~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under december 2011

Av ~ Ruth ~ - 22 december 2011 22:35

En lugn och skön dag, kom små flingor på fm. och nu -7*, riktigt mildväder. I morgon påstås det att det skall bli +* men se det vill jag inte, vill tro att det inte blir så.


   


Har satt en ljusgirlang över köksskåpen i dag, gillar ljus denna tiden som nu är, har fotat det ena utan blixt och det andra med.


     


Kör min Julgran i repris alla har tydligen inte sett den. Har i dag hittat mina små guldänglar och dom gula små rosetterna så nu pryder även dessa granen. Har även här fotat här både med och utan blixt.


I morgon skall jag kamma hundarna och städa av golvet, julskinkan skall griljeras, resten av maten fixas på julafton. Fridens liljor råder på torpet, vi bara myser och frodas :) hoppas att även ni andra har stökat klart och kan pusta ut.


Kramelikram till er alla.

Av ~ Ruth ~ - 21 december 2011 21:57


 


 

Så här mysig är det på Gullan's altan, nog känner man sig välkommen.


För någon timma sedan kom vi hem från Gullan, hon bjöd på dagens middag, en massa plockmat. Nu får det vara slut på dessa matkallas äter alldeles för mycket varje gång vi är flera omkring matbordet, som en matoman.


Kyligt är det ute nu -19*, men det brukar vara långt mera en så här uppe, denna dag för ett år sedan var det -29* så man kan säga att det är mildväder nu på Nord Värmländska, hehe. Det knastrade så mysigt under fötterna när vi gick hem, himlen var stjärnklar och det var helt vindstilla.


Påminner om barndomens underbara vintrar när vi var små och mamma lindade tidningspapper omkring fötterna innan fötterna sattes i pjäxorna för att hålla fossarna varma. Farfar sydde både pjäxor och skor, han var skomakare, en skicklig sådan. Vi 6 barn hade alltid varma fötter. Farmor och mamma stickade varma kläder. Tror mina barnaår ligger till grund för att jag gillar vinter, med massor av snö och kyla, sådana var mina barndoms vintrar, helt underbara.


Jag lever och mår primus // kramen..

Av ~ Ruth ~ - 20 december 2011 22:12


 

En suddig bild på Hacke i elstolpen, tyvärr för långt undan för att få en skarp bild.


Hängde upp fröautomater och talgbollar i lördags och redan har småfåglarna hittat hit, det är så roligt så roligt, tog ett foto på avstånd från fönstret men det blev suddigt, dom är så vaksamma ännu.


   


Efter den korta promenaden i dag så blev hundarna så trötta, Nowah värmde sig mellan Arnes ben och Rozzie slocknade också, övriga låg på köks soffan. -17* har vi haft det i dag och då fryser dom om tassarna. Skönast är det inomhus och med korta raster i hundgården.


   


Fick dessa 2 fotona från min systerdotter Anita, tycker dom är underbara. Det är en gammal slängvagga som var fäst med kedjor i taket, den kommer ifrån mitt föräldrahem och är en raritet av i dag.


Har hälsat på Gulli Gullan även i dag, det är den dagliga dosen av stor vänskap. Gullan fyllde 80 i höstas, är pigg för sin ålder och ungdomlig i sinnet, min 2:a mamma för mig vill jag lova.


Datorn är pigg i kväll, inte som hemma förståss men jag är nöjd och glad.


Kram och god natt denna stjärnklara natt.

 

Av ~ Ruth ~ - 19 december 2011 23:45

Kämpar inte med att lägga upp några foton i dag, det är för tidskrävande när nätet är så trögt.

Har städat rejält i badrummet i dag, så nu är det också fräscht och fint till jul så nu kan tomten knacka på.


Gullan var här på forellmiddag i dag, hon och jag åt römmegröt till våran kokta fisk och Arne med nävgröt.  Tror att römmegröt kommer från Norge, man kokar en gröt kokt på gräddfil med lite mjöl i, den blir så syrlig och god till kokt fisk, jag åt mer en för 2 pers, så himla gott, men mådde inte så gott efteråt. Det kändes som att jag inte hade ätit på flera dagar, bara slevade in maten, ögonen sa inte stopp, magen gav inga signaler heller.


Kan ge en förklarning till ”Lambergsfrua” ang. nävgröt. Äter man det till stekt fläsk så görs den på Skrädmjöl, till fisk oftast med bara vetemjöl och riktigt smör som man tar en klick av till varje tugga.


Senare på kvällen var jag över till Gullan och höll henne sällskap och vi tittade på det ”Okända” det sista programmet för denna säsongen,  har inte missat ett endaste program, det är stort tycker jag.


Nu är det dags för kudden så jag säger god natt och sov gott mina vänner.

Av ~ Ruth ~ - 18 december 2011 23:36

Har hela kvällen försökt göra ett inlägg, men så svag uppkoppling, har gett upp gång på gång, nu kom jag in på bloggen efter drygt en ½-timmas kämpande och dumma ord och då hade jag tidligare redan lyckats få in ett och ett foto innan som tog minst en timma, att jag skulle ge upp fanns inte i mina tankar envis som jag är :-))


4:de advent är snart över, sedan kommer julafton, jisses med vilken durasellfart allting går undan. Har städat en del i dag, har badrummet kvar och det får bli i morgon, sedan kommer golvet dagen innan doppareda’n.


     


Jooodå, Arne var och pimplade i dag och fick 3 stora Regnbågsforeller, tillsammans 2,6 kg. Det blev inte fisk som jag hade tänkt mig, utan något annat till middag, kom på att jag skall koka mig römmegröt till fisken och till det saknades det gräddfil, Arne vill alltid ha nävgröt till sin kokta fisk, jag älskar också det, men för mycket kolhydrater för mig, så i morgon kanske det blir fisk.

Visar också upp denna gamla tvättpåse som jag har hängande på väggen i hygienrummet som prydnad.


Kokade mig Ris A la Malta i kväll, kokade egengjord saftsås med Surkin som sötningsmedel, det var det godaste på länge, oftast så blir det bara under julen detta förtärs, men då sker det ofta.


     


Det blir så snabbt mörkt här, redan strax efter 15. Solen sken så fint på björkarna, 10 minuter senare var solen på väg ner, strax där efter så var den ett minne blott, bara ett svagt sken syntes i fjärran.


Tack för att ni har varit så duktiga på att skriva kommentarer, det är så glädjande.

Kram till er alla denna 4:de Advent, hoppas ni har fått en fin dag !


 

Av ~ Ruth ~ - 17 december 2011 22:55

Har alla tagit julsemester tro ?  Själv så jobbar jag med att få lite jufeeling i stugan, sparsamt ännu, men tror inte jag skall ha så mycket heller.  I morgon skall jag börja grovstäda, har ännu bara städat där jag har pyntat. Kan visa lite av mina fönster och delar av vardagsrummet, det är detta som jag har piffat upp med i dag.


     


     


Arne skall ut med en kompis i morgon och pimpelfiska, hoppas dom har tur så jag får färsk fisk till middag.  Vi har -4* ute nu, en och annan stjärna syns mot den svarta himmeln. Det milda vädret gör att uppkopplingen mot nätet så uruselt så jag orkar nog inte med att besöka er, hoppas på bättre tur i morgon.

Är det någon som har en aning om när ”Svenska hjältar-galan” går i repris på TV så varsko mig det i kommentarerna, missade ju första timman i går :-[

 


Så nu när det fjärde ljuset ska
 tändas det kommer med frid
till vårt hus, och över jorden
ska sändas ett budskap om
värme och ljus.

-------------------------

Hoppas ni får en fin 4:de Advent i morgon.

Kram till er alla som besöker min blogg, ni är som glimmande stjärnor i vinternatten !

Av ~ Ruth ~ - 16 december 2011 22:55

Själv har jag fällt mången tår för alla dom fantasiska hjältar vi har här i Sverige, vilket program vi blev bjudna på ”Svenska hjältar”. Missade första timman för min man ville se ”På spåret” så nu måste jag kolla när reprisen kommer så jag får se det jag missade, uj vad jag snyftade, såg nog inte så mycket av andra halvan heller, näsduken var hela tiden över mina ögon och näsa.


  Klickbild


Julkänslan har infunnit sig, snön dalade så vackert när jag tittade ut när jag vaknade, kikade mot vedboden i hopp om att få en skymt av tomten, men näää, kanske var det lyktan som lyser i dörröppningen ? nää det är nog lite tidligt, han har nog fullt upp så här på sluttampen. Den endaste  tomten jag har träffat i dag är min kära granne Gullan, hon kom redan en halvtimma efter att vi kom hit i går med en bullpåse.  I dag kom hon med en julskinka, en prydnadsgran och en Amaryllis (en premiärblomma för mig) har aldrig själv köpt en sådan, har aldrig varit någon favorit.


  Klickbild


Arne köpte en vit julgran som jag skrev om tidligare, han var så nyfiken på hur den skulle se ut i hörnet så vi klädde den och gjorde den klar, nya små ledlampor köpte han också. Gullan blev nog lite förskräckt över färgen, det var något nytt för henne, men vi bara älskar den. Inte är den så yvig heller så den tar inte så stor plats trotts storlek, 1.80 hög.  


Har så svårt att komma in på era bloggar, men jag har kämpat och lyckats rätt så bra, vill ju inte missa vad ni har för er i julstöket, ej heller förlora er mina vänner. Åsså ger ni mig inspiration inför det som stundar.

Kram till er alla.

Av ~ Ruth ~ - 15 december 2011 23:10


 


  

Snö, jaa fast inte så mycket, ca 10 cm, det hade regnat i går och snön föll ihop, det är +1* nu, men det kommer snart mera.

Resan gick (nästan) bra. Drygt en mil innan Torsby så fick vi punktering på släpkärran, det medtagna reservhjulet passade inte (vilket Arne trodde) körde med en tungt lastad kärra och punka till däckfirman i Torsby utan att skada fälgen, ett nytt däck sattes på, en försening av resan på en timma.  Det var såklart mörkt när vi kam fram så några foton har det inte blivit. Har så mycket att ta itu med när morgondagen kommer. Uppkopplingen mot nätet är otroligt segt och jag likaså, skall nu lägga mig ganska snart.

Glöm inte varningen i det förra inlägget, viktigt att läsa !

Kram mina vänner.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards