~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under februari 2012

Av ~ Ruth ~ - 21 februari 2012 19:30


   


Jag har en svaghet som har gjort mig förvirrad många gånger i livet (har alltid varit så), jag kan höger och vänster, men väderstreck är jag helt värdelös på. Har en gammal kompass och hur den en pekar med sin pil så tror jag inte på att den är rätt, min hjärna vill peka åt andra hållet kanske är den för gammal, eller ? det är så förbryllande när inget stämmer i min skalle. När jag var barn och stod på ladugårdsbacken då hade jag detta fullt på det klara, men förflyttade jag mig 1500 meter så blev det fel. Är jag ensam om detta trista snurr i mitt huvud ? jag tror det, eller ?.


       



Men ett tror jag att är klart för mig, våren är på väg, och mina blommor frodas i köksfönstret. Har varit + 8* i skuggan i dag, inte är det temperatur för vinter, men ack nu -2* fattar nada ingen ting. Både väderstreck och våren går över mitt förstånd.


Nu skall jag lyssna på Helge i ”½-8 hos mig” på 4:an, han gör mig alltid så glad och fnittrig med sina snabba repliker som alltid träffar mitt i prick, sådant gillar jag.


Kram till er alla.


Av ~ Ruth ~ - 20 februari 2012 23:30

Har Apoteks handlat

     


Har ni tänkt på så många bra att ha saker det finns på Apoteket, jag vet. Denna näsvidgaren började med för 15 månader sedan och har använt den varje natt sedan dess, har blivit beroende. Vaknar aldrig stup i kvarten nattetid och är knasttorr i munnen, min man klagar aldrig på att jag snarkar, fridens liljor råder varje natt. Mina näsborrar har vidgats även på dagtid så nu slipper jag andas med öppen mun som en hungrig fågelunge och har ingen muntorrhet..


Köpte även denna omtalade Bio-Oil som nu skall testas. I korta drag vad den är bra för: ärr bristningar, ojämn hudton, åldrande och uttorkad hud, samt pigmentfläckar mm.


Har känt mig så orkeslös så det blev även en burk med vitamin D, lite sol under vintern kan ge D-vitaminbrist och trötthet, nu skall jag bli piggelin (hoppas jag).


Har beställt tid för hälsokoll den 8 mars, vet inte om min kropp är i ballans så det skall bli en massa provtagningar och läkarundersökning. Det är nog 10 år sedan jag besökte läkare och provtagningar. Skall bli ett intressant möte, men avskyr stick i fingret och blodtappning grrrr. Nu skall jag glömma detta och gå och sova.


Kram och god natt.

Av ~ Ruth ~ - 19 februari 2012 18:11

Har inte känt mig så piggelin i dag, småfryser trotts sol och varmt väder, är så hängig och trött, nog är min kropp kanske nött. Har haft besök av sonen Jerry och 2 av deras 3 pojkar i dag, det livade upp min tillvaro.

    


Försökte ta några kort på pojkbarnen men se det var näst intill omöjligt, dom är som farmor vill inte vara med på bild, 2 suddiga foton på Kewin, korten på Liam blev bara sudd. Måste vara snabb i obevakade ögonblick så fokusering var det inte tals om, ej heller blixt.

Nu är det så gott som barmark ute, får se om det kommer något mera vitt i vinter.

PS. biffarna jag gjorde i går var goda, och inte heta av chili, men skall testa andra saker i också nästa gång, Inget fel på dessa mera en att jag skulle stekt löken mjuk innan jag la den i biffen.

Får se om jag orkar hålla mig vaken så jag får se 3 av mina program på TVn i kväll.

♥ Kramar till er alla ♥


Av ~ Ruth ~ - 18 februari 2012 17:20


       


Det regnar och skvalar ute hela dagen, snön försvinner mer och mer, fryser detta på nu så blir det bara isgata ute på gräsmattan för hundarna. I går som det var så underbart när jag tog dessa fotona, fantiserade om att jag snart kunde sitta på denna bänk och lapa sol, gräset skymtade vid häcken och kvällssolen var bara så fin. Tog en bild nu och vad berättar den ? blött och isigt, nää vänner det var bättre (förr, nej) i går.

  


Gjorde fyllda panbiffar som nu skall stekas, tunna platta som jag la dubbelt. Fyllde med rå lök, penslade på Chilisås (starkt tror jag) Oreganokrydda och Västerbottenost, la en biff över som lock, men jag ångrar Chilisåsen.


Är ju så känslig när det svider i munnen, så jag frågade gubben om han trodde det skulle bli starkt. 

Han: tror inte det.

Jag: tycker jag det så får du äta upp alla.
Han: då är middagen klar för mig i tre dagar, vad gör det ? (han menar det) haha, han bryr sig inte om att samma mat äts i flera dagar, han är så tacksam för det som bjuds. Ja det skall bli intressant att äta dessa.

Det blir en gräddsås med kapris till samt grönsaksgratäng, sistnämnda kan jag ju äta om det krisar.

Ha en fin kväll // Kramen


Av ~ Ruth ~ - 17 februari 2012 23:04


         


Jag tror baskemig att det går mot vår + 5* i skuggan och vackert solsken. Var ute en sväng i dag och hade kameran med. Fick en fågellimpa på bageriet och matade fåglarna vid bron, det är ju en poppis syssla när man blir äldre :D jodå, jag har kommit dit och trivs med det.


  



Köpte med mig Chinamat hem strimlad biff i currysås, åt så man skulle inte tro att jag hade fått mat på flera dagar så gott var det. Orkar inte skriva mera så ni får nöja er med detta.


♥ Kramar till er alla ♥


Av ~ Ruth ~ - 16 februari 2012 19:34

Somliga dagar passerar utan några händelser att återge på bloggen, i dag är det åter en sådan dag. Vädret orkar jag inte kommentera dag ut och dag in, men kan avslöja att det är vinter fortfarande :)  


  


Hade besök av Stina på Lackarebäckens kennel i dag det var trevligt, fick hälsa på hennes ståtliga Bernertik ”Larizza” och fick gosa en stund. Hon har så fina hundar så besök gärna hennes "kennelsida". Det blev dagens glädjestund.

Dotera och hennes andra hälft har gett sig i väg till Thailand och värmen i dag och blir borta i 14 dagar, en sådan resa gör dom varje år denna årstiden. Hoppas dom får fina dagar och har mycket att berätta när dom kommer hem.

Ett lamt inlägg i dag, men det får räcka.

♥ Kramar till er alla ♥


Av ~ Ruth ~ - 15 februari 2012 16:35

         

   


En solig och fin dag i dag, trotts det isiga vindar, märker att mina nya ögon är känslig för kylig blåst. I gårkväll och i natt kom det snö, några foton blev det, inte fina, men dock snö. Har skottat även i dag, samt hackat stentrappan fri från is, mera snö väntas i morgon.

 

Har varit till frissan och toppat mitt hår i dag, bara ca. tre cm, det märks inte, men det blev jämt och fint. Var inne på att klippa det kort men det tyckte inte frissan, man kan göra så mycket med långt hår och hon fixade till det så fint. Min vardagsfrisyr är att dra allt hår över till vänster sida och gör en tofs lågt bakom örat, enkelt och jag passar i det sägs det.

 

Känner mig så jädrans trött i dag och orken är lika med noll. Nu skall jag göra middag magen kurrar. Enkelt blir det, stekt fläsk, falukorv samt löksås och givetvis kokta grönsaker.

 

Ha en fin em. och kväll / kramen.

Av ~ Ruth ~ - 14 februari 2012 14:34

Nu glömmer vi turbulensen som var och går vidare i vänskapens tecken, för vänner vill vi ju alla vara, eller hur ? livet är för kort för att odla tråkigheter och missförstånd.


 


Hoppas ni alla får en fin dag med värme och kärlek, det behövs inte göras så stora uppoffringar denna dagen, ring ett efterlängtat samtal, skicka ett mejl, eller visa din uppskattning till dom som du gillar och som står dig nära. En kram eller en klapp på axeln är inte så stort heller, men tro mig det värmer mera en vad du kan ana och kostar inget, vi måste bjuda på oss själva för att få något tillbaka.

Å’du glöm inte ett varmt leende till alla du möter både i dag och alla andra dagar !


Kramar till er alla

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards