~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juli 2011

Av ~ Ruth ~ - 16 juli 2011 08:15


I går em & kväll gick det inte att komma ut på nätet, det kopplades ut hela tiden. Tycks vara strul nu också, vet inte om det beror på datorn, stundtals är jag uppkopplat mot nätet, för att nästa stund ”sidan kan inte visas” . Blir bara ett kort meddelande nu innan det säger stopp igen, försöker senare.

Försöker mig på att besöka er i stället.

Kram på er alla

Av ~ Ruth ~ - 14 juli 2011 23:25

Regnet vräker ner och temperaturen är nu ringa 11 grader. Nu skall du se att regnperioden är här, det årliga sommarregnet som vägrar ge med sig (hoppas det inte blir så illa.) Utevistelse var inte att tänka på denna dagen, men det finns att göra inne också.


"Alla bilder är klickbilder som förstorar"

 

    



      






Jag förundras över ”Vårelden” jag fick av Gullan i påskas när vi var i Värmland, då var den gul, den fallerade under tiden vi var där uppe, men jag tog med den hem för den var fortfarande grön och fast i bladen. Den fick stå bakom en gardin, när sommaren kom fick den ny jord och större kruka och sattes i fönstret på altanen.


Snart började den bilda knoppar, dom första blommorna var orange, sedan mot det röda hållet, sedan aprikos, rosa med vita kantar, sedan blev bomman ljusare med mörka stänk, nu väldigt ljusrosa med mörkare mitt.


Efterhand som nya knoppar kommer så förändras även färgen på blommorna, hela tiden fylls det på med nya knoppar. Vad är det som påverkar detta med färgerna. Det är en blomma med många namn allt efter årstiden, blir den åter gul till slut om den får leva till påsken igen. Blommorna ser stora ut på bilderna, men dom är bara 2 cm i diameter, har fotat väldigt nära.


Detta får bli mitt inlägg denna dagen, studera blommorna och se skillnaden, det är otroligt.


Kram och tack för alla trevliga kommentarer.











Av ~ Ruth ~ - 13 juli 2011 18:24

"Som vanligt klickbilder"

     


En sval dag trotts sol i em. i natt var det bara 9 grader, vilket är ovanligt, det har ju varit mellan 15-20 så i natt var det ingen AC som svalkade i sovrummet.


När jag kom ner i köket i morse möttes jag av en konstig doft, något surt och kvalmigt. Det var disktrasan som var full av grädde sedan kvällen i går, när jag vecklade isär den så kryllade det av larver (skojade bara). Slängde bara ner trasan i diskhon på kvällen för att tvätta ur den sedan, det där sedan blev inte av så den förpassades omedelbart till soptunnan ute, hur kan den goda grädden ge sådana dofter ?


  
För ett par år sedan så var det massor av fladdermöss på kvällen som seglade omkring huvudet, grannens vindsfönster var bortplockat, tror dom bodde där. Nu är fönstret på plats trotts det så börjar dom ofreda när man går ut på sena kvällen, dom nästan stryker huvudet, så otrevligt, tänk om dom landar huvvaligen vilken rysare.


Snart börjar en annan rysare, semifinalen mellan Sverige och Japan i fotbolls -VM. Det skall jag inte missa, håller tummar och tår för våra duktiga tjejer.


Ha en mysig och fin kväll.

Av ~ Ruth ~ - 12 juli 2011 21:41

Japp det var det, tog med min kamera till Ahlséns foto när jag var och köpte jordgubbar och grönsaker. Tjejen som skulle hjälpa mig höll på länge och väl säkert en kvart, men se hon lyckades till slut. Inget fel på kameran, det var jag som har varit på en inställning ovetandes och ställt till det för kameran och mig. Kan ni tänka er det kostade inget trotts att dom själva inte säljer mitt kameramärke, det är service det som får högsta betyg på den fronten. Kikade även på en liten kamera att stoppa i fickan, det som föreslogs var en Casio EXILIM EX-H30, är det någon av er som har en sådan ? vill ha en kamera med bra zoom.

Har testat att ta några foton efter fixandet (inga toppenfoton), men dock foton med min kamera det är jag glad över, var rädd att det inte skulle gå att fixa den.


Fotona är klickbara med text under


           


Byter omröstning, intressant att höra eran åsikt i frågan så tyck och tryck !

"Min åsikt är att det är för mycket löjligt trams på Skansen, men jag gillar Måns".


Kram och tack för alla besök och kommentarer, utan er vore det trist att hålla bloggen vid liv !

Av ~ Ruth ~ - 11 juli 2011 20:52

Solen har speglat sig i mina ögon mest hela dagen och vinden har rufsat omkring i mitt hår, trotts det ingen hög värme. Vindarna har varit ruskbusiga, stundtals fick jag sätta på mig en kofta när solen gömde sig bakom molnen. Svårt att klä sig rätt i dag, från linne och kortbyxor till tights och långärmat, men tårar från molnen har vi skonats ifrån, och bra var då det.


Som jag skrev i går så skulle jag till tandis i dag, inga hål (det förekommer aldrig), men det däringa som jag ville diskusitera med henne om gick inte så bra, där delade våra åsikter sig. Jag vet att det finns andra möjligheter och kostnaderna är olika för dom olika metoderna så jag skall beställa tid i Göteborg där min man går hos sin tandrotare, litar tyvärr inte till fullo på min plågoande, men det är nära och bra tar bara 4 minuter att gå dit.


Blir inga foton i dag heller om jag inte skall köra med repriser, men känns inte så fräscht i nutid, även om dom skulle kännas nya för en del av mina senaste vänner. Har inte fått kollat upp min kamera som bråkar ännu.

Sitter nu och tittar på Lotta’s Liseberg, kanonbra i mina ögon och öron, fart och fläkt från början till slutet.


Ha en fortsatt trevlig kväll !

Av ~ Ruth ~ - 10 juli 2011 23:18

När jag vaknade i morse hade jag världens största röda blaffa bak på vänster skuldra, då fick den  kortisonsalva på sig och en kortisontablett intogs, nu har det försvunnit (är allergisk mot insektsbett). Sover med fönstret öppet så något elakt flygfän har varit på et nattligt besök, eller kanske en vampyr, ja fantasin skenar.


Solsken på morgonen sedan mulet och blåsigt. Ett par tvättar har snurrat i maskinen och hängts ut. Klädtorken har varit toppen, släta plagg viktes eller hängdes in i garderoben direkt, det är så skönt för jag hatar att stryka, men vill inte ha skrynkliga kläder så jag är lite dubbelbottnad.


Dagarna går i en rasande fart och i morgon är det åter måndag, då skall jag till tandis för en undersökning, tänker diskutera med henne om ett större ingrepp i min mun och få ett kostnadsförslag, får se hur det går.


Har i kväll tittat på kanal TLC många intressanta program även där, har upptäckt många bra kanaler, måste forska på kanaler som ligger en bit bort, kvällarna blir tråkiga annars, utbudet är dårligt på våra kanaler.


Ha en skön natt och sov gott / nattakramen

Av ~ Ruth ~ - 9 juli 2011 19:46

Solsken i morse sedan stackmoln för att sluta med helmulet, med andra ord ett växlande väder som ger lagom värme och är underbart. Som vanligt i sommar så har jag klippt hundarnas gräsmatta för 151 gången, tycker jag inte gör annat en valsar omkring med denna maskinen, klipper oftare en jag dammsuger bort hundhåren inne.  Annars så har det inte varit något speciellt i dag. Har tagit vara på dom lugna stunderna och suttit på altanen och myst, växelvis grejade jag med blommor som har fått större krukor och mera jord, några har jag lämnat till sitt öde på komposten fast det smärtar, satte ner dom fint så dom blir kanske jättefina till hösten.


Har märkt att jag ser sämre, så det blir till att skaffa glasögon som jag förmodligen skall ha jämt, skulle vilja laser operera mina ögon så jag inte behöver ha glasögon alls, men det är så jädrans dyrt, men det ökar livskvaliteten. Har snart glasögon över allt, terminalglasögon vid datorn, för TVn och ett 3:e när jag läser, känner mig som en glasögonorm.


Nu skall jag titta på TV4 fakta, det är en bra kanal, övriga kanaler är bara skit nu tycker jag, varför blir det alltid så under sommarmånaderna ?


Det är så lugnt på bloggen så kanske det är dags med lite bloggsemester här, skall fundera på det.


En tom och innehållslös dag, hoppas eran har varit mera intressant.

Kram

Av ~ Ruth ~ - 8 juli 2011 22:59

"Klickbild"

Mina Penséer och Petunior, jisses så flitigt dom blommar !


Jag hinner inte med bloggen, besöken till er som jag lovade skulle ske i fm. blev inte av förens nu. Håller igång hela dagarna igenom, har inte fått läsa Aftonbladet heller så nu är det högt vatten. Mulna, grå och regniga dagar ger mig extra energi, det är så underbart när man får ork i kroppen.  När det är varmt så dör knoppen och orken lika så. Har läst på era bloggar att vädret varierar i vårat avlånga land, en del klagar andra njuter, tänk så olika vi människor är konstruerade i våra kroppar. Till och med så finns det dom som vill ha vinter redan, ja tankarna i våra huvuden snurrar. Nu snurrar det i mina ögon också, känner mig rätt så trötter efter åter en aktiv dag. Får se om solen gassar i morgon, då får jag en vilodag.

Ha en toppenmysig helg mina vänner !


Kram till er alla, sussa sött på kudden.

  

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards