~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2011

Av ~ Ruth ~ - 7 augusti 2011 22:30

I dag såg jag ut som en pudel i huvudet, tog fram hårrullarna för att testa en ny frisyr haha. Jisses så det blev, skrattade så jag pinkade nästan på mig. Det blev att ta till vattenspray och hårfönen då blev ordningen återställd. Håret har ju blivit så långt så det når en bit ner på ryggen, det växer värre en ogräs, nu sätter jag upp det i nacken med en klämma, enkelt och snyggt (tycker jag)...


   


     


Gick ut i kväll vid 21 och klippte hundarnas gräsmatta, goda råd var dyra, himmeln började och bli så svart, när jag tittade på nätet så skulle det bli regn i morgon också, nu var det bara lätt fuktigt. Använder 2 gräsklippare, den lilla ett par varv närmast häcken och staketet, den är smidigare, sedan den stora med uppsamlaren. Jag blev klar som tur var, när jag ställde bort maskinerna så började det regna stora droppar.


Hittade denna tjocka söta larv på stenplattorna, den var ca. 7 cm lång, den såg verkligen ut som en liten baby av sin art, men vad skall den utvecklas till för något ? vet du så ge mig ett svar. Tror aldrig jag har sett en sådan trotts min ålder, jag gömde den i rabatten, tror han blev glad den lilla parveln.


En stor kram till er alla som har gett sig tid att ge en kommentar, blir så glad skall ni veta.

Av ~ Ruth ~ - 6 augusti 2011 17:30

"Klicka för att förstora"

     


       


Hittade några fynd, en stor 8-kanrtig virkad duk för mitt matsalsbord, det är ju så stort och inläggsskivan i mitten är inte riktigt det samma som bordet förövrigt, men vill ha skivan där för att få plats med 3 stolar på varje sida, så nu är jag så nöjd och den döljer mittenpartiet, kr. 45.- var det lilla priset för detta stora handarbetet.


Söta långgardiner med fina blommor, riktig romantiskt för kr. 40:-

En korgväska för min stickning kr. 20:-

En ny oljelampa för kr. 20:-

En rätt stor broderad tavla för kr. 20:-


Nu blir det suck !


En stor och vacker tavelram, där dom hade tagit ur själva tavlan för det var en liten reva i tavelduken, men dom hade den kvar (kan ju vara en känd konstnär). Själva ramen var 15 cm bred och rikt utsmyckat, hela ramen var 140 x 1 meter, priset var kr. 75:- men jag kunde inte köpa den, hade ju bara min cykel, tänk så fint att sätta i ett spegelglas i den, så tjusigt.


Så mycket för en ringa summa av kr. 145:- det kallar jag att fynda stort.


Nu tittar solen fram mellan molnen efter en regnig natt och ½:a dagen, en behaglig dag som ger mig njutning.


Ha en fortsatt fin em. och kväll. En stor kram till alla som så flitigt kommenterar !

Av ~ Ruth ~ - 5 augusti 2011 22:25


 

Efter en regnig natt kröp mördarsniglarna fram från sina gömmor och jag var på krigsstigen med min istång och lilla sax. Har blivit så kallblodig efter dessa mördarraider genom några år, så här går ingen snigel säker.

Ett snabbt klipp över nacken och det är över. Men i dag var det en som straffade mig schittbull, när jag klippte till så splasch, det sprutade svart/grön gäggemoja upp efter armen på min tröja, fy sjuttsingen så äckligt.

Så många 1000 sniglar jag ar dödat så har jag aldrig råkat ut för något liknande, men nu är jag på min vakt fortsättningsvis så det inte splaschas rätt upp i ansiktet för då kräks jag. Skall nu ut för sista gången innan det blir för mörkt.


………PAUS……..


Nu har jag precis kommit in och det blev bara 38 denna gången, men kanske var jag ute lite för tidligt. Samma infångande varje morgon och kväll dag efter dag, vecka efter vecka.


Har varit en behaglig dag, skön värme, mulet och gott att andas, regnade lite även på fm. med andra ord en toppendag.


Kram och tack för i dag !

Av ~ Ruth ~ - 4 augusti 2011 14:36

att jag var en man

 


Gubbar gå ute med 80 talets minimala badbyxor, bar överkropp och med kulmage när dom klipper gräset, eller när det är varmt, ingen bryr sig. Skulle jag vistas utomhus på det sättet skulle det storma från mina grannar och övriga i min  omgivning. Säkert skulle polisen också kontaktas och jag skulle få böta för ”förargelseväckande beteende”, inte för att jag är avvikande från honsläktet, men för mig är det inte tillåtet utan tissel och tassel från grannar och andra. Hade jag varit 20 år så har det säkert varit ok i andras ögon, men inte när man är 60+. Vi är alla som gud har skapat oss, ändå så behandlas vi så olika som människor. Det här skulle vara ett fall för diskrimineringsorganisationen, eller Jämställdhetsombudsmannen, kanske blir vi behandlade lika oansett ålder om 50 år, men det får jag aldrig uppleva och njuta av på sommaren. Tänk att få slänga kläderna som klibbar sig på kroppen och få fläktande vindar som omsveper hela mig.
Detta var några utav mina udda tankar i dag.


Har sett att jag får en släng av sleven lite då och då på en annan blogg för mina inlägg, men det tar jag med en nypa salt, du får gärna hållas, du skall veta att jag inte bryr mig. Kanske hålla dig borta från min blogg när du stör dig på mina inlägg. Du har sårat mig tillräckligt så inget biter längre på mig.


En stor kram till alla mina vänner, tack för att ni finns !

Av ~ Ruth ~ - 3 augusti 2011 17:48


     


Vädret tyder på att vi bor i en stekhet öken, fy bubblan, längtar till hösten gu’så skönt det skulle vara.
Fick en känsla av att den var på G i gårkväll när jag för första gången i år hörde Syrsor spela sin höst serenad, stod länge och väl och njöt av dessa vackra toner, är inte detta för tidligt ?

Nu blommar min julkaktus helt otroligt, i varje topp är där en eller 2 blommor, måste den vara fin länge.


Upps ! tittade ut nu och himlen är svart över Landvetter och det närmar sig Lerum med stormsteg, hörde ett svagt muller i fjärran, då kommer det kanske en regnskur vad det lider, men ett värmeåskväder vill jag inte ha.

Har hållit på och röjd i källaren och kom precis upp, där är det svalt och skönt. Ringde upp en gammal vän i dag som jag inte har pratat med på länge, är nog 3 år sedan, samtalet pågick i 2½ timma, så roligt det var, nu skall det ske oftare det lovar jag. Inte så mycket att berätta om denna dagen, har hållit mig inomhus, värmen gör att jag får ett svagt illamående, vill bara gömma mig och sova bort resten av sommaren.


Kram till er alla, ni betyder så mycket för mig !
Vänligheten du sänder ut till andra vänder alltid åter till Dig.

Av ~ Ruth ~ - 2 augusti 2011 22:22


 

Hälsade på en bekant som har en dotter på 6 år hon har så svårt för att säga  ”PERMANENT”. Hennes hår är så fint lockigt så jag frågade henne om hon hade permanentat håret hos en frisör,  näää, det är alltid så, mamma tycker det är fint men jag vill inte ha det sa hon och drog sig i håret.

Så frågade mamman vad det heter om frisören gör det lockigt ? (där börjar det roliga), mamman antecknade på ett papper som låg på bordet följande förslag från den lilla tösabiten:


Prement, premenent, proment, permonet...Tänker... nu är det nästan rätt sa jag, premanat, näää, suck, hjärnan orkar inte mera säger hon. Det heter permanent sa jag, ja så var det säger hon, det är ett svårt ord, -jaaa sa jag. Vad heter det nu då  ? sa mamman….. premtanent.


Jag började skrattade så tårarna rann, kunde inte låta bli, då började hon grina, dumma mamma, blev det slutliga ordet så slängde hon igen dörren på sitt rum så huset skakade. Ett gott skratt förlänger livet, även om det tyvärr blev på ett mindre barns bekostnad, stackars liten tös.  Skall köpa henne något som plåster på såret när det blev som det blev.


Vädret startade med gassande värme i dag, vid 1 tiden började det mullra där uppe, men det kom som tur var inte över mig, sedan regnade det i ca. 1½ timma, luften blev skön att andas. Fick 3mm i regnmätaren jag köpte i fredags, jag tyckte det skulle varit mycket mera. Nu förstår jag hur kraftigt det måste regna för att det skall bli 20 mm, oj, oj.


Kram och tack för alla kommentarer som ger näringen till bloggen så den hålls vid liv.



Av ~ Ruth ~ - 1 augusti 2011 17:20

"Klickbilder"

     


Sitter här näst intill som Gud har skapat mig, men var nog gulligare då, nu är jag förskräcklig, hoppas det inte kommer någon för att hälsa på. Kom in för 5 min. sedan efter att ha klippt hundarnas gräs, varför kan det inte sluta växa ett tag framöver. Svetten strilade ifrån hårbotten och ner i ögonen, sved som attans. Tropikvärme här, 29 grader i skuggan och samma temperatur inne, vet snart inte vart jag skall ta vägen.  Var till affären i dag och blev stående vid frukten en kvart, det var så kyligt och skönt. Köpte mig även en tunika, något längre så den fungerar även som en kort klänning, röd med små vita blommor, riktigt gullig. Skulle behöva börja med att måla och tapetsera, men det puttar jag framför mig några dagar.

Orkar inte med att sitta här inne i värmen och skriva så jag skall ta mig en svalkande snabb dusch.


Nu är klockan 20.00 och båda gräsmattorna är klippta, klappar mig på bröstet, det gick bättre när solen försvant bakom trädtopparna.


Ha en fortsatt njutbar måndag, kvällen blir nog varm / kramen

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards