~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under april 2011

Av ~ Ruth ~ - 13 april 2011 23:30


     


Hela dagen så förpestade vi omgivningen med tjock rök, det är så mycket att ta rätt på omkring huset av barr och kvistar efter avverkningen så hujedamig. Var så slut i hela kroppen efter 5 timmars slit. Baksidan på låren och stjärtmusklarna var stela och ömma, ett ovanligt slitjobb, skönt när det blir klart (men det blir det nog aldrig helt).  I morgon är det dax igen om inte kroppen säger något annat.


Har tafatt fått till 2 enkla påskgrupper, tänker inte pynta mera, det får duga för i år hehe..
Internet har legat nere hela dagen, men telefonen är tillbaka det är en stor tröst. Det var allt för i dag, ingen berättelse av vikt, men det blev inte mera en så här.


Kram



Av ~ Ruth ~ - 12 april 2011 21:15

En regnig och gråtrist dag, orken är noll och nada. Nu skulle telefonen komma tillbaka kl. 18, men nope, bara pip, pip, pip, när man slår ett nummer. Vad gjorde jag utan min dator, den kan roa mig i timmar, sitter och leker i mina grafikprogram, skapar, fixar och grejar, det är så inspirerande så det är svårt att sluta.


Nu sitter jag och väntar på att slutet mellan Färjestad och Skellefteå, tror ni vet vem vi håller tummar och tår för, nervös neejjj, jag tror till 99 % att dom fixar det (men man vet aldrig förståss).


Vill berätta för er som har ”Blogspot-bloggar” tyvärr så blir mina besök hos er glesa, det beror inte på att jag har ledsnat på er, nääädå, det  är så svårt att få era bloggar att synas på min skärm, laddar så segt. Svårt att skicka i väg kommentarer när jag skriver något, klickar på förhandsgranska, skicka, förhandsgranska, skicka, blir tokig på att det är så jobbigt innan det fungerar och krångligt, (men så är det alltid, inte bara nu), vill slippa förhandsgranskning går det inte att fixa det under inställningar så det blir enklare ???? tror att många med mig tycker så.


Ha en bra kväll med eller utan Hockey.

Lev väl / kram


YESSSSS ! nu är kockan 23.00 och telefonen är tillbaka, det du !

Ringde genast en god vän som jag har saknat, men hon hade tappat rösten totalt så jag hörde inte vad hon sa, det blev ett kort samtal, men det kommer flera dagar.



Av ~ Ruth ~ - 11 april 2011 19:45

      

 "Klick-bilder"


Ni som trodde att jag beskrev min egen person i rubriken, backa några steg, du tog gruvligt fel haha, det krävs nog mycket makeover för att komma tillbaka till den tiden. Bäcken brusar så starkt en liten bit från huset, det är riktiga vårtoner, det enda jag saknar är näcken som sitter där med sin fiol, så stämningsfull musik är det, den förtrollar mig. Kanske så är det "Våren av Grieg" den spelar ?


       


 Vart tog all den snö som fanns här för drygt 2 veckor sedan ? trodde bergis att den skulle ligga kvar tills efter påshelgen, tänk så fel jag hade, nu är det vår även här.


     


Fotade vårens första blommor som är på väg upp genom jorden i Gullans rabatt, så långt har dom inte kommit ännu, men dom hälsar våren välkommen.

Fortfarande har vi ingen telefonförbindelse med omvärlden, hur länge skall detta fortgå. Det berättades att det skulle fungera kl. 13 i dag. Alternativa vägar för att ta sig fram är också väldigt dårliga, beskrevs på radion som en potatisåker. Det blev avlyst med att åka till lasarettet i dag, ja nu är det riktigt kris i kapernum.


Ja, ja vi kämpar på och dagarna går.

Kram till er alla.




Av ~ Ruth ~ - 10 april 2011 22:01

Vad gjorde man utan dator ? tyvärr så har få det här uppe i obygden, vi kan meddela oss med omgivningen men det är få förunnat här uppe eftersom det nästan bara bor åldringar här.


Larmnumret 112 fungerar fortfarande inte, det är bekymmersamt, blev så förvånad när Marcus Haglund från Telia kundservice hade kommenterat i mitt förra inlägg, där ser man hur dom nystar upp info och klagan via bloggar :-)


Det är bekymmersamt för en äldre bekant här uppe vars fru ligger på ett lasarett  utanför vårat riktnummerområde (vilket vi kan ringa inom), kan nog påstå att hon är riktigt illa därhen, han kan inte komma i kontakt med sjukhuset och fråga hur hon mår och dom kan inte ringa han, det är bedrövligt att det skall vara så i nutid.


Funderar på att åka till han i morgon och erbjuda att köra han till sjukhuset, så han får veta och hälsa på sin fru, vet att han mår riktigt dålig i nu, han är så ledsen. Det blir långa omvägar att köra dit eftersom vägen är avstängd, men det får vi ta, det finns möjligheter om en krångliga.


Min man har hjälpt en granne i 2 dagar med att bära och smala ihop ris efter avverkningen av skog och eldat, så efter dagens arbete var han så slut i kroppen, ett ovant jobb som tar på kroppen.


 

Sedan var vi till Gullan på god middag, alltid trevligt. Jag och Gullan kommer så gott överens trotts en stor åldersskillnad, Gullan blir 80 år till hösten, men pigg i huvudet som en 50 åring (nästan), hon är som min andra mamma, älskar henne lika mycket som mina närmaste, den bästa vännen jag har och umgås med, måste hon alltid finnas för mig.


För övrigt inga stora begivenheter denna söndag, det är skönt att bara slappa och vara.


Må så gott mina vänner !

Av ~ Ruth ~ - 9 april 2011 17:13

 


Avskärmade pga. av rasrisk, utan telefon sedan i går på dagen, inte mobilen funkar heller, tänk om det behöver ringas 112. Fattar ni att vi är som strandsatta på en öde ö omgivna av smältvatten. Har mejlat Telia och väntar på svar, det här är inte bra. Vi kan ringa inom vårat riktnummerområde, alltid något, men det hjälper inte i nödens stund.


Mest mulet i dag och vindar till och från, inomhus är allt väl och bra bortsett från att jag fick nackspärr i går, hade svårt för att ligga i natt, har nog legat på rygg hela natten för frissan var som nyskapad, den brukar se ut som Kurtans frisyr om en värre.


Vi sitter nu och tittar på hockey igen, Färjestad och Skellefteå, nu 5-3, skall det bli en drink eller en gravöl efter matchen ? det är frågan, får fortsätta att titta. Lycka till Färjestad ! som är våra grabbar (förlåt, ni som håller på det andra laget) vi säger så här i stället, måste bästa laget vinna så retar jag ingen…


Nu är datorn skitseg i gen, det tog tid att få till dessa få rader, grrrr & hurpfff..


Lördagskramen


Av ~ Ruth ~ - 8 april 2011 22:33


 

Redan fredag, det går snabbt mot grönska nu. Översvämningar på våra Värmlandsvägar, det är risk för ras så vägen är stängd, inte hade vi  kunnat åka hem om vi hade velat, vi blir nog fast här uppe :)  gör inget för vi har det så mysigt. Arne har varit och grävt i diken i dag och kom in efter årets första dopp. Vattnet flödar för vägtrummor är täta, så det har varit en sjö nere vid vedboden, han snubblade på en gren och blev liggande raklång i plurret, haha.

Blåst har det gjort nu i 2 dagar och det rejält, hoppas det ger med sig tills i morgon.


Gullan var hit på middag i dag, och som alltid så var det länge sedan hon hade ätit så gott som i dag, hon är så tacksam att bjuda på mat. Gjorde en Lasagne med mycket smak och en god sallad med egen dressing samt en enklare efterrätt med hjortron över.
Har lovat att putsa hennes fönster trotts att det är det värsta jag vet, måste putsa även här i huset, inget roligt uppdrag, men, men.


Det var en så fin solnedgång i kväll så jag var tvungen att fota.


Ha en fin helg alla som tittar in här !


Av ~ Ruth ~ - 7 april 2011 21:55

I dag kom inte arbetarna förens vid 8 tiden så jag har fått sovit i 7 timmar, men skulle önskat 2 bonustimmar till.
Det är inte bara här som det har varit avverkning av skog, det har varit runt omkring här över allt, nu tror jag att allt är klart bortsett från massor av timmer som ligger på andra sidan av vägen utanför huset som skall köras bort.

Nu kan livet gå vidare, röjning omkring huset av ris får tas till sommaren. Det är så mycket vatten över allt ute, snart är all snö borta, en vecka till så är det vår även här, så snabbt det har gått. I dag har det blåst så kraftigt, det har knakat omkring husknuten, det märks riktigt mycket nu när det är så öppet omkring huset.

Har inte gjort speciellt mycket i dag, kammat hundarna och varit till affären samt dammsugit golven, det dras in så mycket skräp nu när det är så mycket barmark. Tittar nu på hockey, Färjestads matchen mot Skellefteå en riktig spännande rysare.


Kramiz till er alla !

Av ~ Ruth ~ - 6 april 2011 23:57

Pallar snart inte med mera när jag sover så dårligt, orken börja tryta, trotts det så har jag tvättat lister, skåp och dörrar i dag och bakat mitt långpannebröd. Varit till Gullan med post som jag har tagit in från hennes brevlåda, hon har varit bortrest i 3 dagar, har saknat min vän, nu är ordningen återställt. Hon hade köpt en blomma till mig som tack, kan inte lägga ut foto på den för datorn fixar inte jobbet.


Maskinerna omkring huset knäcker mig snart, hoppas dem blir klara i morgon med det som återstår. Är ju en nattuggla och kommer aldrig i säng i normal tid, (spelar ingen roll hur lite jag har sovit) somnade bums när jag la mig vid ½-1 i natt, kl. 10 över 5 vaknade jag av flera strålkastare som lyste rätt in i sovrummet, då hade dom börjat samla ihop timret intill husknuten för att lägga i högar ute vid vägen, dom startade jobbet kl. 5. Det var så ljust ute så jag trodde att huset stod i lågor. Fortfarande är dom inte klara med det jobbet. Timmerbilarna går i skytteltrafik för lastning hela natten igenom 10 meter från huset, lampor blinkar över allt genom fönstren i mörkret nattetid. Inget kul sker så länga detta fortgår.


Kram och tack för att ni inte överger mig och min blogg trotts trista inlägg och klagan.

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards