~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under januari 2012

Av ~ Ruth ~ - 13 januari 2012 22:30

Jädrans dator, den är inte att lita på som den nu är, skärmen fladdrar stup i kvarten så det ser ut som den skall flyga i tusen bitar, är minimalt på datorn som ni säkert har sett. Skall testa en annan skärm i morgon (hoppas jag).


I dag var det +2* bra i och för sig, kommer det rejält kyla nu så blir det scooterväder. Vi var ute en sväng med åbäket i dag, men det gick inte så lysande, på vägen gick det brilliant. Har fått näsdropp i dag, inte så rejält som det kan bli, men går och snörvlar, i morgon är det nog över, brukar vara så, börjar tro att det är någon form av allergi som flyger på mig.


Gullan har tänkt sig hem i morgon, får se hur det blir, oroa sig för huset behöver hon inte för vi har full koll och lite till.


Nu skall jag se om det går att hälsa på några av er, skärmen har lugnat sig en bra stund nu, kors i taket, men är det fredag den 13 så är det, man vet inte vad som kan ske.


Kram på er alla.

Av ~ Ruth ~ - 11 januari 2012 22:10


       


Det var varmt och skön inomhus, vedspisen glödde och den gamla katten myste i fåtöljen bredvid kaminen.  Lars satt i full utemundering, med riktiga vinterskodon och tjock jacka, inte för att han skulle ut, var tydligen vardagsklädsel när kylan biter utomhus.

 

Hörde att när det är rejält med minusgrader kan det vara rimfrost på golvet inne. Som tur är det väldigt lågt i tak vilket ger varmare temperatur eftersom värmen alltid stiger upp i taknivå, knappt 2 meters takhöjd, jag behöver knappt sträcka på mig för att lägga handen i taget och jag är ringa 163.

 

När vi kom dit hade Judith tvättat på gammalt vis i en liten byggnad bakom huset, sedan får vedkaminen där inne värma dom våta kläderna så dom blir behjälpligt torra, sedan får det efterhand tas in i huset och torka på linor vid spisen, allt går, men ack så jobbigt. Det måste ju bäras in vatten också för allt som kräver vatten.


        



Så lite kuriosa, där ser ni hur ett körkort såg ut 1914, samt ett intyg för godkänt. 2 foton från denna stora begivenhet. Paul var far till Lars, mycket stolt var han över sin far, dessa 2 papper samt fotona var inom glas och ram tillsammans och hängde på hedersplats i köket.


        



Tog också några foton från fågelautomaterna ute. Katten och fåglarna går sida vid sida där ute, hon rör inte fåglarna, men så kommer det en iller då blir det fart på gammalkatten, den skall bort haha.
Räv stryker dagligen omkring där ute både dag och natt, konstigt att den inte tar katten, livet är förunderligt, djuren lever i samförstånd och respekt för varandras liv, helt unikt i mina öron och ögon.


Har många flera foton, men det får räcka med dessa, vill inte blotta dom för mycket, det är beundransvärda och gästvänliga människor som kräver all beundran och respekt.

Kram till er alla.



Av ~ Ruth ~ - 10 januari 2012 22:08

"Klickbilder"

 

Hos Lars och Judith. 

Har hälsat på ett äldre par som bor ensligt i en gammal stuga i skogen. Dom har el, men inget vatten inne ej heller toalett, och utedasset ligger en bra bit från huset. Ett tufft liv för äldre personer, när vintrarna här är tuffa. En morgon för några dagar sedan när det var så kyligt på natten var det + 6* inomhus när dom klev ur sängen. Huset har ett kök + ett litet rum till där dom sover och tittar på TV, en liten vedspis i köket värmer huset som är gammalt och inga förbättrings reparationer har utförts sedan huset byggdes. Det är väldigt kyligt på golvet, huset står på en torpargrund och har dålig isolering. Har tagit flera foton där som jag visar i morgon. Trevliga personer och gästvänliga till tusen, dom hade gärna velat att vi stannade mycket längre, men det blev nästan 3 timmar och det var mörkt när vi kom hem. Visar några härliga vinterbilder som jag tog genom bilfönstret på vägen dit, samt 2 foton i billyktornas sken när vi svängde in hemma. Fortsättningen kommer i morgon med bilder från torpet och lite unik kuriosa.


      


      


    



Något är på väg att krascha med datorn eller skärmen, när datorn sätts på eller när dan har stått på viloläge länge så fladdrar bildskärmen länge innan skärmen blir ren, fy, jag är skitskraj.


 


Kram till er alla, ingen nämnd och ingen glömd !


Av ~ Ruth ~ - 9 januari 2012 20:00

Om ålderdom och rynkor. När jag var yngre så behövde jag aldrig gå upp på natten för att kissa, lägger jag mig oftast efter kl. 24, avslutar med ett toabesök, vid ½-4 så är det dags igen, somnar om bums, vid 7 är nästa vända upp och tömma tanken, går slutligen upp vid ½-9 dags igen. Kroppen blir helt tömd på vätska, så mycket dricker jag inte på en dag och aldrig efter kl. 20. Är det konstigt att huden förvandlas till ett russin ? nix inte alls, kroppen frigör sig från all vätska under sovtimmarna, så ligger det till mina vänner, tanka rejält under dagen, kanske stannar mera kvar i kroppen (om du vill undvika ett russin-nylle förståss.) Detta är bara min teori så klart och inte vetenskapligt bevisat.


  



Maria var den som först gissade rätt på min fråga i förra inlägget och får en liten gåva om hon vill ha.



  



Har även gjort en liten gåva för er alla mina nätvänner som en tack för att ni har varit mina vänner under År: 2011. Bara att högerklicka och spara till ditt skrivbord.


  

Har fått denna Awarden av Maria tusen tack min vän, skall vårda den ömt.



 


Här har det snöat stort sett hela dagen i natt var det 23,6 grader, nu 14 så snön får ligga kvar här.


Gullan är fortfarande sjuk det är nog vinterkräksjukan, inget får stanna i magen känner sig svagare i dag, inte så konstigt när magen inte får behålla något, måste det snart gå över så hon får tillbaka sina krafter och blir frisk.


Kram mina vänner.


Av ~ Ruth ~ - 8 januari 2012 21:25


Den 9 januari (måndag)


Har nu godkänt alla inläggen och dom kom in.


Valde att inte godkänna dom rätta svaren, tyckte det var kul att höra alla vilda gissningar. Var nu inne och godkände 5 nya, men dom blev borta, och den var INTE inställt på ”TA BORT” är så ledsen så ledsen, saknar du din kommentar när nytt inlägg kommer så kan jag bara beklaga.



.....................................

.....................................



Har gjort nästan inget, men skäms inte för det är ju söndag och vilodag. Har haft kaffefrämmat i kväll, trevligt att slå ihjäl någon timma med skratt, prat och släktforskning.


"Klick"  "Klick"



Har hittat lite kuriosa uppe på vinden, kan du gissa vad detta är ? vad du vinner ? bara äran om du först ger rätt svar på vad den användes till.


      



Detta ställ stod en gång på ett skrivbord och vågen på den vägde breven, där bläckpennan skall ligga har jag lagt en gammal pipa. Nästa bild är en bordsskyffel med borste i mässing. Har en del gamla prylar här som jag kanske skall visa upp senare. Nu skall jag stoppa ved i kaminen, det biter ute – 19 gr. stjärnklart och fullmåne.


  

Skuggor på mina skåp när solen sken.



Gullan är nu i Hagfors hos sonen m. fru, hon ringde förut och tyckte att hon var en smula bättre, men det har hon tyckt varje dag sedan hon blev sjuk, hon är nog rädd för att oroa någon med sin krassa kropp.


På min lott ligger nu posthämtning och blomvattning, kommer att kännas kusligt att gå in där när huset är tomt, får kaska upp mig en smula när jag sätter nyckeln i låset.


 


Hoppas ni har haft en fin söndag / kramen.




Av ~ Ruth ~ - 7 januari 2012 20:25


     


Där har jag förklarningen till min dårliga natt sömn. Det har snöat pyttefint sedan vid 2 tiden i dag, det blir inte mycket av det, -9 grader har det varit hela dagen, natten var kyligare som högst -19,3*.

 

Var en sväng till Gullan i kväll, något var fel med hennes telefon, det tutade bara upptaget, blev så orolig. Fy så dålig hon är, i morgon så kommer hennes son och hämtar henne och tar henne med hem  till Hagfors och får henne till en läkare, oförsvarligt att hon är ensam, tog sig inte ur sängen i morse fick rulla ner på golvet och tog sig inte in på toaletten förens det blev för sent. I kväll kunde hon förflytta sig sakta med en käpp, denna influensan har tagit hårt på henne, sover mest dygnet runt och ingen matlust, måste min Gullan snart bli frisk, jag är så nervös.

 

Har tvättat i dag och småpysslat både hundarna och annat pyssel, dagen har gått snabbt och det blir mörkt tidligt.

 

Har inget i huvudet att förmedla i dag, känner mig så snurrig, tankarna är på annat håll och jag känner oro i kroppen.

 

Kram till er alla där ute i cyberspace, var rädda om varandra och ta inget för givet.

Av ~ Ruth ~ - 6 januari 2012 19:38

Måste bara visa dessa fotona som jag fick i em. från min syster Liv i Spanien, där firar dom julafton som i dag. Se så fint dom har gjort på stranden av bara sand, det är helt otroligt vackert. Tusen tack min syster för att du delar med dig av det vackra som jag bara får se på bild, njuter som bara den.


       
"Klickbilder som alltid"



Dessa fotona har hon tagit uppe på takterrassen på huset där dom bor. I dag har dom +25 grader,

det är vinter där nu, vem kan tro det ? Gemför man med temperaturen här så är skillnaden 44 grader, i fm. så hade vi -19,6.


      



Har inte träffat Gullan på 3 dagar, hon är så förkyld, feber och hes så hon kan knappt prata och sover för det mesta, det var likadant förra året den här tiden, så jobbigt när det pågår. Känner hon sig bättre i morgon så skall jag titta till henne, men jag vill ju inte bli smittad, så det är svårt det där. Men behöver hon våran hjälp med något så ställer vi ju naturligtvis upp.


 


Har inte skett så mycket i dag, har gjort någon kort vända med hundarna, men dom fryser så om tassarna och vill hem till värmen. Nu blir det TV-titt i kväll som vanligt och några besök hos er.


 


En varm kram till er alla.


Av ~ Ruth ~ - 5 januari 2012 22:34

En härlig dag även i dag, rätt kylig -13-15 * gnistrande snö och vindstilla. Var upp på toan i natt vid 4 tiden, synd jag inte fotade, månen lyste så skarpt och trädens skuggor avtecknade sig så förtrollande mot den vita snön. Jag blir så lyrisk här uppe så jag tror jag skulle kunna skriva en hel roman hehe.


"Klickbilder"      "Klickbilder" 



Visar några av dagens bilder. Det 1:a huset är Gullans, det andra är Gullans grannes hus. Han har inte bott där sedan tidligt i sommar, hon saknar han så mycket, han tittar till huset och tar bort snön, men han är hos sin gamla mamma som sällskap nu mera.


      



Nöjer mig med foton i dag också, har inte så mycket att skriva om som är av intresse för er.


Uppkopplingen mot nätet fungerar bättre i dag, alla Mbit/s som vi hade tecknat för den mobila uppkopplingen var förbrukat, så vi fick köpa till extra, går ju inte att vara nere på noll och inget.


 Kram till er alla mina trogna besökare och extra varma kramar till er som tar er tid att lämna en kommentar, det värmer mitt hjärta.



Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards