~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under augusti 2011

Av ~ Ruth ~ - 23 augusti 2011 23:09

joho'då solen har lyst över Lerum hela dagen, skönt när jag kan göra korsdrag så färgen torkar snabbt, ett måste när hundarna måste passera hallen varje gång dom skall ut.


Har hållit på med färg och pensel hela dagen. Har målat ½-panelen i hallen, 1:a strykningen, den andra kommer i morgon. Håller på i 3 rum samtidligt så det tar sin tid. I morgon skall jag även måla 2 dörrar i hallen, sedan är det klart för tapetsering där, VOLA då blir det klart där inne. Fick främmat i em. då fick jag en paus. Gubben fixade middagen även i dag, vilket var en befrielse STOR, tur han inte har tummen mitt i näven.


Kvällen kom och det blev ”Fångarna på fortet”, gillar det programmet, (kommer i morgon också på 4:an), och snart börjar ”Robinson” me, mycket att följa framöver.

I morgon skall det bli regn, tur att gubben fick klippt gräs i dag. I morgon skall han montera på en dragkrok på en bil, så vi har jobb båda, ingen ro och ingen vila.


Är glad att jag har er mina vänner, ni betyder mera för mig en vad ni kan ana och förstå, en stor röd ros till var och en !


Av ~ Ruth ~ - 22 augusti 2011 21:29

Har köpt 10 L takfärg och ljusgrå färg för den ½-panelväggen i hallen, samt mera färg för lister. Så nu är det inte så mycket annat som gäller om dagarna framöver .


"Som vanligt klickbilder"

           



Måste visa kort på stora kaffekoppar som Gullan skickade med gubben till mig från Värmland, rymmer nästan lika mycket som en kaffemugg, dom är så söta. Tusen tack ”gulliga Gullan”..

Visar även foto på 2 (av 8) Kornettblommor som jag har i köksfönstret, den lila är så smockfull av blommor, jisses vad dom lyser upp i fönstret.


Middagen i dag blev för mig Rotfruktsgratäng samt hjortinnanlår skivor, en härlig gräddsås med Kantareller, gubben fick pommes, rårivna morötter med russin och en egen komponerad dressing, åt mera en vad som var hälsosamt för mig, men det var bara för gott, räcker även till morgondagen.


Ha det gott alla mina kära vänner.

”Gå ofta hem till din vän - för oanvänd stig växer snart igen”.


Av ~ Ruth ~ - 21 augusti 2011 21:00

Det är inte bara jag som målar i familjen, även dottern Susanne har fattat penseln rejält hemma hos sig och slipper nu byta kakel som först var tänkt, även väggar skall målas och en vägg med tapet (nu uppe). Själv så har jag jobb lång tid framöver, skall även måla furutaket i köket vitt, måla tak i vardagsrummet, hall och datarummet, även furumöbler,nu ät jag på riktigt G.


"Klickbilder som förstorar"

 

   


Före

 

   


Efter
"Flera foton på Susannes blogg"


Dottern har fått 60 & 70-tals känsla och har målat orange på kaklet och tapetserat en vägg med stora blommor, väldigt vågat. Där målas och tapetseras det stup i kvarten, viket också medför ofta byte av möbler. Så skulle jag aldrig orka hålla på, inte ekonomiska möjligheter heller för den delen, så jag får nöja mig med att titta på hennes vilda framfart hehe..

ETT TIPS !

Hade du en aning om att man kan måla kakel och klinkers ? Jooodå, det går utmärkt om man använder rätt färg, vilket du kan se på dotterns bild ovan. Dock är det inte lämpligt att göra det i en dusch eller där du spolar mycket vatten. Det går att måla kakel även i duschen men då måste man spackla upp kaklet med våtfast betongspackel först. Ytor som inte utsätts för mycket vatten så som ovan handfat eller diskbänk kan man måla med Alcro Tät Täckfärg eller Beckers Våtrumstäckfärg. Var mycket noga med rengöring innan så att fett och smuts är borta. Kakelfogen kan du slipa lätt om du viker ett sandpapper och slipa med kanten som uppstår.


Kram till er alla som hälsar på här inne och skriver kommentarer, blir så glad !

Av ~ Ruth ~ - 20 augusti 2011 20:45

"Klickbild"

 


Vad ni har gissat rätt, jag har grundmålat och målat hela dagen, men har man flera rum med lister, kanter och kröker som skall målas, så tar det tid, jag vill göra ett rekordelit och bra jobb (gillar inte slarv).

Har inte varit hungrig i dag, det blir jag aldrig när jag är mitt uppe i jobb (vad det en må vara) hinner lixom inte känna efter. Stoppade i mig lite ost och käx stax innan åtta (ingen riktig mat, men vem dör av det ?) jag tittade på ” Gäster med gester” och fortsätter nu med ”Sommarkrysset”, skönt att få vila lite. Det blir inte mera en så här denna lördag, men ni har ju fått veta vad jag har pysslat med.


Sol och blåst i dag, en fin sensommardag, hoppas dom följs av flera.

Kram och mys denna helgen !

Av ~ Ruth ~ - 19 augusti 2011 20:49


 

Denna lilla filuren har suttit på mitt köksfönster sedan i går och sitter där fortfarande, undrar hur den får timmarna att gå, vad tänker den på, kanske sitter han där och spanar på mig ? en liten fönstertittare, eller är det en kamouflerad spionkamera, hmmm.  


En timma efter jag var ute med hundarna så var det något som stack till på halsen, ahaa, tänkte jag, en vampyr ? det var ett minimini kryp, såg ut som en fästing, under lupen med den, det var den mista lilla myran jag någonsin har sett, kan dom vara så små ? slutar aldrig att förvånas.


Har fått grundmålat den stora öppningen till matsalen och båda sidor av dörrkarmen in till hallen, så nu du är jag på gång, det går sakta men säkert. Hällde ur en dl. ur målarburken på hallgolvet, så typiskt mig, dessa dyra droppar. Fick upp det mesta med en stekspade, sedan tog jag upp med penseln och målade tills nästan allt var förbrukat, som tur är så är det vattenbaserat lackfärg så en fuktig trasa tog resten.


Jaha, detta var allt för i dag, inte mycket sker när regnet bara vräker ner.

Kram till er alla !

Av ~ Ruth ~ - 18 augusti 2011 23:45

  

"Blomman är en Astilbe"

Har faktiskt inget att skriva om i dag, varför jag sitter här och plitar nu förstår jag inte ¿ ¿ Vanliga sysslor i dag, varken mer eller mindre. Ringde upp en bloggvän som jag bara har haft mejlkontakt med tidligare, det blev ett väldigt trevligt och glatt samtal, vännen var Anita L. hon blev nog lite överraskat, men glad. Tycker det är så kul att man som bloggvänner även kan prata med varandra på riktigt, blir liksom mera personligt då, så detta blev första samtalet och absolut inte det sista.


Skall jag ha en möjlighet att hälsa på någon av er innan sovdags så får jag sluta nu. Mina morgonrutiner har förändrats efter att min gubbs kom hem, när jag vaknar och kommer ner på morgonen är datorn ockuperad av spel, så nu får jag ta min kaffemugg och sätta mig på altanen, inte läsa Aftonbladet och hälsa på era bloggar som jag brukar för att skriva någon kommentar, å’jag som är så inrutad på datorn min första timma på morgonen.


Ta hand om Varandra där ute i Världen och Kram till Er alla!
God Natt Jord och alla mina trogna och kära besökare !

Av ~ Ruth ~ - 17 augusti 2011 22:53

"Klickbild"

 


Har tvättat dörrar och lister med målartvätt, slipat och förberett, så nu är det på gång, det är mycket som tar tid innan man kan starta.

I em. kom dottern och barnbarntösen och hälsade på, vi fikade och skrävlade. Fick ett par Vagabond skor av henne, och hon fick en blomma ut av mig, ett bra byte :-) Barnbarnet Chanique fick blingbling, 3 armband och ett halsband, det skall skramla och rassla när armarna rör på sig, så hon blev överlycklig sååå.

Störtskurar har det kommit med jämna mellanrum hela dagen, men nu är det helt stjärnklart, dimman rullar tjockt fram, ser knappt gatubelysningen nu, ser hoppfullt ut för morgondagen.

Blir inget mera i dag från lilla mig, jo förresten i dag firar jag 1 år med LCHF, nu går det sakta med dom sista kilona, har 3-4 kg kvar då är jag på knappt 59 kg. Det får ta den tid det tar för jag kommer aldrig sluta med denna kost eftersom jag inte har mått så bra på många år.  Firade med ett glas vittvin, en näve jordnötter och en liten skål med chips, men ack och ve, samvetet knackade mig på axeln, så det blir ingen vana.


Kram och god natt mina go’a vänner och okända läsare, kul om även du ville lämna en kommentar.

Av ~ Ruth ~ - 16 augusti 2011 22:55


Fick besök i fm. och vid 2 snåret kom min man hem från Värmland, så det har gått i ett, inte kan jag måla då. Kommer inte skriva mera här att jag skall måla, fortsättningsvis så skall jag skriva ”Nu har jag målat !”. Inget blir som planerat för mig, nu får det bli när det blir, för det blir, det är ett som är säkert.

En rätt solig men sval dag, kyliga vindar, nog är det höst alltid (?). Har gjort en layout ”Höst” för min blogg, men får avvakta ett par veckor till innan jag sätter in den, i fall att om.


Sitter och lyssnar på ”Karlavagnen” på radion, en dam som ringde in älskade denna låten som jag spelar för er nu, var även en favorit för mig när det begav sig (som man uttrycker det hela), blev riktigt nostalgisk....



 Sov sött med vackra drömmar !


Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards