakta, bara grått trist och regn.

Så nu har jag satt in min höstlayout, har haft så ljust på min blogg hela sommaren så nu ville jag ha en skarp kontrast till detta och det blev ju riktigt mörkt och mysigt.


Den jag gjorde först för mig kan ni se på Bettans blogg nu, hon ville ha den, hälsa gärna på henne och lämna en kommentar, tror hon blir glad då !



Nu är tiden inne för att tända ljus och börja mysa utan dårligt samvete, läsa böcker och slöa på soffan, nu går vi till vilan efter sommaren, precis som alla växterna ute.


..................................




Hav tack ljuva sommar för allt vad du gav
av blommande ängar och glittrande hav,
för böljande fält av vete och råg.
I minnet skall leva allt vackert vi såg.


Nu lyser rönnen bland björkar och al,
hör syrsorna spelar långt nere i dal.
Med vemod jag skådar senhöstens
blomma, Gulsporre skön jag väntat dig komma.

..................................


 



Min bloggvän Anita fyller år i morgon, kosta på dig att titta in till henne och gratta, då blir hon överraskad och glad.

Ha en trevlig kväll mina vänner.


  




Av ~ Ruth ~ - 15 september 2012 18:35


 


Skrattar åt kvällen i går,  mitt vita var slut så jag tog ett glas rött till chipsen, som vanligt så kom denna förbaskade hickan efter 2-3 sväljer det slår aldrig fel. Hade plastpåsen redo, andades en liten stund i den för att tunna ut luften i lungorna och då gick det över, fick upprepa det par gånger till innan glaset var tomt, efter ett tag fick jag halsbränna, men har medel för det också, varför utsätter jag mig för detta bara för ett glas vin ? ja, ja, skall man frossa så får kroppen lida, det är övergående, men jobbigt när det pågår.

 

I dag har det inte regnat så jag fick min kraftiga motion med gräsklippning, den stora mattan slet jag med, det är så mycket mossa i den och det var mycket fukt, så fasen vad det var drygt. Nu hoppas jag att detta slit snart är slut för denna sommaren.

Snart börjar det på TV:n då skall jag slappa fram tills sovdags.


 

Lördagskramen

Av ~ Ruth ~ - 14 september 2012 20:16


 


Fy satan i gatan vilket väder det har varit ½-dagen, kraftiga skurar och starka vindar, men det är ju vardagsmat så vi har ju blivit vana.


    



Brukar ni ha fredagsmys, vad blir det i så fall som dukas fram på vardagsrumsbordet.


Själv kom jag inte till torget för att köpa mig något, men har en påse med chips som ligger i skåpet så det får det bli lite potatiskross i min mun, men det får ju inte du stoppa i dig tänker du, jooodå, tar 2 Glucosanol  ett tag innan, det tar bort 60% av kolhydraterna.


 


Tycker jag vill fira att jag har färgat håret i dag också, men det blev lite snålt med en förpackning färg nu när håret har blivit så långt, det blev mörkare i topparna, för jag hade mörkare innan, nu valde jag Askblond, en nyans ljusare. Ja, ja, men utväxten är borta, och lite fräckt blev det också med det mörka längst ut, kanske göra mörka slingor för att jämna ut det lixom.

Nu är det paus på ”fångarna på Fortet” snabbt in med några rader.


Önskar er en trevlig TV-kväll.

Kram på er.

Av ~ Ruth ~ - 13 september 2012 19:25

Bild från förra hösten i repris.

 


Har inte haft så mycket för mig i dag, har nog förbrukat mycket av min ork dem senaste dagarna. Har stickat någon timma, druckit kaffe, ändrat till höst på några bloggar, och tiden flyr iväg som en oljad blixt och nu är det kväll.

Min dator har jäklats några dagar och kunde inte avhjälpas med min då system återställning som jag gjorde, så jag fick kontakta en dator suport.

Problemets början var att jag inte kunde klicka på en mapp eller en sida, inget skedde, trodde först det var musen, men när jag gjorde en omstart så fungerade det ett tag igen, detta pågick någon dag. En ruta började poppade upp ideligen och mattade skärmen, nu var måttet rågat.

Han rådde mig att backa datorn en längre bakåt i tiden och nu blev det fixat, svårare en så var det inte, är så glad. Fick tipset att skriva upp på almanackan varje gång det kommer en uppdatering så jag kan backa tillräckligt långt om det strular, man lär sig hela tiden.

 

Ha det gott alla mina vänner.

 

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards