~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under juni 2011

Av ~ Ruth ~ - 6 juni 2011 17:04


 

Danska nationaldagen var i går, då flaggade dom, i dag flaggar vi. Själv flaggar jag bara med en bordsflagga på altanen, min fasadflagga har tappat färgen och har nöts sönder av väder och vind.


Ja, vad skall man säga om denna dagen, det blåser vidriga vindar, ömsom sol och ömsom moln, kvavt och äckligt väder, 30 grader i skuggan och 28 inne, den senaste natten regn. Sov skönt i natt, satte i igång aircondition, jösses vilken bra investering det är, den bästa pryl vi har haft sådana varma nätter (låter lite väl mycket, men vänjer mig snart). Skulle vilja ta ner den till 1:a våning men den väger multum så det fixar jag inte.

Min pektå (se förra inlägget) är både röd och blå i dag, inte på långa vägar bra, men i morgon kanske, eller en annandag.


Fotade lite i dag, klickbilder, bläddra med att klicka i högerkant när den första har öppnats.

 

                 

 

Ha en fortsatt fin dag, kanske god mat och ett glas vin.

CREA diem


Av ~ Ruth ~ - 5 juni 2011 23:45


 

Var duktig när solen gick bakom ett moln, men tror ni den stannade där, nope. När jag började klippa gräset så smög den sig fram igen, svetten lackade och jag var röd i nyllet som en kräfta berättade hallspegeln för mig när jag gick in för att fylla på vätska i kroppen.  Efter som jag är jädrans enveten så kämpade jag på tills det var klart.

Det sista  jag gjorde så skadade jag pekfinger tån (eller hur man nu skall titulera den) sparkade den i något löjligt som stod i vägen i garaget när jag fyllde på tanken för nästa veckas klipp. Lilla tån är jädrans öm och svälld så nu stapplar jag framåt på hälen, säkert bra i morgon (lurar mig själv som vanligt :-).


 

Maten hade jag inga problem att fixa, fick den riktig smarrig, kokta grönsaker med tonfiskröra gjord på Turkisk Yoghurt blandat med lite grädde och majonnäs och klippt gräslök över allt. Gubben har emigrerat som vanligt till stugan i Värmland så nu är det lite enklare med min mat utan att ta hensyn till att han skall få i sig för mycket fett.


Jädrans varmt fortfarande trotts midnatt, 18 grader, så nu får jag nog rulla fram luftkonditionerings apparaten så jag får ner temperaturen annars blir det inte mycket sova i natt. Hoppas på lite svalka i morgon.


Sov sött mina vänner, besöker er när en ny dag randas/ kram

Av ~ Ruth ~ - 4 juni 2011 16:36


 

Men jag kan inte låta bli, blir svimfärdig och tung i huvudet, koll noll nada. Andra dagen med tung värme, detta får mig att bra sitta på en stol och tycka synd om mig själv och ser bara allmänt dum ut, värre en vanligt hehe.



     

  

"Alla småbilder är Klickbilder som förstorar"

Har plockat gula dikes blommor i dag och satte i en  gammal pressglasskål med fot, blev så gulligt. Har du sådana glasfixare för blommor så plocka fram dom, vet inte om det finns att köpa i dag. Mina2  köptes för många år sedan på loppis. I dag finns nog bara grön oasis, men det passar ju inte i en genomskinnlig skål eller fat och är inte diskret. Jag har 2 olika, en platt ca. 3 cm tjock och rund den har jag i fotskålen, den andra ligger på bänken ännu.  Är så glad för mina glas med hål i  så jag ville bara visa upp dom, kanske kan du ha tur och hittar sådana på loppis i sommar.

Ovanligt stiltje på bloggen nu, saknar er !

Ha det gott mina vänner / CREA DIEM.

Av ~ Ruth ~ - 3 juni 2011 19:24


"KLICK OCH BLÄDDRA"

 

                                       

I dagarna 4 är det Lerumsdagarna, i år är dom inriktade på föräldrar / barn, i stället för en poppgrupp som skall spräcka ljudvallarna och öl-tältens  glas klirra, berusade personer som skränar och gör ofog på vägen hem mitt i natten. Nu är tiden mellan 12 – 19, sedan är det lugnt, underbart.


Jag var där nere i några timmar i går och kollade läget, så himla massa vuxna och barn, så många aktiviteter för barnen, riktigt kul att titta på dom, vädret var mulet och skönt, men barnen lyste som solar.  Skall ner i morgon em. och lyssna och titta på Lerumstalangerna samt andra uppträden.


Syndade med en mjukglass i går med nötkross, älskar mjukglass så himmelskt gott, om jag fick dårligt samvete näää. Vansinnigt varmt i dag, skall bli likadant i morgon, inte bra för mig, fixar inte att vara ute i solsteken och för varmt att göra något inomhus.


Fick besök av min son och mitt lilla barnbarn Liam (3 år) några timmar i dag, det var roligt med sällskap, nu när jag och hundarna är själva.

Hoppas att ni soldyrkare trivs och mår bra i denna värmen.

Kramen


Av ~ Ruth ~ - 2 juni 2011 12:18

"Klickbilder som förstorar"


     


Dessa marodörer väckte mig ½-4 i morse med sitt jäkliga skriande som går genom märg och ben. Direkt när dom ser något som rör sig, en fågel eller något annat så börjar dom kretsa omkring och skriker som den värsta ambulanssirenen. Dom har sina ungar under skorstenskåpan hos en granne ett par hus bort. Att stänga fönstret hjälper föga, men lyckades somna om till slut.


Min frukost intas sällan fören vid 12 snåret, i dag blev det en omelett på ett ägg,  grädde och purjo, fyllnad massor av ost och grönsaks stuvning kvar sedan i går, nu är jag härligt mätt och klarar mig tills vid 6-7 i kväll.


Vädret är grått och dötrist, men som tur är saknas regnet. Lerumsdagarna startar i dag och fortgår tills på söndag, massor av aktiviteter för barn och vuxna, måste vi slippa regnet.


      



Innan klockan 12 på dagen så är det bara kaffe, kaffe och åter kaffe med en skvätt grädde, ca. 3 muggar.

Rozzie har fullt bestyr med att tvätta sin pappa efter frukosten, samma procedur efter varje måltid.


Måste handla lite så det blir nog en sväng ner till torget, men något pariserhjul blir det inte för mig, kanske något annat trevligt, får se.


Ha en fin dag alla därute !


Av ~ Ruth ~ - 1 juni 2011 10:14

 

Mormorspojken  Alexander tog studenten, därav inget inlägg i går. Hade tagit 50 foton som jag tog itu med när jag kom hem och timmarna bara flög iväg. Mätt och däven orkade jag inte med bloggen. Visar några foton från den mycket trevliga och glada dagen med många glada människor och god mat. Det hela började med sol och värme, sedan mulet och mycket kyliga vindar, men mitt hjärta var varmt.


 

En glad pojke som nu startar sitt vuxenliv och har redan fått ett fast jobb och söker lägenhet i Lerum.


 

Mor och son.


 

Jag med hela barnaskaran


 

Jag och flickorna


 

Farmor Ulla Britt fick en varm puss.


Detta är några foton från dagen i går. All lycka önskar jag dig Alexander !


Solen gassar och nu blir det gräsklipp. Ha en fin dag, sommarens första dag juni / kram

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Skapa flashcards