~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under maj 2011

Av ~ Ruth ~ - 15 maj 2011 10:11

 

Vilodag och vilodag, det var det ju inte riktigt, men från bloggen menade jag. Var ju inte så förtvivlad aktiv men städade lite i min ensamhet. Bytte på hundarnas alla sängar för att tvätta (dom har egen tvättmaskin) den tappade inte ut vattnet (tomt filter) fick ta bort bottensilen och tömma själv, ingen centrifugering så nu måste jag försöka få ut tvätten det gick inte i gårkväll.  Blir att spana på nätet efter en begagnat maskin. Vill inte tvätta hundarnas tvätt i den andra maskinen och få hår på mina kläder.


Det gick ju bra för Sverige i ESC 2011 i gårkväll, Eric Saade kom 3:a, trodde faktiskt att han skulle vinna hela klabbet, men det var ett mycket bra startfält. Azerbajdzjan med låten ”Running Scared” blev den stora vinnaren, den är till stora delar Svensk även den, så vi blev dubbelvinnare i ordets bemärkelse. Allt det här har ni säkert uppmärksammat om ni har varit intresserade av detta spetakel.


Kolsvarta moln på horisonten, skall bli regn även i dag. Nu skall jag gå ner i källaren och fippla med tvättmaskinen.


Ha en bra dag till er alla.


 

Av ~ Ruth ~ - 13 maj 2011 22:57

  

     


Fontänen porlar så härligt ute vid gatan, fåglarna badar och dricker efter varje måltid jag bjuder dom på, har ju så svårt för att sätta stopp för utfodring. Små munnar att mätta i boet med det som naturen bjuder kan tyckas jobbit för föräldrarna. Första matningen är små brödtärningar, 2 måltider till under dagen med uppblött hundfoder som är riktigt näringsrikt för små magar.


Tror jag skall söka sommarjobb hos Margus i hennes fina fågelhus och voljärer säkert så skulle jag kunna bidra med både det ena och det andra samtidligt som jag får njuta av alla fåglarna.


Inte mycket till sommarvärme i dag, svala vindar så strumporna sattes tillbaka på fossingarna. Från och till under första halvan på dagen kom det fint regn som varken gjorde från eller till för naturens törstiga växtlighet. Fiskmåsarna svävade mot dom mörka molnen. Under tidlig morgon timma lyckades den pricka husväggen, stora blaffor, vet ingen annan fågel som lyckas bättre med detta.


Hoppas ni får en superfin lördag och helg / kram


 

     

Av ~ Ruth ~ - 12 maj 2011 19:49

 

Vilken överraskning jag hittade bland min post i brevlådan, det sker inte varje dag :-) 1000 tack min vän Monica för denna gåvan, den doftar så gudagott så jag blir helt salig.

En lyxig doft med en sensuell ton av Jasmin och Natthyacint, eller hur jag nu skall beskriva den.

Varför fick jag då denna present ? Jo jag har hjälpt Monica med toppar för hennes blogg ( inte så enkelt när man själv inte kan) och jag hjälper så gärna i den mån jag kan och tid ges.
Vill jag koppla av en stund så blir det oftast framför datorn och leker med att göra grafik, det får mig att glömma både tid och rum, mycket stimulerande att få skapa lite, resultatet kan bli både si och så och mycket slängs.  Det är ju inte så enkelt att veta vad andra gillar, ibland så vet jag inte vad jag tycker om själv heller :-)


Soligt men svalt i dag med lätta kyliga vindar, efter mullret och regnet i går förändrades vädret, mera regn på G i dag, men det behövs för alla växter är rejält törstiga, vad jag förstår så har det varit dårligt med regn här länge.


Har fått en stor vattenblåsa mitt i högerhanden i dag. Ett par timmar varje dag går åt för att plocka upp maskrosor, måste det snart vara slut på dessa gula solar.


Ha en riktig fin dag mina vänner / höres snart igen !

Av ~ Ruth ~ - 11 maj 2011 21:32

Vädret  har varit sommarväder när Tor och Odin knackar och bankar så blixtarna far omkring dom, kvavt som attans har det varit. Var till torget och köpte 10 penséer till, nu kostade dom bara 3 kr. styck och dom platsar ju över allt som bottenväxt, köpte även en Bougainvillea. Har satt mina Dahlior i jorden i dag, hoppas knölarna tar sig efter vintervilan i källaren.


 

Har fått en vängåva av ”Torparmor” tusen tack så fin så fin.


 

Aklejan blommar så fint nu intill vattenfontänen ute som nu är i full njutning för fåglarna och mina ögon.


 

Äppelträden står nu i full blom, dom är så vackra, vilken färgprakt som växterna bjuder oss på nu.


 

Calma hade ett recept på Kasslergratäng på sin blogg i dag som jag var tvungen att testa till middag, serverade den med en sallad och vitlöksbröd (till Arne), vet inte riktigt vad jag skall ge den för betyg kanske 6 av 10 möjliga. För lite smak trotts att jag spetsade den med sparris och purjo, njäää, föll oss inte riktigt i smak, men smaken är olika.


Ha det gott alla mina vänner där ute !

Av ~ Ruth ~ - 10 maj 2011 23:39

Alla bilder är KLICK !

     


     



Första dagen hemma har varit hektisk. Har gjort rent på altanen och köpt 10 penséer till 2 balkonglådor, som alltid brukar vara mina första blommor ute, dom gör mig alltid så glad.

Vilken strålande och varm dag, har gått i trosor och linne och gör det fortfarande, kan bli åska sa dom på radion, inte omöjligt när det är så kvavt.

Arne fick rycka ut på jobb första dagen hemma, sonen behövde hjälp med att bygga en stor mur utomhus, i 14 dagar skall han jobba där.

Har klagat över gräsklipparen som inte är självgående + att man måste starta med att dra i snöret, så i em. kom han med en ny klippare till mig, startar med nyckel så underbart. Är ju mycket själv på sommaren och då får jag stå för klippet. Nu är båda gräsmattorna klippta och alla synbara maskrosor är bortplockade så nu har vi kommit en bit på väg.

Kajan Kalle mötte oss direkt när vi klev ur bilen i går och hälsade oss välkomna hem, att han aldrig glömmer oss, satt en halv meter från våra huvuden när vi bar in grejorna, sedan fick han förståss mat. Som tur är så sitter han inte på axlarna  längre och godtar inte den närheten för det var jobbigt.


Nu är det sängdax så natti, natti från mig.

Av ~ Ruth ~ - 9 maj 2011 21:01

   

   

Filmade genom bilfönstret och Klarälvdalen, men det blev inte bra, så jag visar bara 2 foton ”KLICKBARA”


Resan gick bra, och nu börjar en massa jobb här hemma, jisses det är ju sommar här oj, oj, här får man sätta fart, gräset är rejält högt och ogräset frodas, maskrosor skall bekämpas och ryckas bort. Växter skall inhandlads och rabatter skall rensar, altanen skuras fullt upp nu ett tag. Det är mycket mera som skall fixas och göras här hemma, känner redan stress, något som inte förekom i Värmland, tror inte detta livet är mitt liv, men kommer väll in i rutinerna vad det lider, men det är tungrodd och mycket här. Har nu ätit  varsin Kebabsallad, är så mycket mat så det räcker även till middag i morgon och gott är det, det är givet när vi kommer hem efter Värmlandsbesöket som blev extra långt denna påsken, hela 6 ½ vecka. Suck, har gått upp under dessa veckor, det är all bjudmat, inte bra. En stor fördel här hemma är att jag har egen TV och inte behöver sikta in mig på repriser och datorn går med en rasande fart. Man får ta det onda med det goda. Nu tittar jag på ”Mamma byter bo”, sedan ”En unge i minuten” och slutligen PLAY och ”Himmelblå”.


Ha det gott mina vänner

  

Av ~ Ruth ~ - 8 maj 2011 22:15

 

Nu är vi redo för morgondagen, bara kylen och det som skall hem från frysboxen återstår innan vi åker. Har städat högt och lågt, plockat småpyts och prylar hela dagen, nu får det banne mig räcka för denna gången, blir det något glömt så får det vara kvar. Arne åker snart hitupp igen för att få in veden som nu får ligga och torka så det går ju flera turer även om inte jag följer med. Kanske kommer det ett par rader när vi har landat ( ja, vi har ju ingen helikopter och åker i så klart, men när vi kommer hem så att säga.) 

Ha det gôtt, kramen


 

Av ~ Ruth ~ - 7 maj 2011 23:47

 

Har inget att berätta om denna dag, har grejat lite smått inför avresan hem på måndag. Har tvättat upp allt så nu finns här ingen smutstvätt, skönt. I morgon är stora städ och plockdagen, vi har ju spridit grejer över allt och det gäller att få med allt hem igen. Det blev bara en kort rapport.

Nu är det dags för sova.

God nattkramen till er alla.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards