~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under december 2011

Av ~ Ruth ~ - 14 december 2011 20:08

För er som undrar och är mina nyare vänner kan jag berätta att datorn finns med på resan, det beror på vädret hur uppkopplingen och besöken blir, allt styrs av vädret, är det sträng kyla så fungerar det bättre. Det kan också bli så att jag inte kommer in på era bloggar så som jag brukar, men skall göra ett tappert försök. Men detta märker ni när vi väl är på plats. I morgon sticker vi OAOOOO !


             


     


  

Tack vare min systerdotter Anita så kommer det några nya vinterfoton från henne, snart kan jag visa egna snölandskap för er. Som jag gissade i lördagens inlägg så var det tomten som var i bakstugan, nu ett närmare foto som bevisar att så var det. Helt underbara foton som jag har fått tillåtelse att visa upp här. 1000 tack Anita, bugar och niger för det.


Sist men inte minst en VARNING till alla som lånar bilder på nätet, och vi är många som hämtar bilder för att illustrera eller ge effekt till ett inlägg när egen bild saknas.

Ta er tid att läsa inlägget på min dotters blogg, det kan bli rejält dyrt om man felar. Jag har även lagt en röd länk i sidospalten på min och hennes sida, klicka även där och läs och lär så inte även du trillar dit.

[Susannes Blogg, klicka här]


Kramelikram till er alla.

    

Av ~ Ruth ~ - 13 december 2011 21:24


Några foton från förra vintern i stugan, klicka och njut !

 

 

 

     

 

Börjar bli rörigt i huvudet, vet inte vad jag skall fixa med, dags att börja plocka ihop saker för Julresan, men vet inte vad jag skall börja med. Blommorna skall på julkollo i morgon, och dom stora skall få självbevattning på tvättstugans golv (egen fiffig idé), mycket pyssel och knåp. Har kvar morgondagen att plocka och greja, för på torsdag morgon bär det i väg, släpkärran brukar bli full. Gillar inte att känna mig tidspressad och får oro i knoppen och kroppen, men jag vill också komma till landet och snö så jag är dubbelbottnad och kluven inför den långa resan. Får plocka fram ett garnnystan och börja sticka när jag sitter i bilen annars blir timmarna långa, har inte stickan sedan i påskas, dags att starta om på ny kula.

Har i dag strukit allt som jag tvättade för ett par dagar sedan, fasen så skönt det känns, avskyr strykjärn och tvätt.


Arne har jobbat i två dagar med sonen som är sten & plattläggare, dom har varit hos en familj som hade Polacker som la stenplattor framför huset, dessa var så feldoserade, det var en lutning emot huset och allt vatten la sig mot husgrunden, så kan det ju inte vara så nu är det viktigaste omgjort. Polackerna har fått många klagomål där dom har gjort stenläggningar. Hoppas inte Arne blir sjuk nu, det har regnat och varit kyligt och då är det jobbigt att vara ute hela dagar, dom får fortsätta till våren så det hela blir ok.


Hoppas ni har fått en fin Lucia-dag.

Kramelikram till er alla.

Av ~ Ruth ~ - 12 december 2011 22:52

Olika nödvändigheter stod på min lista. Hudkräm för mig, medicin för Tarraz-pojken, julpresent till min kära granne Gullan i Klaråsen, 2 julstjärnor + 2 nya hyacinter, tjocka fårskinns sulor till mina tofflor eftersom det är golvkallt i stugan (torpargrund), doftljus, ja listan kan göras lång. Avslutade min torgdag på fiket, intog en kaffe-latte och en lussebulle med saffran, Arne gillar inte detta gula pulvret så jag bakar inget sådant, men så gott det var.

Ni undrade vad jag sydde i går, sydde in några klädesplagg samt nya sängdynor till hundarnas bäddar, även dom skall få det fint till jul.

Någon strykbräda kom det inte fram i dag, så det får bli i morgon.  Nu skall jag kika in lite till er innan sovdags.


Kramar till alla mina besökare och speciellt många till er som skriver en kommentar hos mig.

Av ~ Ruth ~ - 11 december 2011 23:04


       


Tre tråkiga bilder och ett lika tråkigt inlägg, men vill meddela att jag lever och andas, tänkte först hoppa över denna dagen, men brukar ju inte hoppa över någon dag, därav ett trist inlägg utan holabandola och latjo Laiban.


Har inget intressant att förmedla i dag, har suttit vid symaskinen i timmar. Bakat LCHF-bröd för mig.

Timmarna har gått snabbt när man har fullt upp. Vi har även stått på huvudet i dom 2 stora frysboxarna, ingen ordning alls i dom, hittar inget, blev inte stort bättre nu, för mycket kött. Arne var till en granne och gav dom en julklapp, älgkött, färs och 4 kg. lingon lite hjälpte det och dom blev så glada sååå.

I morgon blir det till att stryka tvätt och få i ordning i tvättstugan. Varför får man aldrig slappna av utan måsten ? Hur kul har min dag varit ????


Regnar och är trist väder som vanligt, flera + grader varje dag.

Hoppas ni har haft en fin söndag.

Kram till er alla och sov sött.

Av ~ Ruth ~ - 10 december 2011 22:19

Om några dagar åker vi till snö och kyla, nu ca. -17* där uppe så den snön som har kommit får nog stanna i vårat torp. Börjar längta efter vedbodstomten. Har bytt rent på sängarna i dag, sytt lite på symaskinen, och tvättat så att allt skall bli rent, inget får vara smutsigt när vi kommer hem tillbaka.


Lite text under varje bild när du klickar på foton.

 

 

Fick ett foto från min syster Liv ”Feliz Navidad” det är byns fina julgran, den skiljer sig markant från våra utegranar, men nog föredrar jag den och +25* en vårat väder, nu + 3* och tittar jag ut mot gatubelysningen så vräker regnet ner, det tycks aldrig upphöra.


 


     


Som kontrast så fick dessa från min systers dotter Anita, hon bor inte så långt från oss när vi är i stugan. Där är det julstämning, till och med så lyser det i den gamla bakstugan, kanske bakar hon lussebullar där inne eller något annat gott. Tackar och niger för dessa.


Skall nu gå och hänga tvätt och stoppa i den sista tvätten i maskinen, sedan blir det några besök hos er innan sovdax, ni som inte hinns med i kväll får besök med min kaffemugg när jag stiger upp.


Glöm inte att var och en av er är unika, älskar unika och kära vänner / Kramar !


 

 I morgon när tredje ljuset glimmar
o dagen går mot sitt slut
kanske i nattens timmar en
tomte smyger sig ut.


Av ~ Ruth ~ - 9 december 2011 19:37

Fy fasen vilket busaväder, regn och stormvindar. I natt när jag gick till sängs så var det så vitt och fint ute, när jag kikade ut mellan gardinerna när morgonen var redo trodde jag att det skull bli snöskottning, men fy så besviken jag blev, den lede och hans mormor hade sabbat allt med regn, grått, trist och barmark. Vid stugan i Värmland hade det kommit 15 cm och det snöade fortfarande.


I dag bjöd vi alla på veterinärkliniken på det årliga sillbordet. Det har vi som tradition sedan drygt 15 år tillbaka, så i dag blev det sill lunch, den sillen som Arne la in för några dagar sedan, han gör så vansinnigt goda inläggningar och dom är så uppskattade på dessa sammankomster.


När vi åkte hem förbi skolan här så hade det blåst ner ett träd över det höga staketet som blev förstört och låg över taket på en bil. Såg även flera nerblåsta träd längs vägen. Korta strömavbrott flera gånger under dagen. Till natten klass 2 varning för snö och stormbyar.


 


Glömde visa min tomte som jag fick av Arne, inte så ofta han kommer med sådant som han anser är onödigt, men denna gillade han. Den skall stå under den vita granen sa han, den som han köpte för någon dag sedan, roligt när han kommer med sådant som jag inte har förvänt mig.


I kväll blir det Idol, nu får jag reda på vem som segrar, blir det Robin eller Amanda, jag hoppas på Robin.


Ha en fin kväll, ta en stor mugg med vinglögg och mys för det gör vi nu, så gott, så gott.

Av ~ Ruth ~ - 8 december 2011 19:56

"Alla fotona är klickbilder som alltid"

 

      


Har fått så många fina och intressanta foton från min syster i Spanien, där dom tillbringar hela vintern långt borta från snö, blask och kyla. Ni som har följt min blogg länge vet att min syster Liv och hennes man Curt annars bor i Norge. Dessa 3 fotona överst är huset dom bor i och en bild från en av deras ute altaner (som är flera) visst ser det mysigt ut.


           


Nu foton från julkrubban i Toreveija som er  ca 20 meter lång och ca 10 meter bred, ett riktigt konstverk att njuta av inför julen vilket jobb att sammanställa allt detta, det är så storslaget och pampigt.


               


Kyrkan i Toreveija fick också ett besök, vilken vacker kyrka, tror vi har mycket att lära av Spaniens konstnärliga utsmyckning, både ute och inne.


Var bara tvungen att visa er allt detta, kommer säkert mera framöver.

Tusen tack min kära syster för att du delar med dig av dina bilder, så roligt att visa upp för er mina kära vänner..

   

Av ~ Ruth ~ - 7 december 2011 19:06

Har nu fått min tandbrygga, det blev så fint i munnen, eftersom dom är fastsatta på tänderna på varje sida så blev det 3 nya tandsingar. Lagade en liten flis som hade gått av i kanten på ena framtanden. Fick henne också till att slipa ner en tand lite i överkäken som var en liten aning längre en dom övriga, likaså en i framkant av underkäken det bjöd hon på, så nu är jag riktig nöjd med munnen. Fy tusan så dyrt, det hela gick på kr: 20 025:- med tandvårdsstödet så kom jag undan med kr: 14 272.50:-  men jag anser att det är på tok för mycket, inte konstigt att så många går med gluggar i munnen i dessa tider när allt är så satans dyrt.


   


Sonen Jerry var här i går och Rozzie fick låna snusdosan, hon vaktade den och släppte inte när han skulle ta tillbaka den, men försökte jag eller Arne så släppte hon direkt, ingen respekt för Jerry haha.


Snön är borta i dag, suck, det regnade som skammen i natt, men nu är det minus ute igen 3½* månen lyser från en klar himmel så ingen snö i sikte ser det ut som.


Hundarna blev badade i går, så skönt när det är klart, måste ju föna dom torra också så det tog många timmar, i dag glänser dom som min nyputsade koppar, det var julbadet det. Nu dröjer det ett tag till nästa gång, dom behöver ha lite fett i pälsen för att stå emot vått och kyla över den kalla årstiden.


Kram och tack för alla kommentarer i det förra inlägget, riktigt kul är det.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards