~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juli 2011

Av ~ Ruth ~ - 7 juli 2011 23:38

I dag har jag inte haft tid varken att hälsa på er eller vara vid datorn, kommer till morgonkaffet så håll det varmt omkring 9. Har röjt hemma hela dagen, storstädat vardagsrummet och matsalen, putsat fönster och tvättat gardinerna  (16 långa längder för 4 stora fönster) tvättat alla småprylar och duschat växterna. Trodde jag skulle få allt klart i kväll, men telefonen gick varm.  Fick stryka gardinerna för det ena fönstret, nu orkar jag inte mera, snart midnatt. Tar vid i morgon igen med det återstående där inne. Vi höres.


Kram och god natt

Av ~ Ruth ~ - 6 juli 2011 23:00

Det har varit en tropikvärme i dag, trotts det så har jag hållit på hela dagen, har fått klippt den stora gräsmattan efter solens nattinatti. Trodde att det skulle bli åska himlen var plötslig så svart, men det blev bara en kort regnskur som tur var. Har varit ute på ogräsbekämpning, det som kommer mellan stenplattorna är så svårt att få bort. Nu vill jag dela med mig av sommarknep för trädgården. Det finns Roundup som är ett suveränt bekämpningsmedel, men ack så giftigt när man har djur, så var jädrans försiktig.


Sur ättika är bra i trädgården mot mångt och mycket. Vanlig 24% kan du använda mot ogräs, löss och för att få snittblommor att stå länge.


Bekämpa ogräs:

I grusgångar och plattlagda gångar tar du bort ogräset genom att blanda 1 del ättika med 1 del vatten i en sprayflaska. Spruta blandningen på ogräset en torr dag. Ett giftfritt bekämpningsmedel som fungerar. I dag finns det ju färdiga blandningar att köpa också, men tyvärr giftiga för djur.


Mot löss på rosor och växter:

Tar du bort genom att spruta på en blandning av 1 dl ättika, 1 dl såpa och 10 liter vatten, spruta inte i starkt solsken.


Snittblommor:

Från trädgården är ju aktuellt nu när allt står i blomster flor, dessa håller sig bättre om du ställer dom i en blandning av 1 liter vatten, 10 sockerbitar och 1 tsk ättika. Passar blommor med medelhårda och hårda stjälkar, som Prästkragar och Rosor, ja även många flera.


Ha det gott mina vänner, nu skall jag ta mig en dusch och snart sova.

Av ~ Ruth ~ - 5 juli 2011 21:01

Har gjort tester med kameran i dag, blixten fungerar inte, skit också, får gå till fotoaffären och kolla vart felet ligger. Mulet tills i em. då himmeln blev svart och det kom en rejäl skur, sedan kom solen ”Efter regn kommer sol”, så även idag.


Var till torget i dag och köpte förnödenheter för mitt fortsatta levande, jodå, det blev en mjukglass med nötströssel också, stod länge och stegade fram och tillbaka över tröskeln men frestelsen blev för stor.

"klickbilder"


     


Var även in på Röda Korset en sväng och köpte 6 efterrättsglas i kristall, 20 kr. st. ”jo det är kristall” vilken lyster och klang när jag knipsar på glaset. Det som dom tror kan vara av värde brukar dom samla för att ha på en auktion i slutet av året i Tingshuset. Så jag har fyndat i dag, känner mig så glad. Var svårt att fota dom så man kan se riktigt hur vackra dom är. Kommer att bli mycket gott i dom under åren framöver, bär, frukter, glass, vispgrädde eller pannacotta. Bara fantasin sätter gränser, så är det med allt här i livet, undvik gränsdragning själv har jag ingen begränsning "L"....



 Kram till er alla !

Av ~ Ruth ~ - 4 juli 2011 19:11


Dagarna går undan i en rasande fart, åter en dag med mulet och svalka, precis lagom värme för mig, 23 härliga grader. En kort solglimt i dag bara, inget regn i sikte även om det har sett hotfullt ut i em. Tog några foton i går som får bli mitt fotobidrag i dag. Sötast är nog mina fötter hehe.

      


     


Min kamera har börjat strejka, blixten tror jag inte fungerar och det låter skumt när jag klickar för att ta korten, fotar nog en aning för mycket. Tänk så fantastiska dessa våra kameror är i dag. Förut så kunde man skicka in ett par 36 bilds rullar, skitdyrt att hämta ut och förväntningarna var stora, sedan visade sig  att det kanske var det bara 6-7 som var något att ha. Nu kan man ta hur många bilder som helst  och bara radera dom dårliga, ”nya tider, härliga tider”, vist är det fantastiskt !  


Flera timmar har gått framför datorn i dag, har uppdaterat 5 hemsidor, skrivit flera stamtavlor, redigerat foton och satt in, ändrat texter och lagt till nytt. Måste göra något åt mina hundars sidor också men det kommer alltid i sista hand, andras går alltid före.


Hoppas ni får en fin sommarkväll.

Kramen till er alla

PS ! har satt in en ny "Sifoundersökning", tyck och tryck :-)

Av ~ Ruth ~ - 3 juli 2011 19:31


 

Mulet fram tills vid 12 tiden, då sken solen i ca. 3 timmar, sedan mulet igen, det fläktar väldigt skönt. Fick klippt hundarnas gräsmatta på fm. var kanske inte så överhängande men man vet aldrig när regnet kommer för att stanna några dagar, då skulle det blivit kris. Det är kvavt i luften och 25 grader, har suttit ute på altanen och läst en veckotidning, och käkat jordgubbar med vispgrädde, nu sitter jag här med en mugg kaffe. Skall ta en dusch och fräscha upp mig lite innan middagsmaten som blir sen i kväll.


"Klickbilder"

               


Tog med mig kameran ut och fotade hundarna, nybadade och friserade, fotade även blommor och fötter, men det kommer en annan dag :)


Ha en fortsatt fin kväll!


Av ~ Ruth ~ - 2 juli 2011 23:20


         

Fasen blir så förbenad på dessa stora spyflugor som kommer in, har haft en inne nu sedan i går, hundarna blir tokiga hoppar efter väggar och skåp för att ta den. Denna fluga är en jädrans retsticka. När jag hämtar flugsmällan försvinner den, ja den finns inte.  Efter en timma så är hundarna knäppa i bollen igen, jag rusar efter flugsmällan, nääää ingen fluga. I em. tröttnade jag och sågade av ett hörn på ett fryst köttfärspaket och tinade, plattade ut det på bänken, efter en ½ timma så satt flugan där och nu flydde den inte flugsmäcken, var helt betagen av färsen, klaffs så var en död, vilken känsla !


Ett underbart väder även i dag, visserligen 24 grader, men det har fläktat underbart hela dagen, mest mulet med många solglimtar. Har bakat både långbröd och tekakor (LCHF) i dag, så nu har jag ett tag framöver.

Skulle tvättat damm och golv i går ,men det blev i dag i stället. Nu är alla 5 hundarna rena i pälsen , klippta under och omkring tassarna samt klorna + lite här och där, nu är jag riktigt nöjd, så i morgon blir det en vilodag (tror jag).


Ha en fin söndag alla mina go’a vänner.


Av ~ Ruth ~ - 1 juli 2011 22:02


Tack alla vänner för det ni delar med er av vardagens stora och små händelser, har läst hos er alla. Det behöver inte vara några stora och maffiga historier vi presterar för så innehållsrikt är ofta inte vardagen för oss flesta. Vet att många nästan känner ångest för att prestera max här på bloggarna, det skall inte vara så. Dessa ord har jag berört förut, men är aktuella även i dag. Det är våran dagbok som vi så generöst delar med oss av. För mig har det inte varit några stora saker i dag, var till affären för att inhandla grädde och 30 ägg, det går åt så mycket för mig på en vecka ca. 7 dl. grädde och 2 ägg varje dag samt 4 ägg när jag gör mitt bröd = ca. 20 ägg i veckan, går inte att vara utan, nyttigt och gott.


  "Klickbilder"


Var inne på kaféet och frestades av allt gott, men nöjde mig med en Latte.


      


Massor av blommor att njuta av, så det blev riktigt trivsamt.

Kramen

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards