~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under januari 2012

Av ~ Ruth ~ - 23 januari 2012 23:16


 

Tulpaner är vackra, nu mera finns dom i så många fina färger, älskar rosa.

  

Har inga stora händelser att berätta om i dag. Min andra hälft har åkt på den årliga resan till Danmark nu på morgonen och blir borta i 10 dagar, så nu rår vi (jag och hundarna) oss själva.

Kommer att bli en kylig natt, nu - 9 grader, har precis varit och stängt sovrumsfönstret, tror det blir för bitigt i näsan till natten annars, det är få nätter på året som det är stängt. Snön ligger kvar, men inte lika mycket nu som när det kom ner, men det är vitt ute. Har tittat på TV i kväll ”Sofias Änglar” och ”Det okända” 2 av många favoritprogram. Känns så skönt att jag äntligen har fått tillbaka min TV och kan titta på det jag vill.

  

Kramar till er alla söta och go’a vänner.

 

Av ~ Ruth ~ - 22 januari 2012 23:05

Hur skall jag få ihop detta nu då så ni inte skall tro att jag har sprungit omkring i bara mässingen i dag hehe, men så illa är det inte hehe.

 

Nää då, jag har plockat fram många mässingsaker som har stått undanstoppade i flera år. Som ni flesta vet så är det nästan omöjligt att få mässing blankt. När vi åkte hem efter påsken så hade jag vattengrytor uppe på vedspisarna för att inte luften skulle bli torr, vilket resulterade i tjock vitgrå beläggning på hela insidan som inget gick att ta bort det med. Stålull som annars är suveränt på allt var lönlöst. Förstod att vi har ett kalkrikt vatten där uppe, och då kom jag på att ätticka och vatten kan man kalka av kaffebryggare med. Jag blandade vatten + ätticka och lät det stå i grytan till på morgonen, det löste upp det hela, skrapade loss allt med en stekspade och putsade med stålull, grytorna blev som nya.

 

Nu tänkte jag så här, om jag blandar i mycket ätticka och vatten i ett spann, kanske fungerar det på mässingbeläggning också. Sänkte ner en och en pryl i spannet och det fick ligga en ½ timma, vet du vad ? det fungerade. Putsade sedan med stålull och avslutade med diskmedel på en svamp, så blankt det blev. I morgon skall jag fortsätta med dom kopparsakerna som inte är undanstoppade i källaren.


        



Tog några foton i kväll utan blixt, men dom blev inte så bra, köksväggarna blev gula, fast dom är vita, men ville undvika blänk från blixten.  Nu har jag 6 lika dana mässingsytterkrukor i dom 2 köksfönstren, samt en udda på bordet, så fint tycker jag.


Nu känns det inte så bra i mina fingerleder, men det går över på ett par dar.


 


Kram mina vänner, besöker er i morgon tillsammans med min kaffemugg.


Av ~ Ruth ~ - 21 januari 2012 22:11

Stolt visa även vinterbilder från Lerum, vi tog med oss snöovädret från Värmland. Det trista i fågelsången är att här är det nog borta i morgon. Har nog kommit en 15 cm, på em. gick det över i regnblandat, nu +2* (typiskt Västkusten) ja säg den glädje som varar någon längre stund.


        



Här kommer det bildbevis, bild 1 togs efter en timmas snöande, inte så mycket ännu, men sedan försvann grässtråna. Barnen i huset bakom oss har gjort 2 stora snögubbar, fåtöljer och annat roligt av snö, dom har varit ute i timmar, in och vilat och sedan fortsatt med sitt skapande, hoppas innerligt att snön får ligga ett tag, om inget annat så för barnen som njuter.


 Kan berätta att mitt luriga foto i går var grannens utebelysning, alla har sådana slingor kvar ute, mysigt tycker jag, det lyser upp så fint när det fortfarande är tidligt mörkt ute.


 Har nu tittat på ”Gladiatorerna” fy vilka hårda tag dom manliga bjässarna har mot killarna, men dom är tuffa på ett schyst sätt utan backa av rädsla. Där skulle jag aldrig ge mig in i någon kamp, skulle inte få ett endaste poäng hehe.


 Nu skall jag ut i snön med hundarna så dom får göra sitt nattakissande.

Kram mina trogna vänner och ni som ger en kommentar, ni gör mig så glader    

Av ~ Ruth ~ - 20 januari 2012 21:53

Det är så rått och fuktigt väder -3*, känns som -12 i Värmland, så en tjock kofta värmer nu min frusna kropp. Saknar mina vedkaminer också, snyft.. Pratade med Gullan i dag, det hade varit -26* i natt, så kyligt hade vi inte under påsken vad jag kan minnas (?), men minnet är ju så kort vilket är både på gott och ont.


 


Tog detta kortet i kväll, kan du lista ut vad jag har riktat kameran emot ?

 

Vågen ja, jag steg upp på den i morse +4,5 kg under julen, har slarvat så skämmigt mycket,  något jag inte har gjort efter att jag började med LCHF, blev så ledsen så ledsen, nu blir det hårdköra som gäller. Har funderat på att köpa ett gymkort, något radikalt måste göras.


Har fixat och donat i dag, gick ju knappt att titta ut genom köksfönstren så nu är dom putsade på utsidan, sparade insidan för där var dom rena till påsk (gör bara lagomt). Resväskan står fortfarande orörd, i morgon så fixar jag det.


Mina blommor i källaren har åter fått komma upp i ljuset och värmen, lite luggslitna var dom dock, men fulla av livslust så snart sprudlar dom igen tills nästa avfärd, lite synd om dom är det trotts allt.


Har tittat på  The Voice Sverige, nu drar det programmet igång på riktigt, skall bli kul att följa.

 

Detta blev min dag / kram på er alla !

Av ~ Ruth ~ - 19 januari 2012 19:53


       


       

Några foton genom bilrutan från ett dimmigt landskap.


Hemma i Lerum med 1 plusgrad och noll och nada snö, resan gick bra och utan missöden. Arne var ute och körde snöslungan ½-8 i morse, hade kommit en 9 cm. nysnö och det var -18 grader, så vemodigt att ge sig hemåt, men det är som på en teaterscen, ofta så slutar det vemodigt och sorgset. Som tur är så går tiden snabbt till påsk och då är det nog rejält med snö.


Gullan var ledsen när vi åkte, men sonen och sonhustrun kommer i morgon, då får hon sällskap. Hon vill så mycket och gärna, men orken räcker inte till, hoppas hon är piggare nästa gång vi kommer upp.

Har gjort extra mycket av fåglarnas favoritmat som jag själv blandar ihop, nu mixade jag även jordnötter för fåglar och blandade i, massor av olika fågelfrön i ett stort stekfat så det räcker tills vi återkommer. Tycker det är så roligt med fåglarna, älskar fåglar och får man dom in på husknutarna så blir jag så lycklig, här i Lerum är det mest skator och kajor och i dom finns det ingen botten.


Vi har nu precis ätit en kebabpizza för Arne och en dito sallad för mig. Gruvar mig för att kliva på vågen, har blivit slarv under dessa veckor, huvaligen det straffar sig är medveten om det.


Det mesta är upp plockat, men resten får bli i morgon. Nu orkar jag inte mera i dag, att sitta i bilen alla dessa timmar känns som att springa ett maratonlopp, stel som attans.


Nu kan jag komma in på era sidor, i går och på morgonen fungerade inte nätet, våran extra tilldelade surfkapacitet hade upphört och det var noll igen. Nu har jag tillbaka mitt kära bredband, I Love it !

 

Kram mina vänner.


Av ~ Ruth ~ - 17 januari 2012 19:36

Vet inte vad ni har för er, det är så lugnt på bloggen, så jag har hoppat en dag och blivit en varannandags bloggare, men något stort har inte skett så ni har inte missat något av vikt och intresse. I morgon är det den stora pack och städdagen, på torsdag bär det av hemåt, men snart kommer påsken. Tänk om man bara kunde lämna allt, sätta på sig kläder och hoppa in i bilen, men så enkelt är det tyvärr inte. Avskyr att fixa och dona för en hem och sedan hit resa, men det goda väger mera en det dårliga., skulle vilja stannat här tills efter påsk, men så är det när man har 2 hus.


 

Jag har inga nytagna foton, men visar denna vackert utsmyckade byggnad som jag fick tillskickat från min syster i Spanien.

 

Kram på er som har orkat läsa.

Av ~ Ruth ~ - 15 januari 2012 20:51

"Klickbilder"

 

Min förbrukade skärm.


Felet med min fladdrande bildskärm berodde inte på datorn utan skärmen. Synd om min stora fina skärm, men det blir nog så den går till dom sälla jaktmarkerna. Det känns så konstigt med en liten skärm, tror det är en 17 tummare, min andra är på 21 tum, men det fungerar perfekt. Skall få låna min sons dataskärm som bara står där när jag kommer hem, vet inte hur stor den är, alla i familjen har Laptopp'ar.

 

Gullan kom hem i går, men pigg är hon inte, det har tagit hårt på henne och hon är svag och på långa väger inte frisk, hoppas hon kommer tillbaka till 100 %, jag har varit sååå orolig för henne och är så fortfarande, min underbara vän.

 

Min rinnsnuva var en endagsplåga, typiskt med sådana dagar fast det kommer inte så ofta som tur är.


       


I morse var det en fruktansvärd dimma, såg nästan inte skogen, ej heller Gullans hus. Det har varit en gråmulen dag med -2* lite snö kom det i natt. I dag har vi roat oss framför TV med skidor både på längden och tvären.

 

Ett par rader tillägnat Britt Marie, det går inte att kommentera på dig blogg, vill göra dig uppmärksam på detta, trist om du inte får några kommentarer orsakad av fel på bloggen.

 

Ha det riktigt gott mina vänner !


Av ~ Ruth ~ - 14 januari 2012 21:47

Blir mina inlägg här på bloggen ventilerat i en annans blogg, fick ett mail från en god vän som uppmärksammade mig detta. Egentligen skall jag inte bry mig, men blir bara så förbannad på ren Svenska.

Var och en skriver och tar ansvar för sina egna inlägg, jag vet vad jag skriver och visar upp för bilder och ingen tar skada. Min blogg är min dagbok (synd jag inte kan blockera dig från att läsa).

Att göra en skildring om ett äldre pars liv med några korta rader är intressant att få visa upp för er, en dokumentär i Tv når ut till hela folket och mitt lilla inlägg når ett fåtal, min blogg läses av en liten skara varje dag.

Jag skriver att vi åker från vårat hem i Lerum och hit upp till stugan är också min ensak, Har både larm och kamera övervakning som tar hand om vårat hem när vi är bortresta. Du bara irriterar och uppviglar och jag vill inte gå i dispyt med dig längre, du är en uppviglerska så sluta besök min blogg.

Lämna mig och min blogg !



Till er mina kära läsare, datorn är som den är, hoppas den inte smäller i bitar innan jag får fixat en annan. Har inte fått testat en annan skärm i dag, så jag är sparsamt på datorn. Besöker några av er i kväll, jag glömmer inte bort er.

Kram på er.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards