~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2011

Av ~ Ruth ~ - 15 augusti 2011 22:40

 

Har spacklat lite små skavanker på karmar och lister inför målningen. Hoppas det blir fint väder så jag kan sätta i gång i morgon. Har lite problem för pojken Tarraz bor i hallen nu, Debbie börjar komma i höglöp och jag vill inte ha hundsällskap när jag målar, då får han vara på altanen, men smattrar det på taket så vill han inte vara där ute.

      


Hoppas inte regnvädret som var här i gårkväll och på natten återkommer, regnmätaren var full i morse. Kaos och översvämningar i hus och källare i GBG, vägar var avstängda, ja ni har säkert hört på radio och i tidningarna ”GP” om förödelsen och kaoset, inte så illa här som tur var, vi bor ju ett par mil från Göteborg så vi fick det lindrigare.

Orkar inte skriva mera i kväll.


Kram och god natt !

 

Av ~ Ruth ~ - 14 augusti 2011 20:02

"Klickbild förstorar"

    

Efter 33 års sparande är dom bortvalda, detta är andra röjningen (rensade bort massor för något år sedan), nu är min stolta vägg borta för tid och alltid. Det var svårt att hålla dom dammfria, hur väggen bakom rosetterna såg ut vill jag inte visa, där kom jag ju inte åt att få göra rent om dom inte plockades ner och det var för mycket jobb. Nu skall det målas och tapetseras och skrytväggen är borta och får ersättas med annat som pryder.

Nu har det börjat regna på riktigt, nog skrölen är det höst redan, fast jag tvekade i min tro i går när det åter var en sommardag, vi får se, fortsättning följer framöver.

 

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och någonting alldeles oväntat sker
Världen förändrar sig varje dag
men ibland blir den aldrig densamma mer.


Ha en fortsatt fin kväll mina vänner !

Av ~ Ruth ~ - 13 augusti 2011 15:19

"Klick för att förstora"

         


   

Solen gassar, linne och kortbyxor är dagens outfit, trodde det inte denna klädsel skulle komma tillbaka mera i sommar. Små stackmoln mot den blå horisonten i dag. I natt fick jag svaret på varför jag sover dårligt och oroligt, en klar stjärnnatt var det och månen lyste stor och rund. Har ju varit molnigt och regnigt den senaste tiden både dag och natt så månen har varit dold. Fick klippt båda gräsmattorna i går, så nu är jag glad att det är gjort, det är en tung mara och ett ont måste.

Har åter förvällt kantareller, men nu är det stopp och belägg för i år, så skittrist att rensa.

 

Cyklade ner längs ån och ner mot sjön Aspen, fortsatte sedan till Taxnäs färg och köpte målfärg och tvätt. Fy bubblan så dyrt det har blivit med färg 540 kr. för 2 liter, nu får jag måla med precision och inte tappa burken i golvet.

Unnade mig en mjukglass i dag, men den är inte god längre, vet inte varför, jag har alltid älskat dessa, men dom 2 senaste köpen har inte varit någon höjdare, säkert har mina smaklökar förändrats.  

Inget ont utan att det har något gott med sig, för glass är nog i strid med min LCHF-kost..

 

Kramelikram !

 

Gå ofta hem till din vän - för oanvänd stig växer snart igen.


Av ~ Ruth ~ - 12 augusti 2011 08:45


     


     


På em. i går tog jag och en vän med oss en korg och drog i väg på en kantarellspaning, efter en 20 min. cyklande avvek vi in i skogen med stövlar och medfört regnkläder. Vi behövde inte gå så lång sträcka innan det lyste gult på marken. Med råge på min korg redan efter knappt en ½-timma så var det inte plats för mera. Det blev 1340 gr. så nu är det rensat och i frysen. Har ju svampar på tomten också, men dessa är nog inte ätbara, dom växer omkring stubben där mitt plommonträd stod. En dag med växlande väder, ömsom regn och uppehåll, åter en dag utan sol blev det i går.


Nu skiner solen från en klarblå himmel, tycks bli riktigt varmt, får se vad jag hittar på i dag.  Känner mig så seg, en dålig nattsömn blev det, är det fullmåne tro ?? jag brukar ju sova gott om nätterna annars, men vid fullmåne är det hopplöst.


Kram till er alla mina trogna kommenterare och vänner.

Av ~ Ruth ~ - 11 augusti 2011 11:16

 

Har inte varit några revolutionerande upptåg eller händelser, ett idogt regnande busväder, i går även med åska i omgivningen, men det kom inte här över som tur var. I natt var det bara 8 grader ute, och under veckans dagar ett genomsnitt på 15 grader, börjar undra på om hösten kommer tidligt i år.

Köpte ju tapeter för en par veckor sedan, men har inte börjat ännu, väntar på assistans eftersom detta är nytt för mig, är lite feg när det är något nytt, men har många planer i huvudet. Tror jag skulle fixa det, men tänk om det misslyckas, då får jag äta upp det resten av mitt liv, sådant glöms inte. Hoppas vädret kan vara gynnsamt i dag så jag får köpa vit färg till lister och dörrkarmar, det måste ju göras innan tapeter skall upp. Kommer tid kommer råd, nu skall jag fixa min morgonmacka med vändstekt ägg och champinjonstuvning.


Ha en fin dag mina kära vänner.

Av ~ Ruth ~ - 10 augusti 2011 13:46

"Klickbild"

    


Min älskade storasyster Liv fyller år, hipp, hipp hurra för min kära syster i dag !


Min syster du är så underbar och fin

Och dagen idag den är bara din.

Njut den från morgon till aftonstund,

ät av tårtan så stor och rund

och lyssna till rösten som kommer från mig.

Jag utropar ett fyrfaldigt LEVE för dig!

HURRA, HURRA, HURRAAAA !

Hoppas din dag blir minnesvärd och fin !

En stor födelsedagskram från din systeryster.

Av ~ Ruth ~ - 9 augusti 2011 23:14

Blir inget inlägg i dag, så jag tittar bara in för att önska er ”GOD NATT” och delar ut NATTI, NATTI KRAMAR.


 

Av ~ Ruth ~ - 8 augusti 2011 22:15


 

Från T-shirt ena dagen till strumpor och långärmat nästa, snabba växlingar om dagarna. Min första regnmätare som jag köpte för en vecka sedan visade att det under natten och fm. i dag kom 23 mm. Sedan kom ju solen, men fy så rått och kyligt, ingen utesittarkväll med myspys. Värmen kommer nog åter bara molnen har tjurat färdigt och får slut på sina tårar.

I dag har jag ägnat stora delen till hundvård, päls, klo och klipp under tassarna samt tanstensskrap på 2 vovvar, det är inget enkelt göra, det sitter ju som ett berg denna legeringen. Bad blir det en annan dag när solen gassar, då trivs jag i källarens svalka.

Har även bakat mitt berömda LCHF bröd i långpannan, en bra dag för bak. Har fått gott betyg i LCHF-kretsar för mitt egenhändigt komponerade bröd, så det görs i mångas hem.

Ang. larven i det förra inlägget så trodde Maggan att det var en fjärilslarv, har sökt på Gooogle och bilder men ingen ser ut som min. Skulle nog lagt den i ett terrarium och följt den hela vägen (näää nu är jag larvig hehe) hade varit synd om detta söta barn.

Har tittat på ”Lotta på Liseberg”, nu är det slut på denna underhållning, vad kommer som ersättning tro ? den som lever får se och det skall vi ju alla göra.


Kram och tack för i dag / må så gott och sov så sött !

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards