~ ♥ Ruth's tankar ord och gärningar  ♥ ~

Alla inlägg under april 2011

Av ~ Ruth ~ - 21 april 2011 21:55

"KLICKBILDER"

     


Jag och Gullan var ju borta en stund på våran utflykt i går, gick bl.a för bi ett gammalt stenröse där hittade jag underredet till en vedspis (gjutjärn) fint mönster på benen men rostigt, men skal borsta bort det med en stålborste och måla det, ett nytt blombord blir det av det. Denna gamla gårdspump var jag också tvungen att fota, gillar gamla saker.


     


En timrad bod blev nästa motiv, ny dörr har den fått och lever vidare. Detta låset var på en annan dörr på ett uthus. Vacker natur med vida vidder är svårt att passera utan att fota genom bilfönstret.


     


Kikade in i Gullans föräldrahem, där finns dessa vackra vedspisar. Det är så mycket att fota så jag vill föreviga det mesta jag ser.

I morgon skall vi till Norge och besöka min syster Liv och hennes man, har laddat batteriet till kameran, så en och annan bild visar jag upp här vad det lider. Skall bli så roligt att träffa dom, det var länge sedan. På sommaren är dom hemma från Spanien och då är inte jag här uppe i Värmland, och på vintern när jag är här uppe så är dom i Spanien, men nu klaffar det äntligen.


Vädret skall ju bli riktigt varmt i helgen påstår vädergudarna, det bådar gott även för Blåkullefärden.


Fy bubblan, tog en timma att få in detta inlägget, men jag är envis, startade även om datorn, pytt sa'n Pål, en dårlig hjälp. Blir svårt att hälsa på er i kväll om den inte bättrar sig.


Önskar er alla en toppenmysig Påskhelg.

En STOR Påskkram till er alla !

Av ~ Ruth ~ - 20 april 2011 21:46

"Klickbilder" 


           


Vi har varit och spanat i omgivningarna här uppe och jag har filmat en massa saker. Enligt experter så fotade jag  ett vargspår, finns flera vargar här i området.

En Tjäder spatserade fram på vägen så stolt, fick zooma med kameran så det blev inte så klar och tydlig bild.

Spillning av ett djur som jag inte kan identifiera, inte är det älg, grävling eller björn, är det någon som vet ? 

     


Detta gamla timrade huset var så charmigt, är nu sommarbostad, fotade uthuset också, tyvärr börjar taket fallera och då rasar det vad det lider.


     


Lilla vippstjärt fotade jag utanför huset i dag, det är väll ett sommartecken om något, tur att jag såg den.

Många flyttfåglar har kommit tillbaka här nu, det är ett intensivt fågelkvitter ute. Varmt som på sommaren är det om dagarna, snart kommer myggen och knotten fram.

En liten ödla var det i hundgården i dag, men jäklar så snabbt den försvann in i ett hål i husgrunden så den kom inte med på bild. Det är länge sedan jag såg en sådan, det var riktigt roligt.


Det var delar av min dag. Mera foton kommer i morgon.

Kram på er alla.

     

Av ~ Ruth ~ - 19 april 2011 22:27


 Det har varit en hektisk dag, nu börjar jag känna att jag kommer i ballans efter allt utejobb. Har tvättat 2 maskiner. Var till Peter i Bo’a och storhandlade, det mesta var slut och nu har vi ett välfyllt kylskåp. Bjöd Gullan på middag i dag, inget märkvärdigt utan stekt fläsk, bruna bönor och potatis, mätta och go’a blev vi. Jag åt ju inte potatis förståss utan gräddstuvade grönsaker, smakade lite på bönerna det blev en smakupplevelse i min mun, det var länge sedan. Har storstädat över allt i dag och såptvättat, nu är det rent och luktar såååå gott. Mina fönster är så blanka och fina så jag önskar att ni hade varit här och tittat ut, glaset märks inte, jo dom blänker.


     


     

"Klicka på bilderna så blir dom stora"

 

Fotade lite hundbilder. Är det finväder i morgon så måste jag kratta upp torrt gräs i hundgården, annars får jag huset fullt med bös igen, hundarna gillar att rulla sig i det torra, titta så fin Nowah är på bilderna, inte kul när dom kommer in och hoppar upp i sängen, hahaha...

Nu regnar det, började i kväll vid 9 tiden, det har regnat bara 2 gånger sedan vi kom hit, nu +9,6 grader ute.


Sov sött mina vänner, det vet jag att jag kommer göra.

Av ~ Ruth ~ - 18 april 2011 19:03

 

Har bakat mitt LCHF-bröd i ugnen, fick panik när jag såg att det var slut till morgonfikat.

Förövrigt har jag snart putsat alla fönster i huset, har kvar ett fönster på 2:a våningen + badrummet, fy så fett sot det var på utsidan av all brasbränning om dagarna. Nu är det slut med brasor intill huset.

Arne har kapat smågran och röjt upp i skogen mellan vårat och broderns tomt. Dragit trädtoppar och knäckta träd till en stor hög ute vid vägen och som skall som skall bli flis och hämtas av en lastbil, nu blir det fint. Han har varit en riktig häst i dag och är totalt slut efter 7 timmars jobb, har varit riktigt orolig för han i dag.

Jag var så slut i gårkväll och ont i kroppen så jag orkade inte skriva i bloggen, det hade blivit samma innehåll som dagarna innan, hur kul är det.


     

"Klickbilder"

Vi har så fina solnedgångar här uppe, visar 3 kort som är tagna med 15 till 30 minuters mellanrum. Bilderna har hamnat i fel ordning, bilden i mitten skall vara först.


Nu skall jag till Gullan och hålla henne sällskap en stund.

Ha en fin kväll mina vänner. 

Av ~ Ruth ~ - 16 april 2011 22:29

Har så lite att skriva om så det är sorgligt, hinner inte med något kuligt, det är bara slitjobb hela dagen. Att bli skogsröjare på äldre dar är inte att rekommendera det vet jag. Har inte fått städat till helgen heller och att hålla vilodagen helig i helgen finns inte på min agenda. Tänk om jag hade vetat detta så hade jag stannat hemma i Lerum denna påsken. Men det blir så ljust och fint omkring huset så jag får ta det goda med det onda. Hoppas på bättre tider snart, ja så är vårat liv för tillfället.  


Hoppas ni får en toppenhelg !

Kramen



Av ~ Ruth ~ - 16 april 2011 22:00

Mitt påskkort till er, högerklicka och spara till din dator !

Glad Påsk mina vänner.

 

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Ett stort tack för alla påskhälsningar till mig !


  
Cina


 

Berit


 

Lillis











Av ~ Ruth ~ - 15 april 2011 23:45

att berätta i dag. Är stel som attans på baksidan av låren, en rejäl träningsverk och i dag bara tagit det med ro, svårt för att röra mig normalt :-) Att jobba med skogs -röjning är nog inte mitt jobb. Har haft besök i kväll och fick en trevlig pratstund.


Sov sött och vakna till en ny och solig dag.
Godnattkramen



Av ~ Ruth ~ - 14 april 2011 22:35

Åter en slitsam arbetsdag ute. Kände mig rätt så bra i kroppen när jag klev ur sängen, men nu går jag som en 90 åring, ont över allt. Får se hur det känns i morgon, kanske får jag ta en vilodag får se hur det känns.

.................Färjestad tog hem GULD i kväll, GRATTIS till våra hockeykillar !!!..............


     


Måste bara visa så fint min syster Liv i Norge pyntar till Påsk. Trädet ute med fullt av ägg. På dom andra 2  bilderna visar hon upp sina tovade ägg, (gjorda av färgat fårull) är dom inte fina ? Hon är en 1000-konstnar när det gäller att skapa med sina flinka fingrar vilket ni har sett i tidligare inlägg här på bloggen.


Glöm mina torftiga Påskgrupper i förra inlägget, nu skäms jag :-(


Rena sommarvädret här om dagarna, svetten sipprade när vi jobbade ute i dag, gick med en tunn tröja på mig. Kl. 7 i kväll var det fortfarande 23 grader, men i natt var det minus 7  (minus nu också.)


  Kramiz

Översätt bloggen

Min sifo undersökning

Hur många av er mina vänner är med på ”Facebook” är du med ?
 JA
 NEJ
 BARA BLOGG

Presentation

Så var det då denna dag

Sök i bloggen

Arkiv från start den 24/5-07

Skriv gärna en rad

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Allt är samlat i Kategorier

Länkar till mina go'a vänner

Fråga mig så svarar jag !

26 besvarade frågor

"VARNING" att låna på nätet.

Don't touch my site

Besöksstatistik

Mitt väder i Lerum

Vädret Lerum

Vädret i Klaråsen

Vädret Klaråsen

Tack för påhälsningen !


Ovido - Quiz & Flashcards