~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under maj 2011

Av ~ Ruth ~ - 22 maj 2011 15:45

   "

 


I brist på annat så har jag gjort en ny layout för ”Bloggplatsen” vill inte ha den, vill du ? Sätter naturligtvis in den på din blogg också, du har tid på dig tills den 28/5 för då avgörs det.


Skriv i kommentarerna, blir du inte ensam så lottar jag ut den. Undrar du vad Crea Diem som jag har skrivit in på bakgrunden betyder så är det ” Skapa Dagen”…


Kvavt i luften i dag, ingen sol har det varit sedan i fm. Skall tydligen bli regn och åska vad det lider, inte bra, inte bra…


Ha en fin eftermiddag och kväll / kram !



Av ~ Ruth ~ - 21 maj 2011 20:19

Inte klokt hur det skall blåsa kyliga vindar varje dag och regnsmockan hänger i molnen, men den har inte släppts fri som tur är. Har planterat mina små fjuttiga växter i 4 amplar i dag, inget att visa upp förens dom har växt till sig och det vet jag att dom gör. Har toppdressat och gödslat med kogödsel på dom perenna växterna ute, så nu jädrans skall dom skjuta i höjden och ge färgsprakande blommor.

Nu skulle jag inte kunna böja mig för att göra trädgårdsarbete, åt på tok för mycket, friterade laxbitar med kokta morötter och färsk sparris samt broccoli  + smält smör, jag bara älskar fisk, jisses säger jag bara hur kan min mage få plats med allt jag lastade in, nu straffar synden sig.  

Nu är det TVn som gäller, ”Kvällen är din” (eller min, hur man ser det) ett toppenprogram jag inte missar.

Ha en mysig kväll ni också.

Kram.

Av ~ Ruth ~ - 20 maj 2011 20:04

 

Så glad jag är över min nya tvättmaskin, det hörs knappt när den går, har tvättat i dag och hängde ut, med 1400 varv på centrifugen så blev det torrt på nolltid och mycket kan man tvätta på en gång. Nu önskar jag mig bara en ny torktumlare, det får komma en annan gång, nu är det ju sommar och tvätten torkar snabbt.


Var och köpte blommor för 4 amplar i dag (inga avanserade och kostbara), nu är det sommar för mig trotts dessa kyliga vindar, men det vänder säkert snart.  I morgon blir det till att plantera och gödsla med ko & höns gödsel i mina få rabatter. Sneglade på tomatplantor också i dag, men dom 2 senaste somrarna har det knappt blivit någon skörd, vad skall jag köpa för sort som inte behöver stå i ett växthus för att ge avkastning ? ampeltomater är heller ingen idé.

Nu skall jag titta på ”Talang 2011. Ha en trevlig kväll ni oxå !


En fin kväll till alla mina go’a och trogna vänner.

Av ~ Ruth ~ - 19 maj 2011 22:53

En dag utan regn, nu är allt gräs klippt och gräsmattorna ser ut som en golfgreen. Vilken befrielse med den nya gräsklipparen, vrida på en nyckel, wroooom, inte behöva dra i ett snöre och bli helt slut innan klippet börjar, slippa putta på den, bara trycka in en båge mot handtaget så går den själv, är jag lycklig eller ? känns riktigt lyxigt. Blir man äldre så får hjälpmedlen anpassas efter orken.


Nu är jag nöjd och Arne kan sticka iväg till stugan snart och jag slipper våndas för allt gräsklippet här. Det har blåst bedrövligt sedan i gårkväll, i natt stormbyar och regn, blåst även i dag, men inget regn.


Vi har varit och storhandlat så nu är frys, kyl och skafferi välfyllt, inget saknas. Kvällen har ägnats åt TV-tittande som nu avslutas med bloggen och besök hos er. Är helt överväldigad och glad för att ni har tagit er tid att lämnat en liten kommentar innan ni har vandrat vidare, det uppskattas skall ni veta.


 

Av ~ Ruth ~ - 18 maj 2011 13:13

Varför kan jag inte överlåta mitt hår till proffsen ? I gårkväll så kom saxen fram igen och luggen fick sig en dyvling ”alla kort”. Fick för mig att jag skulle ha en rak lugg utan taggar, hmmm hur blev det, shiit pannkaka.

Alltid skall jag vara där med saxen och förstöra för mig själv. I morse påtalade jag mitt hår för gubben om hur ledsen jag var - haha sa han, såg det i gårkväll men ville inget säga och nu ser du ser ut som Ronja Rövardotter med den korta luggen, med andra ord en Ronja frisyr, det var ingen positiv ton. Har nu tittat på bilder från den filmen och inte är luggen så kort på Ronja (min är bara hälften).

Har nu tunnat ut luggen och försökt flika till den lite. Kan inte visa mig ute, nu är det ju inte läge för att ha luva på sig heller, jag är en riktig klantskalle på 1 ben.


Snälla frisören Anita förlåt mig ännu en gång, kommer nu till dig igen en av dom närmaste dagarna och går ner på knä för att bikta mig och erkänna mina synder.


Be mig inte om ett foto, för det får ni inte !


Gräsklipparen får stå still i dag också (klippte ju i går så det räcker) nu har det regnat igen, jäkla väder.


Kram och tack till er alla för respons,  min klagan i går det hjälpte, tycker det är så trist att skriva troget i andras bloggar utan att få respons tillbaka, är inte van vid det, men nu är jag glad igen !


Hoppas solen skiner på er alla !

Klockan 19.30

PS. Skrattar på mig, tittade vad som hände förra året denna dag, kort rad ur den dagens inlägg: Skall se om jag kan komma mig till frissan i morgon, håret går över styr, har klippt lite här och var i omgångar, men nu måste jag anlita proffs hjälp.

Av ~ Ruth ~ - 17 maj 2011 18:16

 

Saknar den Norska andan i dag på Norges nationaldag, tänk att gå och sjunga ”Ja vi älsker dette landet. osv”, vifta med den vackra flaggan, skratta och vara glad, en stor familjdag.  Jag saknar en Norsk fasadflagga att sätta upp på väggen ute, den vackraste flaggan av alla.  HEJA NORGE PÅ ERAN (våran) STORA DAG, jag kan bara minnas hur det var !


Hur gör ni ?

Det här med bloggar är ett mysterium, kommentarerna har minskat drastiskt senaste tiden, kan ju bero på mina ybertrista inlägg, eller mobbar ni mig på något sett, kanske gaggat ihop er ? Jag vet att jag är långt ifrån Latjo Lajban för tillfället, men vad då ? man kan ju inte vara på topp jämt, kan och kan, men det är inte jag alltid. Kommenterar ni bara hos dom som kommenterar i eran blogg ? Jag brukar oftast gå igenom hela min länksida varje dag, men ibland så tryter orken om jag har tittat mycket på TV och klockan går mot midnatt, då prioriterar jag sängen i första rummet. Har rätt många besökare varje dag, (även det har minskat) men få som kommenterar. KOM IGEN NU, JAG SAKNAR ER MED EN liten  HÄLSNING.


Gräset det växer och gräset det gror, men för blött att klippa nu, hoppas det torkar upp i morgon, då blir det premiär för mig med den nya gräsklipparen som jag slipper dra i ett snöre för att få igång, slipper också putta på den, farten bestämmer jag med ett handtag, skall bli mig ett sant nöje.


Kram till er alla !

Av ~ Ruth ~ - 16 maj 2011 23:20

 

Det känns som proppen har gått ur mig, har inget ordförråd. Egentligen skulle jag vara glad eftersom jag har fått en ny tvättmaskin på 7 kg i dag, men det är något jag inte kan ta på som gör mig förvirrad där uppe. Det beror nog på att det är måndag, dom är oftast inte så roliga.

Vädret är ostadigt och rått bara 7 grader ute, värmen på elementerna har gått igång, tofflorna är också på, men jag är av. Det blir nog till att krypa till kojs och vänta in morgondagen.

Har tittat på TV hela kvällen och avslutade med PLAY och ”Himmelblå”, den Norska serien, den är så bra.


Sov sött alla där ute som besöker mig troget och lämnar kommentarer / god natt kramen.

Av ~ Ruth ~ - 15 maj 2011 21:40

  


Har fått så kalla fötter på senaste tiden, inte så att jag är skraj eller så, men kan inte vara utan mina fårtofflor,

Det är ju inte klokt vi är ju i mitten av maj-månad. Fick hämta upp dom i dag från skohyllan i källaren, är det klokt eller ???? En gammal frostlort är det vad jag är :-) hur skall detta sluta, blir det pälsmössa nästa, och raggissar till natten tro ? Nu reser håret sig på huvudet också, men det beror på en rafflande hockeymatch mellan Sverige / Finland, nu är vi laddade för GULD !


En fin kväll till er alla med/utan tofflor på fötterna.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards